Ο λαβύρινθος και η έξοδος

o-lavirinthos-kai-i-eksodos

Η ζωή, είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα, πού πρέπει να λύσεις, σαν τα μαθηματικά. Όταν ήσουν μικρός/ή, ίσως να μην ήσουν καλός /ή σε αυτό το μάθημα, σίγουρα όμως ήσουν καλός/ή σε κάτι άλλο. Ο φόβος και το άγχος, δεν σου αφήνουν περιθώριο να χαρείς. Ο φόβος φέρνει άγχος, και το άγχος πανικό.

Φόβος + άγχος + πανικός = ψυχική φθορά, αυτές οι επώδυνες λέξεις, μοιάζουν με μαθηματική πράξη. Έτσι είναι και η ζωή.

Τα ψυχοφθόρα συναισθήματα, δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα ,από την μια στιγμή στην άλλη,χρειάζεται προσπάθεια μεγάλη ή μικρή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Κι όμως υπάρχουν λύσεις, αν υπάρχει θέληση, όμως δεν τις βλέπεις, γιατί στο μυαλό σου, έχεις επιλέξει να εμφανίζεις ομίχλη. Φαντάζομαι την ζωή, σαν έναν λαβύρινθο, με αμέτρητα κατά καιρούς, αδιέξοδα. Όμως η έξοδος υπάρχει.

Η έξοδος είναι κοντά, όταν αναζητάς τις λύσεις. Μην φέρνεις την καταστροφή, να πολεμάς για ότι καλύτερο, για το καλό σου.

Ο χειρότερος εχθρός σου, είναι οι αρνητικές σκέψεις, που αγγίζουν την υπερβολή, δημιουργούν ασφυξία, αλλά και ανικανότητα, στο να μπορείς να επιβιώσεις σε αυτό τον κόσμο, και να διακρίνεις τα αμέτρητα καλά, που η ζωή προσφέρει, καταστρέφοντας της ευγνωμοσύνης το δώρο, που είναι αναγκαίο για να ζεις, χωρίς να πεθαίνεις ζώντας.

Το μυαλό σου πλάθει, σκοτεινούς, με πολλά παρακλάδια δρόμους, φοβάσαι πως δεν θα βρεις διέξοδο, αισθάνεσαι μόνος/ή, στον μοναχικό λαβύρινθο της ζωής σου, όμως δεν είσαι.

Λύσεις θα βρεις, μόνο με τους ανθρώπους που εσύ επέλεξες να δώσεις αξία, σίγουρα είχες δώσει κάποια στιγμή, σε λάθος ανθρώπους αυτήν την περιζήτητη αξία, όμως προχώρησε τον δρόμο που εσύ διάλεξες, με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ’ αγαπούν, χωρίς να δίνεις σημασία στα παλιά.

Ώρες ώρες η ψυχή σου, μοιάζει σαν έρμαιο, αιχμάλωτο, σε χέρια απαγορευμένων σκέψεων, που γεννούν στο μυαλό ένα τέρας, που ταράζει όλο σου το είναι.

Μερικές φορές, γίνεσαι, ο ποιο ενοχλητικός καθρέφτης τους, παρατηρούν στο βλέμμα σου το γκρίζο, που λίγοι αντέχουν.

Κανείς δεν ξέρει, καλύτερα από σένα τι χρειάζεσαι, δεν θα σε καταλάβουν πάντα, όμως εσύ ξέρεις. Όπως προσπαθείς, να βρεις την έξοδο, λίγοι άνθρωποι, θα βρεθούν στο πλάι σου, να σε στηρίξουν, μέσα από την καρδιά τους.

Δώσε στην ψυχή σου το χάδι που της αξίζει, και μην εγκαταλείπεις την μάχη, τίποτα δεν τελειώνει εδώ, είσαι τόσο μοναδικό πλάσμα όμως σε ξεχνάς σε αδιέξοδα .

Απέδειξε στον εαυτό σου, πως είστε φίλοι, και στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Τα εμπόδια μόνο να προσέχεις, δεν είναι όλοι καλοί κριτές, όμως και πάλι δεν μπορεί τίποτα να σε επηρεάσει έτσι εύκολα, αν μέσα σου αναγνωρίζεις την αξία σου και ξέρεις από τη ζωή τι θες πραγματικά.

Ξανά συστήθητε με τον εαυτό σου και οδήγησε τον στην ηρεμία δίνοντας λύσεις, μην παραιτήσε, και μην ξεχνάς πως, ότι σε αγαπά πρέπει να το αφήσεις, να σε επηρεάζει όμορφα και ότι αγαπάς να το προσέχεις, γιατί η δύναμη σου είναι.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments