Να ανήκεις στον εαυτό σου…

Να ανήκεις στον εαυτό σου…

Να αγαπάς εσένα, να σε σέβεσαι, να σου κάνεις χώρο. Να αναπνέεις ελεύθερος. Να πετάς ολομόναχος και αν θέλεις να ριζώσεις κάπου να το φωνάζεις δυνατά για να σε ακούσουν, για να σταματήσουν να υποθέτουν ότι ξέρουν το καλύτερο για εσένα.

Να διεκδικείς τα όνειρα σου, να μην αφήνεσαι να σε παρασέρνει το δίκιο των πολλών και ο πόλεμος των «πρέπει». Να μην δέχεσαι να μπαίνεις σε καλούπια, σε στεγανά και σε πεποιθήσεις παγιωμένες . Να μένεις αυθεντικός, ανυπότακτος, ακέραιος στο μέσα σου.

Να μην σκέφτεσαι συνέχεια τη γνώμη των άλλων, τον θόρυβο των ψιθύρων και τα ατελείωτα «θέλω» τους. Μην προσκολλάσαι και μην ταυτίζεσαι με τις ιδέες τους. Να προχωράς δυναμικά μπροστά με το χέρι στην καρδιά, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς ματαιώσεις, χωρίς εμμονές.

Να αφήνεις πίσω σου τις άσχημες και αρνητικές μνήμες του παρελθόντος που σε εγκλωβίζουν στο τότε και να ζεις με χαρά την κάθε μοναδική στιγμή σου στο παρόν, να ευχαριστείς το τώρα σου, να τολμάς να δοκιμάζεις νέες πράγματα και να εμπνέεσαι από το κάθε τι. Από χρώματα, από μουσικές, από μυρωδιές, από χαρούμενες φωνές, από χαμόγελα.

Να είσαι ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης που δεν ανήκει σε καμία χώρα, σε καμία πόλη, που συνεχώς κινείται, που συνεχώς αναζητά νέες εμπειρίες που γεμίζουν την ψυχή σου , συναρπαστικές συγκινήσεις που συνεχώς σε εξελίσσουν, άγνωστους σταθμούς που σε καλωσορίζουν, ανθρώπους πυξίδες να σε καθοδηγούν και να σε φωτίζουν στο ταξίδι σου.

Να αγαπάς την περιπέτεια, τον ενθουσιασμό, την τρέλα της ζωής, τον έρωτα, το απρόβλεπτο και το άγνωστο, να μην μένεις αφανής και αόρατος αλλά να αφήνεις το σημάδι σου μέσα στον κόσμο, ένα κομμάτι του εαυτού σου, την υπογραφή της ύπαρξης σου, το στίγμα της ψυχής σου, έτσι σαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές , σαν μια πινελιά στο καμβά της ζωής.

Να ανήκεις στις αξίες σου και στις αρχές σου, να μένεις πιστός υπηρέτης τους, υπάκουος φρουρός και ετοιμοπόλεμος μαχητής. Να τις εφαρμόζεις καθημερινά και να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις γι αυτές. Να μένεις ακλόνητος υπερασπιστής της ελευθερίας κάθε ψυχής.

Να ανακαλύπτεις νέους ορίζοντες και να εξερευνάς ανηφορικά μονοπάτια, να αναζητάς την ουσία, το μεγαλείο, την ομορφιά, τη σοφία και την ευγένεια σε κάθε άνθρωπο, έχοντας βαθιά κατανόηση, επίγνωση και σεβασμό για την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης φύσης.

Να απολαμβάνεις πράγματα έξω από το συνηθισμένο κοντά στο άγνωστο, να τολμάς χωρίς φόβο να εξερευνάς το ανεξερεύνητο και να αποδέχεσαι κάθε πρόκληση της ζωής με χαρά. Όλα υπακούν σε ένα πάνσοφο ανώτερο σχέδιο που σου παραχωρεί την δύναμη και την ανθεκτικότητα να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και τις φοβίες σου, ακόμα κ αν δεν το πιστεύεις.

Να εμπιστεύεσαι κάθε μέρα και περισσότερο τους άλλους, χωρίς να φοβάσαι, με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσεις ότι έχεις πολλά περισσότερα να κερδίσεις σε μαθήματα, σε στιγμές, σε συναισθήματα, σε ευκαιρίες, παρά να χάσεις.

Να θυμάσαι να ανήκεις στις στιγμές με αυτούς που αγαπάς, να περνάς χρόνο μαζί τους, να μην τους θεωρείς δεδομένους. Να τους αγκαλιάζεις σφιχτά, να τους χαμογελάς, να τους μιλάς με σεβασμό και τρυφερά. Η ολοκλήρωση μας έρχεται από την σφυρηλάτηση των σχέσεων μας με τους ανθρώπους της ζωής μας. Να ζείς τις μικρές στιγμές μαζί τους.

Να εστιάζεις στην προσωπική σου ανάπτυξη, στην πνευματική σου εξέλιξη, στο να γίνεσαι καλύτερος από αυτόν που ήσουν μέχρι χθες, χωρίς ενοχές. Να αναζητάς πάντα τον σκοπό της ζωής σου χωρίς να αλλοιωθεί η προσωπική σου ταυτότητα, χρησιμοποιώντας τα χαρίσματα σου για να βοηθήσεις και άλλους ανθρώπους.

Τέλος, μην ξεχνάς να γίνεσαι ένα με την αγάπη και το φως. Με την αλήθεια και την ελευθερία. Με την εσωτερική ειρήνη και το εξωτερικό θάρρος. Μην ξεχνάς ότι είναι το ίδιο το ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της αυτογνωσίας που θα σε απελευθερώσει από τις σκιές. Ακολούθησε το…

5 1 vote
Article Rating
Posted in ,
Τόνια Πουλάκου

Τόνια Πουλάκου

Κάθε αρχή είναι το μισό του όλου... Με κάθε απόφαση που παίρνουμε κάθε στιγμή για τον εαυτό μας έχουμε ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή του ταξιδιού....

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments