
Κουβανέζικη Κουζίνα. Συνταγές από την Κούβα
Στην Κούβα το κρέας και το ψάρι παίρνουν περισσότερη νοστιμιά όταν συνοδεύονται ή μαρινάρονται με την σάλτσα mojo criollo. Χοιρινό με μαρινάτα (mojo criollo) Υλικά 3/4 κούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές τις Μεξικάνικης Κουζίνας
Σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό; Δείτε παρακάτω μερικές Μεξικάνικες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! 1.Σάλτσα με ψημένη ντομάτα Υλικά 500 γρ. ντομάτες για σάλτσα 8 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 5 σκελίδες σκόρδο ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Το Πολίτικο κρουασάν
Στα τούρκικα το λένε aycoregi, κάτι που μεταφράζεται σαν τσουρέκι-μισοφέγγαρο. Σαν το σχήμα του. Πατροπαράδοτο κλασικό έδεσμα, κολατσιό ή πρωινό, μαγική συντροφιά του καφέ, το μικρούλι τούτο τσουρέκι είναι μια ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα
Της Κωνσταντίνας Δρακουλάκου Αρωματική, ζουμερή και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας! Σερβίρουμε με παγωτό και απολαμβάνουμε! Υλικά για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 470 γρ. νερό 1 ξύλο κανέλας ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

“Ψαρό”-σουπα vegan
Σερβίρετε κι απολαύστε την πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά γεύση της ιδιότυπης αυτής “ψαρό”σουπας”. Υλικά Είτε 1 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αποξηραμένο φύκι της αρεσκείας μας για σούπες (dried ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Εύκολος μπακλαβάς με φύλλα τραγανά
Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύεται από καφέ. Όλο το μυστικό είναι το τελικό βήμα, όπου ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε ζεστό μπακλαβά και τον αφήνουμε στο φούρνο. Υλικά ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
Γράφτηκε από τηνΚωνσταντίνα Δρακουλάκου Αφράτοι κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Άρωμα ανθόνερου με μπόλικη άχνη ζάχαρη !!! Υλικά 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο. 1 φλυτζ. τσαγιού ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Γευστική καστανοκαρυδόπιτα
Γευστική καστανοκαρυδόπιτα Εξαιρετικό γλύκισμα από την Καστάνιτσα Αρκαδίας – θεωρείται υπερτροφή λόγω των συστατικών του. Υλικά 4 αυγά 2 ποτήρια κάστανο, βρασμένο και αλεσμένο ½ ποτήρι τριμμένο καρύδι 1 κουταλιά ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Λαχταριστό κέικ με κάστανο
Οπτικά εντυπωσιακό αλλά εκπληκτικά εύκολο στην παρασκευή του, αυτό το κέικ είναι τέλειο για κάθε ειδική περίσταση. Υλικά 3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα ζάχαρη 1 ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα

Παντζάρι σε σκόνη. Δείτε με πόσους τρόπους το χρησιμοποιείτε.
Πολλοί θεωρούν το παντζάρι υπερτροφή λόγω των θρεπτικών του συστατικών. Περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά. Περιέχει ...
Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε περισσότερα