Διατροφή

Τσάτνεϊ κολοκύθας – Προκαλέστε εκρήξεις γεύσης και απόλαυσης!

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Η κολοκύθα έχει το δικό της ξεχωριστό άρωμα, παρόλα αυτά αναζητά τη συντροφιά φρούτων, μπαχαρικών κι άλλων αρωμάτων. Τσάτνεϊ σημαίνει «δυνατά μπαχαρικά». Η γεύση είναι γλυκόξινη ...
Διαβάστε περισσότερα

Μανιταρόπιτα εύκολη, γρήγορη και γευστική!

Γευστική λύση για τους λάτρεις των μανιταριών! Το αποτέλεσμα θα είναι σαν πίτσα που δεν θα χορταίνετε να γεύεστε! Μία νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Υλικά για τη ...
Διαβάστε περισσότερα

Ψωμί χωρίς μαγιά… με σόδα και γιαούρτι

Θέλεις να φτιάξεις σπιτικό ψωμί, αλλά δεν έχεις μαγιά; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξε ψωμί με σόδα σε μισή ώρα και με μόλις 6 υλικά, που έχεις στο ντουλάπι σου. Είναι πολλές ...
Διαβάστε περισσότερα

Τα μυστικά της ζύμης

Όταν πρόκειται για την ζύμη η παραδοσιακή συνταγή είναι η ίδια: αλεύρι, μαγιά, νερό, αλάτι μερικές φορές και λάδι. Με τόσα υλικά που εύκολα προσφέρονται, η διάθεση για πειραματισμούς κατά ...
Διαβάστε περισσότερα

Λαχανοντολμάδες με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με μαρουλόφυλλα, αμπελόφυλλα, σέσκουλα, λάπαθα. Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη ...
Διαβάστε περισσότερα

Μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα

Το σημαντικό είναι να μη μαζεύει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να έχει τραγανή κρούστα, να μην καίγεται και να παραμένει νόστιμο και ζουμερό το εσωτερικό του. Χρησιμοποιήστε ώριμες ντομάτες ...
Διαβάστε περισσότερα

Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά

Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε τη γαλοπούλα χωρίς να τη γεμίσουμε αλλά τα υλικά της γέμισης είναι που θα την απογειώσουν γευστικά. Κιμάς, σταφίδες, κάστανα και κουκουνάρια συνευρίσκονται, ανακατεύονται και ...
Διαβάστε περισσότερα

Κόκορας κοκκινιστός με Χυλοπίτες

Ένα πιάτο χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο!  Η συνεύρεση κοτόπουλου και χυλοπίτας από χωριό με τη συμβολή κανέλας και γαρίφαλου εκτινάσσει στα ύψη τη γεύση. Υλικά 1 κόκορας περίπου 1.500 γρ., κομμένος σε κομμάτια 2 μεγάλα ξερά ...
Διαβάστε περισσότερα

Τυροπιτάρι Εύβοιας

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών στην Εύβοια και θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, φάκελο διπλωμένο με το χέρι. Η επιτυχία σύμφωνα με τους ντόπιους βασίζεται στο φύλλο, στη γέμιση ...
Διαβάστε περισσότερα

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα ζεστά ροφήματά μας και να γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα! ...
Διαβάστε περισσότερα