Διατροφή

Ανατολίτικο λαχταριστό κεμπάπ

Εάν σας αρέσει το κεμπάπ και είστε λάτρεις του, με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστούμε: Υλικά: 1 κιλό κιμά αρνί 1 μικρό κρεμμύδι 4 ...
Διαβάστε περισσότερα

Μπαχαρικά σε μαρινάδα

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει κάποιον να λέει ότι δεν του αρέσει το κρέας, να παραπονιέται ότι τρώγοντας κρέας μυρίζει το ζώο και να κάνει το πιάτο στην άκρη! Το ...
Διαβάστε περισσότερα

Πιπέρια από όλο τον κόσμο… γιατί δεν είναι μόνο ένα.

Μπορεί να μαγειρέψει κανείς χωρίς μπαχαρικά; Η απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι βέβαια «όχι». Στην περίπτωση, όμως, που υπήρχε έλλειψη, το μπαχαρικό που θα ήθελα οπωσδήποτε να έχω ...
Διαβάστε περισσότερα

Φτιάξτε εύκολα ξινό σπιτικό τραχανά

Ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα και αβγά που έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Το συναντάς σε διάφορες ποικιλίες: ξινό και γλυκό, χοντρό και ψιλό και συνηθίζεται να τρώγεται σαν σούπα ...
Διαβάστε περισσότερα

Ψητές μελιτζάνες σαν σνακ

Πολύ συχνά ακούω ότι τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά. Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν φτάνουν στην εφηβεία όπου έχουν την τάση να τρώνε φαγητά εύκολα και εύγευστα με πολλά λιπαρά ...
Διαβάστε περισσότερα

Εσείς, τι μπαχαρικά χρησιμοποιείτε;

Πρέπει να ομολογήσω ότι κάμποσες φορές με πιάνει πανικός  που δεν είμαι φορτωμένη με τόσα  πράγματα που βλέπω σε προσφορά. Είμαι άνθρωπος  που πνίγομαι όταν έχω ένα κατακλυσμό από πράγματα ...
Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακές δίπλες

Παραδοσιακές δίπλες

Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί – να “διπλώσει” όπως λένε. Σερβίρεται σε όλες τις γιορτές – χαρές της ζωής. Όπως και ...
Διαβάστε περισσότερα
Πανακότα με ζελέ

Πανακότα με ζελέ

Πανακότα με ζελέ . Από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, γευστικό, καλοκαιρινό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μίξερ, χωρίς ψήσιμο… Το σπίτι δεν «μυρίζει», δεν βουτάς τα χέρια σου στη ζύμη, ...
Διαβάστε περισσότερα

Στο δρόμο του γκουρμέ αλατιού

Το θαλασσινό αλάτι είναι απαραίτητο στον άνθρωπο, όχι μόνον επειδή δίνει γεύση στο φαγητό, αλλά επειδή, όταν χρησιμοποιείται σε λογική ποσότητα, ανοίγει την όρεξη και βοηθά στην πέψη. Επίσης χρησιμοποιείται ...
Διαβάστε περισσότερα
Όταν η Ινδία συναντά την Μεσόγειο στον ουρανίσκο μας

Όταν η Ινδία συναντά την Μεσόγειο στον ουρανίσκο μας

Η Αραβική κουζίνα είναι ένας συνδυασμός της Μεσογειακής και Ινδικής κουζίνας. Όσον αφορά το κρέας, προτιμούν το αρνί και τα πουλερικά ενώ το βοδινό και η καμήλα καταναλώνονται σε μικρότερο ...
Διαβάστε περισσότερα

Loading...