Διατροφή

Καλαμάρι ψητό γεμιστό, η θάλασσα στο πιάτο μας!

Καλαμάρι ψητό γεμιστό Ζουμερά και γευστικά… Απόλαυση δίχως όρια. Στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Λίγα τα υλικά και εύκολη η διαδικασία. Υλικά: 4 καλαμάρια μεγάλα 300 γρμ. κίτρινο τυρί καπνιστό ...
Διαβάστε περισσότερα
https://chronographimata.gr/makaronada-me-mydia-kai-garides/

Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί ο γευστικός συνδυασμός με “άρωμα” από θάλασσα θα σας απογειώσει. Υλικά για 4 άτομα 4-5 φρέσκιες ντομάτες 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ...
Διαβάστε περισσότερα
banoffee-toso-entyposiako-kai-toso-aplo

Banoffee: Τόσο εντυπωσιακό και τόσο απλό!

Γράφτηκε από την Βασιλική Πλεμμένου Μπανάνα, καραμέλα, μπισκότο και σαντιγί είναι τα βασικά συστατικά του απόλυτου πειρασμού με το όνομα Banoffee! Κάθε φορά που το σερβίρω όλοι εντυπωσιάζονται γιατί μοιάζει ...
Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες Μικρομάνης με γέμιση στο φούρνο

Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Ξεχειλίζουν λιωμένη παρμεζάνα -παραγεμισμένες με μπεσαμέλ- ενώ μια φέτα μπέικον δίνει ένα υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα και η γλύκα τους είναι μοναδική. Σερβίρονται για να ανοίξουν την όρεξη ...
Διαβάστε περισσότερα

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται ...
Διαβάστε περισσότερα

Καζάν ντιμπί (Μικρασιάτικη συνταγή)

Είναι πολύ εύκολο γλυκό…δροσερό, με ελαφριά γεύση… διαιτητικό και οικονομικό! Ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό γλυκό που μπορείς να βρεις στην Τουρκία. Υλικά Γάλα 1 1/2 λίτρο Άχνη ...
Διαβάστε περισσότερα
marmelada-fraoula

Μαρμελάδα φράουλα. Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Λίγα υλικά, καθόλου συντηρητικά. Συσκευάζεται σε γυάλινα βαζάκια και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απογειώσει τα πάντα. Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι φράουλες είναι ...
Διαβάστε περισσότερα
tsoureki-vima-pros-vima

Τσουρέκι (βήμα προς βήμα)

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όμως έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ημέρες της Λαμπρής. Η επιλογή μας επικεντρώθηκε στα μαστιχωτά με δυνατό άρωμα από ...
Διαβάστε περισσότερα

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες! Ομελέτα… Αγαπημένο πιάτο, γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σήμερα, προτείνουμε ...
Διαβάστε περισσότερα
vakalaos-tsilidia

Βακαλάος τσιλαδιά

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Βακαλάος τσιλαδιά ή «του λαδιού». Συνταγή από την Καλαμάτα που κολυμπάει στο λάδι! Ο βακαλάος υπήρξε για χρόνια η πιο προσιτή, σε τιμή, λύση για να ...
Διαβάστε περισσότερα
Loading...