Διατροφή

Τα μυστικά της ζύμης

Όταν πρόκειται για την ζύμη η παραδοσιακή συνταγή είναι η ίδια: αλεύρι, μαγιά, νερό, αλάτι μερικές φορές και λάδι. Με τόσα υλικά που εύκολα προσφέρονται, η διάθεση για πειραματισμούς κατά ...
Διαβάστε περισσότερα

Λαχανοντολμάδες με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με μαρουλόφυλλα, αμπελόφυλλα, σέσκουλα, λάπαθα. Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη ...
Διαβάστε περισσότερα

Μπακαλιάρος τηγανιτός με σάλτσα

Το σημαντικό είναι να μη μαζεύει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να έχει τραγανή κρούστα, να μην καίγεται και να παραμένει νόστιμο και ζουμερό το εσωτερικό του. Χρησιμοποιήστε ώριμες ντομάτες ...
Διαβάστε περισσότερα

Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά

Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε τη γαλοπούλα χωρίς να τη γεμίσουμε αλλά τα υλικά της γέμισης είναι που θα την απογειώσουν γευστικά. Κιμάς, σταφίδες, κάστανα και κουκουνάρια συνευρίσκονται, ανακατεύονται και ...
Διαβάστε περισσότερα

Κόκορας κοκκινιστός με Χυλοπίτες

Ένα πιάτο χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο!  Η συνεύρεση κοτόπουλου και χυλοπίτας από χωριό με τη συμβολή κανέλας και γαρίφαλου εκτινάσσει στα ύψη τη γεύση. Υλικά 1 κόκορας περίπου 1.500 γρ., κομμένος σε κομμάτια 2 μεγάλα ξερά ...
Διαβάστε περισσότερα

Τυροπιτάρι Εύβοιας

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών στην Εύβοια και θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, φάκελο διπλωμένο με το χέρι. Η επιτυχία σύμφωνα με τους ντόπιους βασίζεται στο φύλλο, στη γέμιση ...
Διαβάστε περισσότερα

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα ζεστά ροφήματά μας και να γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα! ...
Διαβάστε περισσότερα

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς!

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς! Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να ...
Διαβάστε περισσότερα

Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη

Μια γεύση απ’ τα παλιά… Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας – ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα ...
Διαβάστε περισσότερα

Μαρμελάδα: Ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες… “Εις σάρκαν μία”

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες. Στο πρωινό, τις τάρτες, τις κρέπες και τα γλυκά μας! Υλικά: 1 ...
Διαβάστε περισσότερα