Διατροφή

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα ζεστά ροφήματά μας και να γλυκάνει τα χειμωνιάτικα απογεύματα! ...
Διαβάστε περισσότερα

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς!

Και το όνομα του πιάτου αυτού… Καγιανάς! Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να ...
Διαβάστε περισσότερα

Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη

Μια γεύση απ’ τα παλιά… Κουταλίδες με μέλι ή ζάχαρη Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας – ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα ...
Διαβάστε περισσότερα

Μαρμελάδα: Ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες… “Εις σάρκαν μία”

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Κλείνονται σε βαζάκια και αποθηκεύονται για να μας συντροφεύουν γευστικά τους χειμερινούς μήνες. Στο πρωινό, τις τάρτες, τις κρέπες και τα γλυκά μας! Υλικά: 1 ...
Διαβάστε περισσότερα

Παστίτσιο… το πρώτο κομμάτι τρώγεται καυτό!

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Χοντρό μακαρόνι, παχιά στρώση μπεσαμέλ, μπόλικο μοσχοκάρυδο, κατακόκκινος κιμάς με κανέλα γαρύφαλλο, τυρί τριμμένο και το πρώτο κομμάτι το τρως καυτό. Δίνει πάρα πολλές μερίδες ...
Διαβάστε περισσότερα

Μουσταλευριά, με μόνο δύο βασικά υλικά!

Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Το λέει και το όνομά της, μούστος και αλεύρι. Προσφέρεται με κανέλα και τριμμένο καρύδι ή σκέτη. Ο χυμός του σταφυλιού θα καθορίσει τη γεύση ...
Διαβάστε περισσότερα

Φανουρόπιτα αφράτη και αρωματική!

Η παράδοση θέλει να έχει μονό αριθμό υλικών. Η φανουρόπιτα δεν περιέχει αυγά και τα βασικά υλικά είναι το λάδι, το αλεύρι και ο χυμός πορτοκαλιού. Είναι μια νηστίσιμη πίτα ...
Διαβάστε περισσότερα

Πανακότα με μπισκότα σαβαγιάρ και ζελέ

Γράφτηκε από την  Κωνσταντίνα Δρακουλάκου Από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, γευστικό, καλοκαιρινό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μίξερ, χωρίς ψήσιμο… Το σπίτι δεν «μυρίζει», δεν βουτάς τα χέρια σου στη ζύμη, ...
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα

Ένα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο. Υλικά για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι 1 ½ ποτ. νερού περίπου χλιαρό νερό 1 ...
Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθοκορφάδες με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα

Σερβίρονται ζεστές, -ή και κρύες αν το επιθυμείτε- και τις συνοδεύουμε αν θέλουμε, με τυροκαφτερή. Σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα. Κολοκύθια και ανθοί γεμίζουν νοστιμιά και παρελαύνουν περήφανα ...
Διαβάστε περισσότερα
Loading...