Όσο τους σέβεσαι, να σε σέβονται!

oso-tous-sevesai-na-se-sevontai

Γράφει η Μαρία Δαμιανάκου 

Όσο τους σέβεσαι, να σε σέβονται!

Σήμερα υπάρχεις, αύριο δεν υπάρχεις. That’s Life! Κανόνας της ζωής. Αλλά και κανόνας στον κόσμο του Facebook, επίσης. Deal with it, my friend! Κανένας δεν είναι αναγκασμένος να υπομένει τις παραξενιές του καθενός. Όπως διαγράφουμε άτομα από την ζωή μας, με τον ίδιο τρόπο διαγράφουμε άτομα και στο Facebook.

Όλη η δύναμη κρύβεται πίσω από ένα κουμπάκι. Μη νομίζεις, το ίδιο συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Ένα κουμπάκι είναι η στιγμή! Ένα κλικ όπου θα γυρίσουν όλα ανάποδα μέσα σου και θα πάρεις την απόφαση να διαγράψεις ανθρώπους και να σβήσεις καταστάσεις από την ζωή σου. Μέσα σε μια…. στιγμή! Ένα κλικ! Όλα μπορούν να χαθούν!

Κι αυτό δεν εξαρτάται από εσένα. Αλλά από τους άλλους. Δεν φταις εσύ αν θα πατήσεις “Διαγραφή”. Αλλά εκείνοι που δεν σε σεβάστηκαν ως άνθρωπο… εκείνοι που ήταν κακοπροαίρετοι… εκείνοι που σε ειρωνεύτηκαν… εκείνοι που ίσως ένιωσαν μειονεκτικά και σου επιτέθηκαν με μόνο σκοπό να σε πληγώσουν…να σε προσβάλλουν… να σε μειώσουν.

Μη νιώθεις τύψεις, λοιπόν, όταν παίρνεις την απόφαση να διαγράψεις άτομα από την ζωή σου ή από τον φανταστικό κόσμο του ίντερνετ! Δεν φταις εσύ. Εκείνοι σε έφεραν σ’ αυτό το σημείο! Η συμπεριφορά τους. Ο χαρακτήρας τους. Τους έδωσες ευκαιρίες πολλές. Μα η υπομονή έχει και τα όρια της.

“Να θυμάσαι!” Είμαστε οι επιλογές μας. Γι’ αυτό επέλεξε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε εκτιμούν γι’ αυτά που πιστεύεις, σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι και σε σέβονται ως άνθρωπο κι ως οντότητα. Να έχετε τις ίδιες αξίες ή τουλάχιστον να σου αφήνουν το περιθώριο να πιστεύεις σε κάτι διαφορετικό από εκείνους. Χωρίς να χλευάζουν τις σκέψεις σου. Να σου χαρίζουν το δώρο της ελευθερίας της άποψης. Χωρίς να κοιτάνε να σε επικρίνουν την επόμενη στιγμή.

Το θέμα δεν είναι η αυλή κι οι ακόλουθοι στα ψηφία. Αλλά οι φίλοι και συνοδοιπόροι στην ζωή. Να προτιμάς εκείνους που επέλεξαν να παραμείνουν άνθρωποι κι όχι γιατί απλά έτυχε να γεννηθούν με αυτή την…. ιδιότητα. Γιατί όσοι δεν ήρθαν τυχαία στην ζωή, έχουν γνώση και ήθος. Αγαπούν, εκτιμούν και σέβονται. Έχουν ευαισθησίες. Αξίες! Να μην υποτιμούν κανέναν γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι!

Ο κανόνας είναι ένας! Όσο τους σέβεσαι, να σε σέβονται!

Δυστυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι αυτή την στάση στην ζωή την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Νομίζουν πως όταν μιλάς όμορφα είσαι αδύναμος. Δεν το εκτιμούν. Αλλά το εκμεταλλεύονται για να σου επιτεθούν με σκοπό να φανούν εκείνοι καλύτεροι από εσένα σε όποιο τομέα είναι κατώτεροι από εσένα. Μπερδεύτηκες; Έτσι μπερδεμένα είναι όλα στο μυαλό τους.

Μην προσπαθήσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό τους. Έχουν χάσει τον εαυτό τους μέσα στην μιζέρια, την κακία και στον φθόνο. Είναι ένα κουβάρι μπερδεμένο. Ένας γρίφος που η λύση του έχει θαφτεί μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής τους.

Απλά….

Πατάς “Delete”, τους προσπερνάς και συνεχίζεις να προχωράς στην ζωή σου με τον έναν και μοναδικό κανόνα.

Όσο τους σέβεσαι, να σε σέβονται!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments