Οι φωνές που ουρλιάζουν μέσα σου

Οι φωνές που ουρλιάζουν μέσα σου

Ξεκινάει σαν ένας μικρός απλός ήχος όπως το άναμμα μίας λάμπας. Σαν ψίθυρος ακούγεται μετά, άλλα και πάλι δεν του δίνεις σημασία. Συνεχίζει σαν φωνή γλυκιά, φιλική, που σε χτυπάει στην πλάτη υποστηρικτικά. Όσο περνάει ο καιρός και εξακολουθείς να μην της δίνεις σημασία, η φωνή αρχίζει να γίνετε πιο δυνατή και απότομη σαν τσίμπημα μέλισσας, τσούζει λίγο αλλά περνάει αν του δώσεις χρόνο. Ο χρόνος περνάει και οι φωνές αρχίζουν να φωνάζουν συνεχώς και κάθε μέρα πιο δυνατά. Όσο περισσότερο δεν τις ακούς να ξέρεις θα γίνουν ουρλιαχτά.

Όχι δεν πάσχω από παραισθήσεις. Αυτό που ουρλιάζει είναι τα όνειρά σου. Εκείνα που κάθε μέρα επιμελώς τους γυρνάς την πλάτη, γιατί μεγάλωσες, γιατί έγινες μητέρα, γιατί έχεις πάρει κιλά, γιατί τώρα δεν προλαβαίνεις, γιατί έχεις πολύ δουλειά, γιατί παντρεύτηκες, γιατί, γιατί, γιατί, γιατί, και από δικαιολογίες άλλο τίποτα. Εκείνα όμως είναι εκεί, δεν πρόκειται να φύγουν. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις έναν μόνιμο πονοκέφαλο, στομαχόπονο, κοιλιακούς πόνους και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς γιατί ο πόνος της ψυχής σου ξεχειλίζει! Πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα κάνουν αυτά που κάνεις κι εσύ και άλλα τόσα και άλλα τόσα. Όχι γιατί είναι πιο μάγκες από εσένα απλά αποφάσισαν να ακούσουν αυτές τις φωνές.

Πάρε κάθε δικαιολογία σου και μετέτρεψέ την σε “πώς θα σταματήσει αυτό;” Μετέτρεψέ το σε “γιατί μου συμβαίνει αυτό” Και θα βρεις την απάντηση. Δεν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις, όχι γιατί είσαι υπεράνθρωπος απλά γιατί μπορείς. Μία απόφαση είναι. Ένα δευτερόλεπτο να αποφασίσεις να σταματήσεις να γκρινιάζεις, να κοιτάξεις ψηλά και να αναπνεύσεις.

Άκουσα μια πολύ ωραία ιστορία από μία υπέροχη και πολύ ταλαντούχα ομιλήτρια πρόσφατα “Κάποτε σε ένα ινδιάνικο χωριό ένα μικρό αγόρι καθόταν με τον παππού του και τον ρώτησε :

– Παππού τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;

Ο σοφός γέροντας τότε κοιτάει το μικρό εγγονό του και του λέει:

– Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας 2 λύκους τοτέμ.

“Ουάου” σκέφτηκε” Έχω 2 λύκους τοτέμ, φοβερό ζώο, πολύ δυνατό και άγριο, αλλά αν είναι δύο θα αλληλοφαγωθούν παππού και τότε ποιος θα κυριαρχήσει, τι θα γίνω εγώ;

– Σωστά παιδί μου. Ο ένας λύκος είναι ο λύκος της κακίας και ο άλλος είναι ο λύκος της καλοσύνης. Αν ταΐζεις τον έναν περισσότερο από τον άλλον τότε εκείνος θα κυριαρχήσει στο άλλον και δεν θα χρειαστεί να αλληλοφαγωθούν. Για αυτό πρόσεχε ποιόν θα ταΐζεις και ποιος θα κυριαρχήσει παιδί μου. Ο άλλος θα υπάρχει αλλά θα είναι ισχνός και αδύναμος.

Έτσι είναι. Όσο μένουμε στις άσχημες σκέψεις, οι άσχημες σκέψεις θα μας ορίζουν. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ κλισέ το “σκέψου θετικά” αλλά δεν είναι. Όταν στην ζωή σου επιλέξεις να μιλάς με αρνητικά λόγια, μόνο αρνητικούς ανθρώπους θα έχεις γύρω σου και αρνητικές καταστάσεις. Τίποτα από αυτά που θέλεις δεν θα βρεις το κουράγιο να κυνηγήσεις και να προσπαθήσεις, και το μόνο που θα μπορείς είναι να ζεις ξανά και σε επανάληψη αυτό που σιχαίνεσαι περισσότερο. Την προσωπική σου φυλακή. Κανένας δεν είπε πως όλα θα έρθουν ως μάνα εξ ουρανού, αλλά το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις αυτό που θέλεις. Όταν λέω καλύτερος άνθρωπος, εννοώ πιο υγιής. Όπως όταν χάνουμε τα κιλά που θέλουμε ή σταματάμε μία κακή συνήθεια νιώθουμε καλύτερα και πιο υγιείς, έτσι όταν αρχίσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και πιο θετικοί, η ζωή μας αποκτά μία άλλη δυναμική.

Αποφάσισε σε ότι κάνεις να βάζεις λίγη αγάπη μέσα του από σένα. Μην μένεις στις δυσκολίες που έχεις,όλοι έχουν,όχι μόνο εσύ. Δες τα καλά που έχεις, ένα παράθυρο με όμορφη θέα, ένα όμορφο λουλούδι, ένας υπέροχος συνάδερφος,μία καινούρια γνώση. Βρες την ευκαιρία κάθε μέρα να μαθαίνεις κάτι καινούριο. Μπορείς να ξεκινήσεις αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις και να μάθεις. Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα σε κάτι που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις καλά με εσένα.

Αποφάσισε λοιπόν αν θα ακούσεις αυτές τις φωνές. Αν θέλεις να το κάνεις, θα το κάνεις. Σε όποια ηλικία και αν είσαι, όποιος παράγοντας κι αν νομίζεις ότι σε επηρεάζει, χρησιμοποίησε τον σαν μοχλό πίεσης προς την επίτευξη του στόχου σου και όχι ως εμπόδιο.

Ο κόσμος είναι όπως εσύ αποφασίσεις ότι είναι. Όπως είπε και ο Γκάντι “Αν θέλεις να αλλάξει ο κόσμος, άλλαξε εσύ πρώτα”.

Κράτα τον εαυτό σου γερά από το χέρι και άνοιξέ του την πόρτα προς τον έξω κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο περιπέτειες, φως και χρώματα! Τα όνειρα δεν είναι οι σκέψεις που κάνεις όταν κοιμάσαι τις νύχτες αλλά αυτές που σε κρατάνε ξύπνιο.

Με αγάπη.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments