Ανατολίτικο λαχταριστό κεμπάπ

Ανατολίτικο λαχταριστό κεμπάπ

Εάν σας αρέσει το κεμπάπ και είστε λάτρεις του, με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστούμε:

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά αρνί
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο σουμάκ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό – παγωμένο

Εκτέλεση

Συγκεντρώνουμε όλα τα συστατικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αρνί, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού πρώτα τα έχουμε πολτοποιήσει, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο και σουμάκαλάτι, μαύρο πιπέρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και παγωμένο νερό.

Ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει κολλώδες και να αρχίσει να κολλάει στα πλαϊνά του μπολ. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στην συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας και τοποθετούμε το ένα τέταρτο του μείγματος αρνιού σε κάθε σουβλάκι.

Έχουμε κρατήσει στην άκρη το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο και σουμάκ και σε ένα μπωλ τα αναμείνουμε και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε τα κεμπάπ για περίπου 12 λεπτά, έως ότου να ψηθεί κι από τις δύο πλευρές. Πάρτε το μπωλάκι με τα ανακατεμένα μπαχαρικά και πασπαλίστε πάνω από τα κεμπάπ καθώς το ψήνεται.

Σερβίρετε τα κεμπάπ σε ζεστή πίτα ή Ινδικό ψωμάκι Naan, με στρογγυλές φέτες από κόκκινα κρεμμύδια, μαϊντανό, ντομάτες και αγγούρια σε κύβους.

Καλή σας επιτυχία!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments