Η προετοιμασία του φαγητού είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν κάποιος εργάζεται και έχει οικογένεια. Πρέπει να έχεις εναλλακτικές για να ικανοποιηθούν όλοι.
.
Οι πατάτες είναι κάτι που αρέσει σε όλους, οπότε φτιάχνοντάς τες με διαφορετικούς τρόπους, βγαίνεις από μια δύσκολη θέση και συνάμα εντυπωσιάζεις. Και τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό για μία νοικοκυρά, πιστέψτε με, από το να ακούσει ένα “μπράβο, μαγικό, πως το έκανες τόσο γρήγορα και τόσο νόστιμο;”
Λοιπόν, ας δούμε δύο πρωτότυπες συνταγές.
Pancakes με πατάτα
Συστατικά
- 2 πατάτες
- 2 κούπες πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών Khmeli Suneli
- 1 κουτ. αλάτι
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε σε τρίφτη για να πάρουν σχήμα χονδρής φλύδας. Στραγγίζουμε και στίβουμε τις πατάτες για να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπωλ, ενώνουμε τις πατάτες, τα πράσα και το αυγό. Ραντίζουμε το αλεύρι, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μία κούπα από το μείγμα πατώντας το με το κουτάλι για να γίνει επίπεδο. Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές. Μόλις ετοιμαστεί, βγάζουμε με την σπάτουλα και τοποθετούμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη δόση.
Κόβουμε σε κομμάτια όσο ακόμη είναι ζεστή και σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον από το μείγμα Khmeli Suneli.
Αυτό είναι ένα συνοδευτικό πιάτο για κρέας, ή μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα ντιπ της αρεσκείας μας με όξινη γεύση.
Πατάτες με κόκκινες πιπεριές
Συστατικά
- 2 κουτ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 1 κουτ. σπόρους κύμινου
- 1 κουτ. μαραθόσπορος
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρές φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
- 1 κουτ. Αλάτι “Αφρίνα”
- 1 κουτ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Σε αντικολλητικό τηγάνι, θερμαίνουμε το λάδι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Μειώνουμε τη θερμότητα στο μέσο και προσθέτουμε τους σπόρους μάραθου. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε περιστασιακά, για 4-6 λεπτά.
Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, τις βάζουμε στο φούρνο. Μόλις είναι σχεδόν ψημένες, ρίχνουμε επάνω τους το μείγμα με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι, και τις κόκκινες πιπεριές. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
Η συνταγή είναι υπέροχη και με άλλα μπαχαρικά, όπως με κάρυ, ή άλλο ανάλογο μίγμα μπαχαρικών.
Αυτό είναι συνοδευτικό πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί με μία ομελέτα. Μπορεί να είναι και ένα υγιεινό σνακ.
Δοκιμάστε τα, βελτιώστε τα κι εσείς!