Αυτή η συνταγή πραγματικά αξίζει! Ένα πολύ νόστιμο υγιεινό σνακ, μία άλλη εκδοχή για τα αγαπημένα μας πατατάκια που μπορείτε να φτιάξετε για ένα βράδυ μπροστά στην TV, ή για συνοδευτικό όταν χρειάζεται να φτιάξετε κάτι ελαφρύ.
.
Υλικά
- 2 κουτ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 κουτ. σκόρδο σκόνη
- 1 κουτ. πάπρικα (καπνιστή)
- 1/2 κουτ. αλάτι Μεσολογγίου
- 5 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- Λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- Άνηθο
- 1 λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κρεμμύδι σε σκόνη, το τριμμένο σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στον προθερμασμένο φούρνο, αφού αλατίσουμε, απλώνουμε τα πατατάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας τα αν χρειαστεί.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε βαθειά πιατέλα, ρίχνουμε πάνω στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, και ραντίζουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει προσέχοντας να πάει παντού.
Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο, λίγο τρίμμα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει όταν οι πατάτες είναι ακόμη ζεστές έτσι ώστε να απορροφηθεί όλο το άρωμα των μυρωδικών.
Καλή σας απόλαυση!
.