Βάφτιση – οχτώ συμβουλές για να ευχαριστηθείς την όμορφη ημέρα!

βάφτιση

Βαφτίστηκε και ο δεύτερος μικρός μου! Να ζήσει καλοφώτιστος και λοιπές όμορφες ευχές. Όμως όταν πλέον έχει τελειώσει η ημέρα και σκέφτεσαι τι έχει γίνει τις περισσότερες φορές αναλογίζεσαι τα λάθη και τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα. Επειδή και στις 2 βαφτίσεις των παιδιών μου συνέβησαν λάθη τα οποία μου χάλασαν την διάθεση, θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σου έτσι ώστε αν μπορείς να τα αποφύγεις και να περάσεις λίγο καλύτερα από εμένα.

Είσαι η μαμά και έχεις το δικαίωμα να είσαι υπέρλαμπρη!

Κορίτσι μου εσύ θα κρατάς το μωράκι σχεδόν σε όλο το μυστήριο καθώς τα μπεμπάκια στην ηλικία της βαπτίσεώς τους (από 6 μηνών έως και 2 ετών) μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό που επικρατεί τρομάζουν και αποζητούν την ασφάλεια της μανούλας. Όπως και να το κάνουμε είσαι η μανούλα του νεοφώτιστου. Μην το σκεφτείς 2η φορά, κάνε ότι σου αρέσει για να δείχνεις και να νιώθεις υπέροχα, μαλλιά, νύχια, μακιγιάζ! Να είσαι μία κούκλα.

Κανόνισε τις λεπτομέρειες 4-6 μήνες πριν.

Έχεις το δικαίωμα να δημιουργήσεις ένα υπέροχο γεγονός για το οποίο θα νιώθεις περήφανη και όλοι θα περάσουν τέλεια. Ο στολισμός, το κέρασμα, οι φωτογράφοι και η βιντεοσκόπηση φρόντισε να τα έχεις κλείσει από νωρίς για να προλάβεις τα συνεργεία που θέλεις και να έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι να αποφασίσεις τί ακριβώς και πώς το θέλεις. Πολύ σημαντικό είναι να είσαι πολύ ακριβής σε αυτό που θέλεις και να επιμένεις να κρατηθούν σημειώσεις γιατί ως γνωστόν “τα γραπτά μένουν”. Με αυτόν τον τρόπο κανένας δεν θα μπορεί να αλλάξει τα συμφωνηθέντα και να κάνει ότι θέλει και μετά να καταλήξεις θυμωμένη και να μην απολαύσεις την όμορφη ημέρα του παιδιού σου.

Αποφάσισε αν θα αναλάβεις να κάνεις κάτι μόνη σου.

Είναι πολύ ωραίο να αναλάβεις να φτιάξεις κάτι από όλα εσύ για την βάφτιση, μπομπονιέρες, στολισμός, βαπτιστικά, οτιδήποτε σου αρέσει. Αν πιάνουν τα χέρια σου θα είναι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό να ασχοληθείς προσωπικά με κάτι από όλα. Φρόντισε μόνο να το αποφασίσεις νωρίς έτσι ώστε να προλάβεις να προμηθευτείς όλα όσα σου χρειάζονται και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Το ότι θα γλιτώσεις χρήματα δεν είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα, γιατί με τις προσφορές που υπάρχουν πλέον, οι οικονομικές διαφορές θα είναι πολύ μικρές.

Ρουχαλάκια των παιδιών.

Είτε μιλάμε για τα βαπτιστικά είτε μιλάμε για τα ρούχα των μεγαλύτερων παιδιών φρόντισε να είναι το μοναδικό που θα έχεις να κάνεις τελευταίο και αυτό γιατί το ζουζούνια μας μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που από την μία στιγμή στην άλλη το νούμερο μπορεί να αλλάξει δραματικά. Για αυτό φρόντισε ειδικά τα ρουχαλάκια και τα παπούτσια του μωρού να τα πάρεις με τον/την νονά/νό κυριολεκτικά μία με δύο εβδομάδες πριν την βάπτιση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσεις την εποχή. Μην είναι κάτι πολύ βαρύ και το παιδί βαπτίζεται Μάιο. Όσο ωραίο και να είναι το ρούχο το παιδί θα ταλαιπωρηθεί άνευ προηγουμένου και θέλουμε ένα χαρούμενο όσο γίνεται παιδάκι για να βγάλει και όμορφες φωτογραφίες.

Επιλογή εκκλησίας

Η επιλογή της εκκλησίας είναι κάτι πολύ προσωπικό. Ο καθένας επιλέγει έναν Ιερό Ναό για να τελεστεί το μυστήριο για προσωπικούς λόγους. Το σημαντικό όμως είναι όλοι να περάσουν όμορφα. Αν είναι να έχεις 250 καλεσμένους και να κάνεις την βάπτιση σε ένα ξωκκλήσι πάνω σε ένα βράχο καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Επίσης αναλόγως με το τί θέλεις να κάνεις στην εκκλησία (κέρασμα ή catering ή μπουφέ ή και τίποτα) πρέπει να το έχεις συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο κληρικό αν επιτρέπετε ή όχι. Σε κάποιες εκκλησίες δεν επιτρέπονται οι στολισμοί, σε άλλες το catering και ο μπουφές ενώ σε άλλες όλα είναι ελεύθερα.

Η επιλογή του νονού ή της νονάς.

Ο ανάδοχος είναι ο άνθρωπος που αν όλα πάνε καλά θέλεις να είναι πάντα μέσα στην ζωή του παιδιού σου. Μπορεί να έχει την οικονομική επιφάνεια να κάνει ένα καταπληκτικό μυστήριο και να του πάρει τον ακριβότερο σταυρό και τα καλύτερα ρούχα αλλά αλήθεια αυτό είναι που μετράει για το παιδί; Φρόντισε λοιπόν να είναι ένας άνθρωπος που είναι στην ζωή σου και έχει πολύ λίγες πιθανότητες να φύγει από την ζωή του παιδιού σου ότι κι αν γίνει. Στο κάτω κάτω μία λαμπάδα το Πάσχα μπορείς να την αγοράσεις και εσύ και ρουχαλάκια και παπουτσάκια έτσι κι αλλιώς του παίρνεις και εσύ αλλά η αγκαλιά του νονού και το παιχνίδι μαζί του έχει άλλη αξία.

Κάτι άλλο το οποίο αντιμετώπισα είναι ότι ο ανάδοχος δεν πρέπει να είναι παντρεμένος με πολιτικό και επίσης να είναι χριστιανός βαπτισμένος -και για τα δύο πλέον ζητούν πιστοποιητικά-. Ας το μην την πιάσουμε την κουβέντα.

Οι καλεσμένοι

Ξέρω ότι κάποιους ανθρώπους θα αναγκαστείς να τους καλέσεις και καλά θα κάνεις, αλλά αν έχεις πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό καλό θα είναι να σκεφτείς την βαρύτητα κάθε καλεσμένου. Στην βάπτιση του παιδιού σου θέλεις ανθρώπους που χαίρονται με την χαρά σου και όχι που θα έρθουν γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να έρθουν ή ακόμα χειρότερα να σου κοστίσουν μία πρόσκληση, την θέση τους σε ένα τραπέζι-μπουφέ, τις μπομπονιέρες τους και να την δώσεις με τόση χαρά την πρόσκληση ,και όχι μόνο να μην έρθουν αλλά να μην σε πάρουν καν να σου ευχηθούν για το νεοφώτιστο. Και τότε θα στεναχωρηθείς που χαλάλισες μία πρόσκληση σε αυτόν τον άνθρωπο και τον ή την φίλη σου που μπορεί να μην είστε κολλητές αλλά μοιράζεστε μία πολύ όμορφη σχέση δεν την κάλεσες γιατί ήσουν οριακά. Και εκείνη σου ευχήθηκε με όλη της την αγάπη για το παιδάκι σου. Μου έτυχε-λυπάμαι αλλά μου έτυχε. Είναι πιο σημαντικό να έχεις αγάπη γύρω σου παρά υποχρέωση!!!

Ξενοδοχείο φιλοξενίας καλεσμένων

Μπορεί το μυστήριο να είναι κάπου μακριά ή απλά να έχεις καλέσει ανθρώπους από μακριά. Αν δεν έχουν κάποιον να τους φιλοξενήσει πρέπει να κανονίσεις κάπου να μείνουν. Είναι ένα έξοδο πολύ μεγάλο αλλά αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις καλό είναι να κάνεις το καλύτερο που αντέχεις. Χώρισε τους καλεσμένους σου σε 2 κατηγορίες, εκείνους που είναι οι επίσημοι και κινδυνεύεις να έχεις πολύ γκρίνια (συνήθως είναι συγγενείς και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν αντέχουν την ταλαιπωρία) και τους δικούς σου ανθρώπους που και στο πάτωμα να κοιμηθούν δεν τους νοιάζει γιατί μαζί έχετε κάνει τα απίστευτα και συνήθως αυτοί είναι οι τρελοί φίλοι μας και κολλητοί. Φρόντισε να βρεις ένα ξενοδοχείο κοντά στον ναό ή με τρόπο να πάνε στον ναό εύκολα.

Πολλά μπορούμε να πούμε και η λίστα να συνεχίσει κι άλλο, το πιο σημαντικό όμως είναι να είσαι προετοιμασμένος και σωστά προγραμματισμένος. Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ υπάρχει πάντα η λύση του να προσλάβεις έναν ειδικό να σου τα ετοιμάσει όλα και εσύ απλά να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τα παιδιά.

Ότι και αν αποφασίσεις να θυμάσαι πως είναι μία μοναδική μέρα και πρέπει να την ευχαριστηθείς και εσύ και οι οικογένειά σου!!!

Με το καλό και να μας ζήσουν!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments