Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού της.

Διατηρεί τον σεβασμό της σε ό,τι κάνει, γνωρίζοντας πως ο σεβασμός στην προσωπικότητά της είναι αγάπη.

Νιώθει καλά στη μοναχικότητά της, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή ως μοναδική. Δεσμεύεται με την κάθε στιγμή και εκείνη την ανταμείβει, επιστρέφοντας της αυτό που εκπέμπει.

Τολμάει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς να κυνηγά την επιτυχία. Δεν εξαρτάται από άλλους για να πετύχει αυτά που θέλει αλλά επιμένει και υπομένει σε ό,τι την ενδιαφέρει. Χαίρεται με το ταξίδι, όπως και με το αποτέλεσμα, γιατί είναι ο εαυτός της σε αυτά.

Νιώθει ελεύθερη να κάνει αυτά που επιθυμεί, πιστεύοντας πως όταν χαίρεται, μπορεί να μοιράζεται αληθινά. Εκτιμά τις ανάγκες της, σέβεται την αλήθεια τους, τις ικανοποιεί χωρίς ενοχές, χωρίς λογοκρισία.

Αγκαλιάζει το ευάλωτο κομμάτι του εαυτού της, το κατανοεί, το αποδέχεται. Κατανοεί τις αδυναμίες των άλλων, τις διαχωρίζει από την αδιαφορία, τον αρνητισμό, την ανειλικρίνεια.

Νιώθει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τη ζωή, ασχολείται όμως μόνο με εκείνα που μπορεί να επηρεάσει, να αφεθεί στη δεκτικότητά τους, με εκείνα που μπορεί να ζυμωθεί μαζί τους.

Συνδέεται ισότιμα με τον άνθρωπο που μοιράζονται συναισθήματα αλήθειας, αφοσιώνεται στα συναισθήματά της για εκείνον. Χωρίς να περιμένει από εκείνον την ευτυχία, μοιράζονται, συνδέονται και δεσμεύονται μαζί σε χαρούμενες όπως και σε επώδυνες στιγμές.

Εκτιμά τον εαυτό της, τολμά σε εμπειρίες, μαθαίνει από τα λάθη της. Αγαπά τα σφάλματά της, γιατί και αυτά της γνώρισαν τον εαυτό της.

Αποχαιρετά ανθρώπους χωρίς θυμό ή λύπη, νιώθοντας ευγνωμοσύνη που κάθε μοίρασμα συνέβαλε στο άνοιγμα της ψυχής τους. Η κάθε γνωριμία την έμαθε να συνδέεται πιο ουσιαστικά με τον εαυτό της και με τους άλλους.

Δεν υποτιμά τον εαυτό της, όπως και δεν ανέχεται συμπεριφορές που την μειώνουν. Δεν εξιδανικεύει τους άλλους, ούτε δέχεται να την εξιδανικεύουν, γιατί δεν επιδιώκει μια φαντασιωσική ευτυχία ούτε προσπαθεί να προσδιορίσει τον εαυτό της μέσα από άλλους.

Δεν επιτρέπει σε άλλους να την κατευθύνουν, να της υποδεικνύουν ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από αυτό που επιθυμεί η ίδια, αλλά επιμένει στην δική της αλήθεια. Δεν αμφιβάλλει για τον εαυτό της, προσπαθώντας να αποδείξει αυτό που είναι, αλλά κάνει αυτό που επιθυμεί, γνωρίζοντας πως οι άνθρωποι που την αγαπούν πραγματικά, θα την κατανοήσουν και θα την εκτιμήσουν.

Νιώθει ευγνωμοσύνη για τον εαυτό της, για τους ανθρώπους, για τη ζωή. Αντιμετωπίζει θετικά, με γενναιοδωρία και με εμπιστοσύνη τη ζωή, τον εαυτό της σε αυτήν.

Εκτιμά τον εαυτό της, αναγνωρίζει την εκτίμηση στους άλλους προς το πρόσωπό της. Δεν την ενδιαφέρει η επιβεβαίωση αλλά η ειλικρίνεια στα συναισθήματα, η συνέπεια ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις, η συνέχεια που νιώθει για τον εαυτό της, χάρη στα συναισθήματα που νιώθει από τις πράξεις των άλλων προς εκείνη.

Είναι δεκτική σε ό,τι την ανοίγει στην ζωή, σε ό,τι σέβεται αυτό που είναι η ίδια.

Αγαπά το σώμα της, χαίρεται την σεξουαλικότητά της.

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν είναι ο εαυτός της.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας

0 0 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments