Η επικοινωνιακή αστοχία του texting

Η επικοινωνιακή αστοχία του texting

Γράφει η Έλενα Κοτροκόη

Τι στο καλό συμβαίνει και συνέχεια παρεξηγούμαστε με τα μηνύματα;

Τις περισσότερες φορές πλέον η επικοινωνία, συντελείται μέσω μηνυμάτων. Η επικοινωνία face to face χάνει έδαφος όλο και περισσότερο. Θες οι ρυθμοί, θες η ταχύτητα, θες η πολυπλοκότητα, θες η έλλειψη χρόνου θες η μόδα, έχουν εδραιώσει μια νέα πραγματικότητα καλώς ή κακώς, που όλοι συμμετέχουμε!!

Ωστόσο όμως, οι παρεξηγήσεις με μηνύματα καλά κρατούν.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Οι έρευνες έχουν μιλήσει για την επικοινωνία.

Το 7% είναι λέξεις

Το 55% είναι η γλώσσα του σώματος και

Το 38% είναι ο τόνος της φωνής

Που σημαίνει τι;

Όταν επικοινωνούμε πρόσωπο με πρόσωπο, το συναισθηματικό πλαίσιο του περιεχομένου του μηνύματος μας το μεταφέρουμε κυρίως με το σώμα και τη φωνή μας πχ με τις εκφράσεις του προσώπου μας, τις χειρονομίες μας, τον τόνο της φωνής μας κτλ.

Όταν όμως επικοινωνούμε με μηνύματα τα συναισθήματα μας δεν μεταφέρονται με επαρκή τρόπο και όταν ο εγκέφαλος δεν έχει επαρκή δεδομένα, συνήθως συμπληρώνει ο ίδιος το κενό με φαντασίες και συχνά με αρνητική μεροληψία, και στη συνέχεια υποθέτει ότι αυτά τα κατασκευάσματα είναι και αληθινά!! Άκουσον άκουσον!!!

Να, λοιπόν, γιατί γίνονται τόσες παρεξηγήσεις, και συχνά νιώθουμε προσβεβλημένοι, ματαιωμένοι από μηνύματα που δεν είχαν απαραίτητα την πρόθεση να το κάνουν!!

Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά πριν συντάξετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα να λάβετε υπόψη ότι απέναντι υπάρχει ένα άλλο ανθρώπινο ον, που θα κοιτάξει να συμπληρώσει μόνο του το υπόλοιπο 93% από το 7% που είναι οι λέξεις σας, και μάλλον όχι υπέρ σας… Προσοχή..!!!

Έλενα Κοτροκόη

Performance Coach ICF, ACC, BA

NLP Practitioner ABNLP

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments