Αγαποκοινότητα – Ένα ταξίδι, εμπειρία ζωής.

Αγαποκοινότητα - Ένα ταξίδι, εμπειρία ζωής.

Η σημερινή εποχή κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα που νομίζεις πως η κάθε στιγμή είναι μια ανάσα και ο χρόνος δεν εξυπηρετεί τις αναζητήσεις και τα ερωτήματα που σε άλλες εποχές ήταν καταλυτικά τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό, «τι είναι αγάπη;», «ποιος είμαι;», «τι θέλω;» κτλ απλώς αφήνεσαι στην καθημερινή ροή και σε πάει όπου εκείνη πιστεύει πως πρέπει να καταλήξεις. Και όμως η ζωή μοιράζει «δώρα» ώστε για λίγο να ξεφύγεις από τις σκοτούρες του δικό σου κόσμου, η αφορμή λοιπόν για μένα ήταν το ενδιαφέρον στην λέξη «Αγαποκοινότητα»

Εάν ήμασταν στο μεσαίωνα θα νόμιζα πως πρόκειται για αλχημιστές που φανερώνουν τα μυστικά της αγάπης περιβαλλόμενοι από ένα τεράστιο κήπο που τα αρώματα των λουλουδιών σε συντροφεύουν σε ένα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης. Και ως ένα σημείο όταν συνάντησα τα φιλόξενα χαμόγελα του Αργύρη και της Ειρήνης αυτή η εικόνα ήταν που ζωντάνεψε στο νου.

Είναι πολύ σημαντικό δύο άνθρωποι που είναι σύντροφοι στην ζωή, όχι μόνο να δημιουργήσουν από το πουθενά μια ομάδα με κέντρο την έκφραση της αγάπης αλλά και να την μεταδίδουν στο κάθε άτομο που συμμετέχει έχοντας ως κέντρο την πνευματική ελευθερία.

Από τις πρώτες κουβέντες ο χρόνος σταμάτησε και οι διάλογοι τόσο με τους ίδιους αλλά και με τα άτομα που συμμετείχαν είτε ως δάσκαλοι γιόγκας, μιας και ήταν το πρώτο φεστιβάλ που διοργάνωναν αλλά και ως «μαθητές» φανέρωσαν ένα ουράνιο τόξο που ο καθένας άπλωνε το δικό του χρώμα. Δεν θέλω να αναλωθώ περισσότερο σε αυτό το κομμάτι και μια εικόνα από τις απόψεις τους μπορείτε να τις δείτε στα βίντεο των χρονογραφημάτων.

Η «Αγαποκοίνοτητα» είναι μια πολύ ωραία εμπειρία που αξίζει κάποιος να την επισκεφτεί, μου έκανε εντύπωση που το πρόγραμμα δεν ήταν υποχρεωτικό, τα μαθήματα ήταν όλη την ημέρα όποτε μπορούσες να συμμετέχεις όποτε ήθελες, δίπλα σε μια χρυσαφένια αμμουδιά ανάμεσα σε νεραϊδόσπιτα και η παρέα των παιδιών καλοσυνάτη, πάντα με ένα χαμόγελο. Μετανιώνω που δε πήρα μέρος σε ένα από τα μαθήματα γιόγκας, ίσως να μου λυνόντουσαν πολλές απορίες γύρω από την τεχνική της και τα οφέλη της. Όμως παρακολούθησα με φλογερό ενδιαφέρον τα μαθήματα της Ειρήνης και του Αργύρη, ο ένας κάλυπτε αρμονικά τον άλλον, η ηχοθεραπεία των γκονγκ του Αργύρη και οι τεχνικές διαλογισμού της Ειρήνης, ήταν ένας χορός στο κέντρο του σύμπαντος.

Γεμάτος όμορφες εικόνες επέστρεψα και τώρα που γράφω είναι δύσκολο να τις περιγράψω με λόγια. Εύχομαι ολόψυχα στο εξαίσιο αυτό δίδυμο να κάνει την «Αγαποκοινότητα» ακόμη μεγαλύτερη και να συνεχίσει τις διαφορετικές θεματολογίες, εξάλλου τα βαθύτερα νοήματα στην ζωή είναι ένα κράμα εμπειριών.

Κλείνω με την φράση ενός ξανθού μπόμπιρα που θα μπορούσες να πεις είναι η μασκότ τους:

«Όλοι είμαστε φίλοι».

**Την συνέντευξη της «Αγαποκοινότητας» μπορείτε να την διαβάσετε https://chronographimata.gr/stous-rithmous-tis-agapokinotitas-sinenteyksi-me-toys-idrites-argiri-eirini/, από μέρους μου, ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσαν και τις ωραίες εικόνες που καλόκαρδα πρόσφεραν**

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
1 Comment
Παλαιώτερα
Νεώτερα Μεγαλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Αργύρης Μουτσιόπουλος

Ευχαριστούμε Θοδωρή για τα λόγια σου και χαιρόμαστε που ‘ρθες και έζησες έστω και για μια ημέρα σε μια Αγαποκοινότητα μας ❤️