Πώς να βάλετε τα κάδρα στο σπίτι σας για καλό Φενγκ Σούι

Πώς να βάλετε τα κάδρα στο σπίτι σας για καλό Φενγκ Σούι

Μια εικόνα στον τοίχο αφενός διακοσμεί το δωμάτιο και χαροποιεί τους κατοίκους, αφετέρου, αν την βάλετε στο κατάλληλο σημείο κάνει καλό για το Φενγκ Σούι του σπιτιού σας.

Πώς να τοποθετήσετε τις συνηθισμένες εικόνες για το καλό του Φενγκ Σούι;

Οι εικόνες των ανθών παιωνίας:

Η παιωνία θεωρείται το εθνικό λουλούδι της Κίνας και συμβολίζει τον πλούτο και την υψηλή κοινωνική τάξη. Είναι κατάλληλο να τοποθετήσετε τις εικόνες της παιωνίας είτε στα βόρεια είτε στα νότια. Στα βόρεια διότι η η παιωνία έχει την ιδιότητα του «ξύλου» και καθώς ο βορράς στο Φενγκ Σούι έχει την ιδιότητα του «νερού», έτσι το «ξύλο» με την βοήθεια του «νερού» θα μεγαλώσει και θα ευημερήσει. Στο νότο αντιθέτως είναι ο τόπος της «φωτιάς», και το «ξύλο» ασφαλώς βοηθά την «φωτιά». Καθώς η δύση είναι του «χρυσού» και στο Φενγκ Σούι ο «χρυσός υπερτερεί στο ξύλο», οι εικόνες της παιωνίας δεν πρέπει να τοποθετηθούν στην δύση.

Τα έργα καλλιγραφίας:

Τα έργα καλλιγραφίας στο Φενγκ Σούι, συνήθως χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν τα «πονηρά πνεύματα» να περάσουν μέσα από την είσοδο του σπιτιού, ειδικά όταν η πόρτα δείχνει προς το υπνοδωμάτιο. Στο Φενγκ Σούι η τοποθέτηση της εισόδου προς το υπνοδωμάτιο θεωρείται πολύ κακή διότι το ρεύμα του αέρα που δημιουργείται από το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας, θα «διασπάσει» την ροή ενέργειας στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα έργο καλλιγραφίας στην πόρτα του υπνοδωματίου.

Οι εικόνες των ιστιοφόρων:

Οι εικόνες των ιστιοφόρων στην Κίνα συμβολίζουν την απρόσκοπτη πορεία και δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο νότο. Επιπλέον, τα κύματα κάτω από τα ιστιοφόρα δεν μπορούν να δείχνουν προς την πόρτα ή τα παράθυρα.

Οι εικόνες τοπίων:

Τέτοιες εικόνες πρέπει να τοποθετηθούν προσεχτικά. Συνήθως είναι κατάλληλο να τις βάλετε στην πλευρά απέναντι από την πόρτα, στα αριστερά του κρεββατιού ή της καρέκλας στο υπνοδωμάτιο. Όσον αφορά τα τοπία των μη δυσπρόσιτων βουνών, είναι καλό να τα βάλετε πίσω από το γραφείο, γεγονός που συμβολικά εκφράζει την «προστασία». 

Ποιες εικόνες δεν είναι κατάλληλες στο σπίτι;

  1. Οι εικόνες με πολύ σκούρα χρώματα ή με πολύ μαύρο, είναι καταθλιπτικές για τους θεατές και οδηγούν σε μια απαισιόδοξη στάση στη ζωή.
  2. Οι εικόνες με πολύ ζωηρά χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματα και μπορεί να κάνουν τους κατοίκους οξύθυμους και νευρικούς.
  3. Οι εικόνες με αρνητικά θέματα όπως το ηλιοβασίλεμα θα κάνουν τους κατοίκους να νιώθουν αποθαρρυμένοι χωρίς διάθεση για πρόοδο.
  4. Περισσότερα από δύο πορτρέτα μπορούν να προκαλέσουν συναισθηματική αστάθεια στην οικογένεια. Ιδιαίτερα τα πορτρέτα των νεκρών συγγενών ή φίλων φέρνουν θλιβερή ατμόσφαιρα και μαλθακό περιβάλλον διαβίωσης.
  5. Οι δυναμικές εικόνες όπως εκείνες με καταρράκτες στο Φενγκ Σούι μπορεί να κάνουν την τύχη της οικογένειας ευμετάβλητη.
  6. Οι εικόνες με άγρια θηρία ή αιχμηρά όπλα μπορούν να προκαλέσουν μια έλλειψη ασφάλειας στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Ως αποτέλεσμα θα χειροτερέψουν την υγεία.

Γενικοί κανόνες για την τοποθέτηση των κάδρων στο σπίτι:

  1. Οι εικόνες πρέπει να ταιριάζουν με τα έπιπλα, τόσο στα χρώματα όσο και στο στυλ, για παράδειγμα, καλύτερα να τοποθετείτε κινεζικές ζωγραφιές με έπιπλα κινεζικού στυλ.
  2. Το θέμα των εικόνων πρέπει να ταιριάζει στο χώρο, για παράδειγμα, καλύτερα να επιλέξετε στατικές εικόνες για το υπνοδωμάτιο, και εικόνες τοπίου για το σαλόνι.
  3. Το μέγεθος των εικόνων πρέπει να ταιριάζει με αυτό του δωματίου, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο κάδρο σε ένα μικρό δωμάτιο.

Πηγή

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments