Ο κάθε Αδάμ έχει και την Εύα του!

Ο κάθε Αδάμ έχει και την Εύα του!

Πολλές είναι οι περιπτώσεις, που μπερδευόμαστε και νομίζουμε ότι βρήκαμε τον άνθρωπό μας, ενώ τελικά, δεν έχουμε το σωστό κριτήριο για να επιλέξουμε τον κατάλληλο άνθρωπο για εμάς.

Είτε γιατί μας άρεσε η εξωτερική εμφάνιση, είτε γιατί είχαμε κοινά ενδιαφέροντα σε κάποιους τομείς, είτε γιατί νοιώσαμε μια ακατανίκητη ερωτική έλξη, είτε γιατί δεν μπορέσαμε να πούμε όχι και κάναμε συμβιβασμούς και εκπτώσεις από ανασφάλειες, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές αποτύχαμε, αλλά σίγουρα πήραμε μαθήματα ισχυρά για να καταλάβουμε τον εαυτό μας. Να καταλάβουμε εμείς ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από την ζωή μας.

Όταν ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι, που μοιάζει με Οδύσσεια, τότε θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την Ιθάκη μας. Είναι απαραίτητο να περάσουμε από σαράντα κύματα για να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και μόνο τότε θα είμαστε έτοιμοι να βρούμε το αληθινό μας ταίρι.

Πώς, όμως, μπορεί ο κάθε Αδάμ να αναγνωρίσει την Εύα του;

Υπάρχει  ένα αναμφισβήτητο κριτήριο για να καταλάβουμε ποιος είναι γεννημένος σε αυτή την ζωή για εμάς! Το κριτήριο για να το επιτύχουμε είναι ο άνδρας να μπορεί να βλέπει τον εαυτό του στην γυναίκα του, να μπορεί να νιώθει,  ότι εκείνη είναι ο καθρέπτης του. Να αντιλαμβάνεται, ότι είναι ψυχή από την ψυχή του, να αναγνωρίζει σε εκείνη τον ίδιο του τον  εαυτό. Να την βλέπει και να λέει με έκπληξη ότι βρήκε τον θηλυκό εαυτό του. Αυτή είναι η αληθινή  γυναίκα-ψυχή ενός άνδρα, αυτή που του δείχνει ακριβώς αυτό, που είναι εκείνος και όχι αυτό, που δεν είναι. Όταν εκείνη σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο και από το ίδιο επίπεδο συνείδησης, όταν έχουν τις ίδιες συνήθειες και κάνουν τις ίδιες επιλογές στον τρόπο ζωής. Όταν τους ευχαριστούν τα ίδια πράγματα ή απορρίπτουν τα ίδια πράγματα, όταν έχουν τα ίδια όνειρα, τον ίδιο προορισμό και τον ίδιο στόχο. Όταν μπορεί να τον βοηθάει να κατανοεί ακόμη περισσότερο τον εαυτό του,  να γίνεται ο συνοδοιπόρος του στη ζωή αλλά και  να τον εμπνέει να γίνει ακόμη καλύτερος από αυτό που είναι. Όταν εκείνη είναι όλα όσα τον συμπληρώνουν και τον ολοκληρώνουν. Όταν ενωμένοι μπορούν να εκφράζουν τον Τέλειο άνθρωπο.  Όταν εκείνος μπορεί  να πει με σιγουριά : «Τούτο είναι τώρα οστούν εκ των οστέων μου και σαρξ εκ της σαρκός μου»!

Γένεση, Κεφ. 2, στίχ. 22-23  Και κατεσκεύασε Κύριος ο Θεός την πλευράν, την οποίαν έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και έφερεν αυτήν προς τον Αδάμ. 23 Και είπεν ο Αδάμ, Τούτο είναι τώρα οστούν εκ των οστέων μου και σαρξ εκ της σαρκός μου· αύτη θέλει ονομασθή ανδρίς, διότι εκ του ανδρός αύτη ελήφθη.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments