Μη γίνεις μια πεταλούδα σε κασετίνα

Μη γίνεις μια πεταλούδα σε κασετίνα

Όταν επιτρέπεις σε κάποιον να πορευτεί μαζί σου, αυτός ο κάποιος δε θα αποφασίσει ποια θα είσαι και δε θα σε αιχμαλωτίσει σαν πεταλούδα σε κασετίνα. Το θέμα είναι να ξέρεις, ότι θα μπορείς πάντα με κάποιον τρόπο, να ανοίγεις τα φτερά σου και να βρίσκεις τρόπο να εφεύρεις ξανά την ύπαρξη σου. Άλλωστε, εμείς ορίζουμε τι θα διαλέξουμε ανάμεσα στις πάρα πολλές εκδοχές του εαυτού μας. Νομίζω, λοιπόν, ότι ξέρεις καλά, ότι ο εαυτός σου είναι ο καλύτερος σύντροφός σου.

Μην προσπαθήσεις να διαλέξεις την τελειότητα του εαυτού σου αλλά την αυθεντικότητά. Μόνο, όταν φτιάξεις μια αληθινή πεταλούδα, μόνο τότε μπορείς να μην εγκλωβιστείς στις αποφάσεις εκείνου, που θα θελήσει να σε αιχμαλωτίσει. Να έχεις μεστώσει καλά μέσα σου τόση ομορφιά για την ύπαρξη σου, ώστε κανένας να μη μπορεί να την πειράξει. Κι αν την αγγίξει ίσως κάποιος δύσπιστος, τότε να βρίσκεις τη δύναμη, να ανοίγεις τα πολύχρωμα φτερά σου και να φεύγεις μακριά. Και μη μου πεις, ότι δεν είσαι δυνατή;

Όλοι έχουμε μια κινητήριος δύναμη και σίγουρα δε θα περιμένουμε τον Νεύτωνα, να μας την υποδείξει. Δύναμη είναι, να μπορείς να αναπνέεις, να μπορείς να συναισθάνεσαι, να ανακαλύπτεις. Να μπορείς να μοιράζεσαι ή ακόμα και να μπορείς να εφεύρεις. Γιατί, αν δε το γνωρίζεις κάθε σχέση που φτιάχνεις είναι μια δική σου εφεύρεση. Είναι ένα δικό σου δημιούργημα, που όταν διαλύεται τσαλακώνει για λίγο τα φτερά σου. Αλλά η μεγαλύτερη δύναμη του εαυτού σου είναι να μπορείς να φεύγεις χωρίς να σπάσεις τα φτερά σου. Να μένεις αλώβητη πεταλούδα είτε από αιχμηρά σχόλια για την ποικιλομορφία σου είτε από σκληρές επιδοκιμασίες για την αυθεντικότητά σου.

Υπάρχουν σίγουρα φορές που έχεις κρύψει τον πραγματικό σου εαυτό. Σκέψου όμως, η πεταλούδα που πετά επιλέγει τις κρυψώνες της. Έτσι, λοιπόν, κι εσύ επιλέγεις που θα φανερώσεις αυτήν την ομορφιά σου. Μη προσποιείσαι και μη τη βάλεις σε καλούπια. Ας την ελεύθερη να προπορεύεται σε κάθε σου βήμα. Μόνο, όταν βγει από το κουκούλι της φαίνεται η πραγματική της ομορφιά. Γι’ αυτό κι εσύ μη την αφήνεις να αιχμαλωτίζεται στην ομορφιά εκείνου που θα αποφασίζει για σένα.

4.2 6 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments