Θαυμασμός στην ιερή μητρότητα!

Θαυμασμός στην ιερή μητρότητα!

Θαυμασμός στην ιερή μητρότητα!

Θαυμάζω τις γυναίκες που νιώθουν και είναι μάνες χωρίς να ξεχνούν πως είναι γυναίκες και σύζυγοι!

Θαυμάζω τις γυναίκες που γεννούν παιδιά γνωρίζοντας πως δεν τους ανήκουν και δεν κάνουν κέντρο της ζωής τους τα παιδιά τους.

Θαυμάζω τις γυναίκες που έγιναν μάνες όλων των παιδιών του κόσμου χωρίς να βροντοφωνάζουν το δικό ΜΟΥ παιδί.

Θαυμάζω τις γυναίκες που υιοθέτησαν παιδιά, όχι για να ακούσουν τη λέξη “μαμά”, μα για να δώσουν κομμάτι από το είναι τους σ’ αυτά τα πονεμένα πλάσματα που φέρουν πρωτίστως το τραύμα της εγκατάλειψης.

Θαυμάζω τους άντρες που σέβονται τη μητρότητα και στέκονται υποστηρικτικά δίπλα στις συζύγους, συντρόφους τους αναδεικνύοντας τις ποιότητες που φέρει αυτό το ιερό καθήκον.

Μητέρα δεν σε κάνει μόνο η γέννηση ενός παιδιού ή η αναδοχή ή η υιοθεσία.

Μητέρα είσαι κάθε φορά που η καρδιά σου νιώθει τον πόνο του συνανθρώπου, κάθε φορά που είσαι εκεί όταν αλήθεια σε χρειάζονται, κάθε φορά που βγαίνεις από το εγώ σου για να συναντήσεις τον άλλο.

Η ευλογημένη μητρότητα δεν είναι κατάκτηση. Είναι κατάσταση!

Δεν είναι αυτό το εγωιστικό φρόνημα ενός συστήματος που επιτάσσει την περαιτέρω καταξίωση μιας γυναίκας μέσα από την απόκτηση ενός παιδιού.

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν παιδιά χωρίς να είναι μάνες και γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, μα είναι μάνες γιατί αυτή είναι η φύση τους!

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι υπέρβαση του εγώ μας και όχι η επίδειξη αυτού.

Εύχομαι όλοι μας μέσα μας να μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό το μητρικό εσωτερικό μας κομμάτι που γνωρίζει να προσφέρει και να φροντίζει ανιδιοτελώς, πρωτίστως τον εαυτό μας για να μπορεί να φροντίζει και τον άλλο με τρυφερότητα!

Εύχομαι να βιώνουμε την έννοια του προσφέρω και δίνομαι στον άλλο χωρίς την υποταγή σε ένα ναρκισσιστικό εγώ που αναζητά τιμές και παράσημα για κάτι τόσο ιερό που το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακούμε την καρδιά μας!

Χρόνια ευλογημένα μανούλες και προστατέψτε τα παιδιά μας όπως βαθιά μέσα σας γνωρίζετε!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments