Μάσκες προσώπου

Μάσκες προσώπου

Πάνε και της Αποκριάς οι μάσκες και επίσημα πια είμαστε στη νηστεία της Σαρακοστής, για όσους την ακολουθήσουν βέβαια, αναμένοντας το Πάσχα, την Ανάσταση, την Άνοιξη…

Σας παραθέτω τρεις μάσκες προσώπου για να μη φανεί επάνω σας καθόλου η νηστεία, αλλά και για καλύτερη υποδοχή του ανοιξιάτικου σκιρτήματος. Μπορούν να γίνουν και ολόσωμες αν θέλετε. Αφήνετε στην περιοχή που θα εφαρμόσετε τη μάσκα για 20 λεπτά και μετά ξεπλένετε με χλιαρό νερό. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές..

1. Φτιάχνουμε ένα σύστημα ελαίων σε ίσα μέρη με: Σιτέλαιο, αμυγδαλέλαιο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λάδι αβοκάντο. Θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό προφίλ προσώπου, είναι εξαιρετικός αντιγηραντικός παράγοντας, έχει αντιρυτιδική δράση και δίνει μια υπέροχη υφή στο δέρμα, σφιχτή, λεία και δροσερή. Θα προσθέσουμε μέλι καστανιάς που είναι πολύ θρεπτικό και συσφυγκτικό, λίγο άνθος ορύζης μέσα στο μείγμα, πολύ καλό αντιγηραντικό και θρεπτικό, το οποίο θα προσδώσει και την υφή της πάστας στη μάσκα μας.

Τέλος για να υπέρ ενισχύσουμε τη δράση θα προσθέσουμε και πούδρα από φύλλα φασκόμηλου, η οποία φτιάχνεται πανεύκολα. Βάζουμε ξερά φύλλα στο multi και ξεκινάμε ώσπου να λάβουμε πούδρα. Τα φύλλα φασκόμηλου είναι από τα πολυτιμότερα δώρα που έδωσε η φύση για την γυναικεία καλλονή. Πολύ λίγα φυτά χαρίζουν τέτοια υγεία κι ομορφιά στη γυναίκα. Ενώνουμε την πούδρα με το άνθος ορύζης και πλάθουμε το μείγμα σε ομοιογενή πάστα, τέτοιας υφής ώστε να απλώνει εύκολα και να διατηρεί και την υγρασία της..

2. Φτιάχνουμε σύστημα ελαίων στις εξής αναλογίες: Σταφυλοκουκουτσέλαιο 3 μέρη, λάδι αβοκάντο 3 μέρη, λάδι Borrago 3 μέρη, carot oil 1 μέρος. Τα 2 πρώτα ανήκουν στη χρυσή πεντάδα κατά της γήρανσης και των προβλημάτων που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω ελλιπούς διατροφής κορυφαία re-generation και ευεργετικά για κάθε τύπο δέρματος.

Το Borrago είναι πολύ καλό αντιφλεγμονώδες, βοηθά στα οιδήματα και επουλώνει τον ιστό. Το carrot oil έχει πολύ καλή αντιηλιακή δράση, αλλά και βιταμίνη Α πολύ καλή για εξωτερική χρήση.

Τώρα το προσθέτουμε σε μικρή αναλογία γιατί ο ήλιος δεν είναι ακόμη επιθετικός. Θα προσθέσουμε μέλι ανθέων που είναι πολύ καλό για το πρόσωπο και συνδυάζεται πολύ καλά με το συγκεκριμένο σύστημα ελαίων. Ως πούδρα στην ανάμειξη θα χρησιμοποιήσουμε άνθη και φύλλα τίλιου και πέταλα κόκκινου τριαντάφυλλου συνδυάζοντας έτσι την ηρεμία, την αντιφλεγμονώδη δράση μα και το πολύ έντονο θηλυκό..

3. Σύστημα ελαίων: Avocado oil 2,5 μέρη, Jojoba oil 2,5 μέρη, αμυγδαλέλαιο 4 μέρη, σταφυλοκουκουτσέλαιο 1 μέρος. 4 πανίσχυρα λάδια σε ισχυρή συνεργική δράση για κάθε τύπο δέρματος, ιδανικό re-generation, δροσιά και υψηλός δείκτης υγείας και περιποίησης.

Θα προσθέσουμε μέλι ανθέων κι εδώ που ταιριάζει όπως η γυναίκα στην ομορφιά και πούδρα από πέταλα κόκκινου τριαντάφυλλου, βασιλικού, εγώ προτιμώ τον μαύρο γιατί τον θεωρώ ανώτερο όλων και Λουίζας. Τα τρία φυτά της πούδρας συνδυάζουν τη λάμψη, τη θηλυκότητα, σύσφιξη, τόνωση του αναγλύφου και αν χρησιμοποιηθεί στο στήθος, εκτός των άλλων σύσφιξη και ανόρθωση..

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments