Τα καθημερινά μας θαύματα!

Τα καθημερινά μας θαύματα

Τα απλά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που φέρνουν χρώμα και χαρά στην ψυχή μας!

Σηκώθηκα απότομα σήμερα, κακόκεφη εντελώς. Γκρίζα μέρα η σημερινή σκέφτηκα…Έψαχνα απεγνωσμένα να βρω κάτι να απασχοληθώ μήπως και αλλάξει η κακή μου διάθεση.Ό,τι κι αν σκέφτηκα δεν άλλαζε το γκρίζο μου τοπίο.

Κατευθύνθηκα προς το παράθυρο… παραμερίζοντας τις κουρτίνες είδα τον ήλιο, έλαμπε στον καθάριο ουρανό. Αμέσως ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου και μέσα μου φώλιασε η ελπίδα πως το τοπίο της ψυχής μου θα αλλάξει. Βλέποντας τον ήλιο πέρασαν πολλές και διαφορετικές σκέψεις από το μυαλό μου για να καταλήξω στην πιο απλή, στην πιο σημαντική, στη δυνατότητα να μπορώ να τον βλέπω. Πόση ευτυχία, πόσο ευλογημένη  είμαι που μπορώ να βλέπω τον ήλιο τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι δυστυχώς δε μπορούν.

Βγήκα στον κήπο να περπατήσω ανάμεσα στα λουλούδια, να τα μυρίσω, να τα αγγίξω, να αναπνεύσω τον καθαρό αέρα σκεπτόμενη πόσο τυχερή είμαι που έχω κι αυτή την πολυτέλεια. Άκουσα τα πουλάκια να κελαηδούν φέρνοντάς μου ακόμη ένα χαμόγελο στα χείλη και συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο θαύμα είναι να τα ζω όλα αυτά.

Μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε όλη μου η διάθεση, είδα πόσο χρώμα και πόση χαρά  μπορούν αυτά τα απλά πράγματα να φέρουν στην ψυχή μου. Γιατί ενώ φαντάζουν απλά είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή μας. Εκεί κρύβεται όλη μας η ευτυχία, στα απλά καθημερινά πράγματα, στις απλές καθημερινές μας συνήθειες. Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας ως θαύμα.

Για τον καθένα από εμάς το γεγονός ότι μπορεί να βλέπει, να ακούει, να αγγίζει, να αισθάνεται, να γελά και το κυριότερο να είναι ελεύθερος να αγαπά το καθετί θα πρέπει να είναι τα θαύματα που συντελούν και ολοκληρώνουν αρμονικά το δικό του κόσμο. Κάθε στιγμή λοιπόν που νιώθουμε αδύναμοι, δέσμιοι των αρνητικών συναισθημάτων που φωλιάζουν μέσα μας ας σκεφτόμαστε πόσο τυχεροί κι ευλογημένοι είμαστε που ζούμε και που έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας στεναχωρούν!

0 0 votes
Article Rating
Posted in
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments