Η ανάμνηση σου.

Η ανάμνηση σου.

Ποιος να μου το έλεγε ότι κάποια μέρα θα περάσω από την ανάμνηση σου, και δεν θα γύριζα καν να κοιτάξω.

Ξέρω με το που το διάβασες, κάποιο άτομο σου ήρθε συγκεκριμένο στο μυαλό ή και πολλά.

Ποιος το περίμενε ε; Αυτός που κάποτε σκεφτόσουν εσύ, που έκανες τα πάντα, τώρα να σε σκέφτεται, να του λείπεις να έχεις γίνει ανάμνηση του, και ούτε αυτή να γυρίζει να τον κοιτάει.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πικρία από το να θυμάται κανείς τον ευτυχισμένο του καιρό, όταν είναι δυστυχισμένος, όπως έλεγε ο Δάντης.

Τελικά αυτός που σκέφτηκες έπαθε χειρότερη ζημιά από σένα. Θεία δική λέγεται, γυρίζει ο τροχός λέγεται, δεν ξέρω ακριβώς, ξέρω όμως πως είναι να ζεις με αναμνήσεις, να σε καίνε, να μην σε αφήνουν να κοιμηθείς, να προσπαθείς να αναστήσεις τα πεθαμένα και κάποιος άλλος να τα σκοτώνει μέχρι να διαλύσει όλα σου τα όνειρα.

Και τα κατάφερε.

Και εσύ όμως αναστηλώθηκες, σε σκότωσε και κατάφερες να ξαναγεννηθείς, δυνατός και άφθαρτος χωρίς αναμνήσεις με ένα καθαρό μυαλό.

Αυτό που σε βασάνισε δεν υπάρχει πια.

Έτσι είναι αυτά. Όποιος πολύ αγαπάει εξαντλεί όλα του τα όρια και για πάντα ξεχνάει.

Δεν το είχαν υπολογίσει έτσι, πως θα παίρνουν τώρα την επιβεβαίωση τους, πως θα γυρνάνε σαν το χαμένο καράβι στο λιμάνι τους, τίποτα δεν είναι στάσιμο σε αυτή την ζωή, ακόμα και τα συναισθήματα..

Εκεί που δεν αγαπούσες, μπορεί να αγάπησες, και εκεί που αγάπησες να έγινες και εσύ ανάμνηση.

Ένας δειλός είναι ανίκανος να νιώσει την αγάπη. Αυτό είναι πλεονέκτημα μόνο των γενναίων, όπως έλεγε και ο Μαχάτμα Γκάντι.

Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολώνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος.

Επιμέλεια – Σύνταξη: Ειρήνη Πυλαρινού.

Ειρήνη Πυλαρινού

Αγαπω την φύση, την αρθρογραφία, την πεζοπορία, και τα extreme sports.
Αγαπώ τον χειμωνα, τα βουνα, και την βροχή.
Ειρήνη Πυλαρινού

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για