Προσπάθησες αρκετά για το μαζί, πριν επιλέξεις το τέλος;

Προσπάθησες αρκετά για το μαζί, πριν επιλέξεις το τέλος;

Συνήθως στις αρχές μιας σχέσης δεν βλέπεις καθαρά τον άνθρωπο, που έχεις δίπλα σου. Τα βλέπεις όλα με την καρδιά. Αυτό σημαίνει ενθουσιασμός και βιαστικές κινήσεις. Ερωτεύεσαι, πεισμώνεις στο να καταφέρεις να είσαι μαζί του και όλα τα συναισθήματα σου χτυπάνε κόκκινο. Και προχωράς, ξεκινώντας κάτι όμορφο.

Περνώντας όμως ο χρόνος, αρχίζεις και βλέπεις τον άνθρωπο σου με το φίλτρο του μυαλού σου και όταν φιλτράρεις ανακαλύπτεις, και όταν ανακαλύπτεις ξεκινάνε και τα προβλήματα της σχέσης. Θες δεν θες λοιπόν, η καρδιά σε ελέγχει για λίγο, αλλά όλα ξεκινάνε με το μυαλό σου. Κι αν δεν αντέχεις τον άντρα σου ή την γυναίκα σου, μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Μπορείς να τους δεις αλλιώς, αρκεί να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, να κοιτάξεις από άλλη οπτική γωνία, να πάρεις απόσταση και να κοιτάξεις από μακριά.

Δες το λίγο, πες μέσα σου ότι μπορεί να μην είναι και έτσι.  Κάποιες φορές σε πιάνουν τάσεις φυγής και θες να φύγεις μακρυά από την σχέση σου, σκέφτεσαι να γλυτώσεις. Ίσως κάποιες φορές να το έχεις παλέψει πολύ και να είναι αυτή η λύση, ίσως όμως κάποιες φορές να μην είναι, φταίει ο πανικός και το άγχος που σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι. Εξάντλησε τα περιθώριά σου, για να κάνετε ευτυχισμένη τη σχέση σας. Θέλει υπομονή και προσπάθεια κι ακόμα κι αν δεν γίνει, θα ξέρεις ότι το έχεις παλέψει.

Όταν θες κάτι, όταν σε ενοχλεί κάτι, μίλα στον άνθρωπό σου με τρόπο. Μίλα για εσάς μιλώντας για σένα, λέγοντας τι νιώθεις. Αν ρίξεις τα βέλη σου, θα υπάρξει άμυνα από την άλλη πλευρά, και η άμυνα του καθενός είναι διαφορετική. Μάθε να μιλάς ταπεινά και ευθέως. Εσύ ζήτησες αυτό το μαζί, και το έχεις. Δεν θα είναι όλα πάντα ρόδινα, θα υπάρξουν προβλήματα, εσύ όμως να θυμάσαι το μαζί.

Ζούμε στην σύγχρονη εποχή της αντικατάστασης και υλικά και συναισθηματικά. Άλλαξε το αυτό. Θυμήσου την επισκευή και ξέχνα την αντικατάσταση. Επισκεύασε ξανά τα κομμάτια τα χαλασμένα αυτής της σχέσης. Για να είσαι ακόμα εκεί, μάλλον κάτι νιώθεις ακόμα. Επισκεύασε το, μην το αφήσεις να χαθεί.

Μαζί… Δεν θες κάποιον πίσω σου ή μπροστά σου, τον θες δίπλα σου. Και το μαζί τελικά ξέρεις τι είναι; Όχι μόνο η καθημερινότητα σας, αλλά οι ψυχές σας και οι καρδιές σας να είναι μαζί. Και για να είναι αυτά μαζί, απαιτείται υπομονή και επιμονή.

Ειρήνη Πυλαρινού

Αγαπω την φύση, την αρθρογραφία, την πεζοπορία, και τα extreme sports.
Αγαπώ τον χειμωνα, τα βουνα, και την βροχή.
Ειρήνη Πυλαρινού

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για