Εθισμός

Εθισμός

Οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον έναν εθισμό, για να αντιμετωπίσουμε την ζωή: εργασιομανία, κατανάλωση αλκοόλ, δίαιτα, ψώνια, κάπνισμα, πολύ τηλεόραση, υπερβολική γυμναστική, φαγητό ή πολλή ώρα μπροστά από μια οθόνη κινητού, ή υπολογιστή.

Ο εθισμός είναι κάτι που μας ανεβάζει προσωρινά και μας μουδιάζει συναισθηματικά. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αυτοκαταστροφικές συνήθειες. Το πρώτο βήμα, προκειμένου να το ξεπεράσουμε, είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον ίδιο μας τον εαυτό να αποδεχτούμε το πρόβλημα. Στα αρχικά στάδια οι περισσότεροι αρνούμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Λέγοντας… απλά λατρεύω την δουλειά μου. Το κάπνισμα είναι… απόλαυση.

Ωστόσο οι περισσότεροι εθισμοί επιδεινώνονται με τον καιρό. Μερικές φορές, αργά. Η ζωή του εθισμένου έχει γίνει ένα χάος, μέχρι να παραδεχτεί, το πρόβλημα του. Γιαυτό αρχίστε να κοιτάζετε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Μήπως είναι ένας τρόπος για να αποφεύγετε τα συναισθήματα και τις οικειότητες; Ένας τρόπος να βουλώνεται τα αυτιά σας; Ή να αποκόβετε τον εαυτό σας από το σώμα σας; Ένας τρόπος να ανεβάζετε την αυτοπεποίθηση;

Σκεφτείτε ότι μπορείτε να καλύψετε αυτές τις ανάγκες, αλλάζοντας την καθημερινότητα σας. Να διαχειριστείτε τους φόβους σας.

Εξασφάλισε πλήρη ησυχία και απομόνωση για να επανασυνδεθείτε με τον βαθύτερο εαυτό σας. Πάντοτε ένας εθισμός είναι σημάδι ότι η ενέργεια μας, έχει χάσει την ισορροπία της, ότι είμαστε επιρρεπείς, και έχουμε χάσει, την επαφή με το όραμα μας. Για να ξεπεράσετε έναν εθισμό, ακολουθήστε τα όνειρα σας, τα οράματα σας.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments