Δες τη ζωή αλλιώς!

Δες τη ζωή αλλιώς

Δεν είναι απαραίτητο να ανήκεις στους πολύ σωστούς αλλά ούτε και στους πολύ λάθος. Υπάρχει και μία μέση κατηγορία. Μπορείς να ανήκεις σε εκείνους που παραδέχονται τα λάθη και τις όποιες αδυναμίες τους, σε εκείνους που δε φοβούνται να κλάψουν γιατί το αισθάνονται. Σε εκείνους που εκεί που χαμογελούν μπορεί και να κατσουφιάσουν γιατί κάτι στράβωσε. Σε εκείνους που το δυνατό γέλιο δηλώνει, δηλώνει πως παρά τις δυσκολίες παραμένουν δυνατοί.

Με δυό λόγια, μπορείς απλά να διαφέρεις. Αλλιώς ποιός θα σε προτιμήσει ; Ποιός θα σε ξεχωρίσει ; Να θες να σε επιλέξουν επειδή είσαι εσύ κι όχι επειδή μοιάζεις με τους υπόλοιπους, να το έχεις ως αρχή αυτό. Θα κερδίσεις ή θα χάσεις ; Θα μείνεις όρθιος ή θα πέσεις ; Δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να αγωνίζεσαι, να αγωνίζεσαι δίκαια, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με δύναμη ψυχής. Θάρρος ή φόβος ; Η επιλογή σε εσένα, στο δικό σου χέρι.

Κάνε πέρα ό,τι σε εμποδίζει, δες πως σε αδίκησε, προσπέρασέ το, μπορείς! Καλωσόρισε αυτό που θα είναι εκεί για εσένα, πάντα, σαν τον ουρανό της αυριανής μέρας, αυτό που πραγματικά σου αξίζει. Μην αγαπάς τα κύματα. Τα κύματα πάντα φευγάτα είναι, πάντα άπιαστα. Να αγαπάς τη θάλασσα! Σύρε τις κουρτίνες για να δεις επιτέλους τις αλήθειες. Δώσε μέσα σου τη θέση που αξίζει σε εσένα αλλά  και στην αγάπη, έτσι μόνο θα καλωσορίσεις ό,τι σε αντανακλά. Λιώσε τον πάγο. Τι νομίζεις ; Κι αυτός από νερό έγινε, από νερό που μπορεί να σαρώσει αλλά και να ξεπλύνει.

Μην γεμίζεις από την ψευτιά του καθενός μόνο και μόνο από φόβο. Από το φόβο της μοναξιάς, της έρημης αγκαλιάς, ενός άδειου σπιτιού. Κι ας σου κλήρωσαν πλάτες αντί για αγκαλιές, μαχαιριές αντί για χάδια, κι ας σου κλήρωσαν μόνο πληγές από ανθρώπους που κάποτε μέτρησες δικούς σου. Ανθρώπινα τα λάθη… Μα δες, μην αγαπάς μόνο στα λόγια τον εαυτό σου, μην αγνοείς αυτή τη φωνή που σου φωνάζει να προσέχεις, να φυλάγεσαι, να μη δίνεσαι άνευ όρων. Δε βλέπουν όλοι με τη δική σου ματιά, δε νιώθουν όλοι με τη δική σου καρδιά…. Και μόνο οι καρδιές μετρούν. Εκείνες που αξίζουν θα μείνουν να χτυπούν δίπλα στη δική σου και στα καλά και στα άσχημα. Οι άλλες  θα κάνουν απλά τον κύκλο τους και θα φύγουν μακρυά. Για εσένα δεν κάνουν, στο καλό να πάνε, εσύ δεν τις θέλεις, δεν τις χρειάζεσαι. Τώρα πια εσύ ξέρεις, έμαθες. Μπορεί να πέρασες δύσκολα, να πόνεσες, να μάτωσες, να κλείστηκες στον εαυτό σου, μα έμαθες πια και δεν θα ξαναγίνει αυτό, δεν θα το επιτρέψεις ξανά. Είσαι και θα παραμείνεις ένας γενναίος μαχητής!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments