Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αβγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη Πέμπτη. Με κλωστές φλος. Εύκολα, απλά, δημιουργικά.

Εκτός λοιπόν από τα κόκκινα αβγά για το πασχαλινό μας τραπέζι θα βάψουμε και μερικά… πολύχρωμα! Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν; Κανένα δεν είναι όμοιο με το άλλο.

Υλικά:

  • αβγά (τα άσπρα είναι καλύτερα γιατί το σχέδιο φαίνεται πιο πολύ)
  • κλωστές φλος
  • αλουμινόχαρτο
  • ξύδι.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις κλωστές σε μικρά κομμάτια, κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βρέχουμε λίγο το αβγό, ρίχνουμε λίγες κλωστές μέσα στο αλουμινόχαρτο (ή διπλώνουμε το αβγό με κλωστή) και βάζουμε επάνω το αβγό τυλίγοντας το με το αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας μια μπάλα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με ένα φλιτζάνι του καφέ ξύδι και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεδιπλώνουμε και αφήνουμε τα αβγά να κρυώσουν. Αν θέλουμε τα περνάμε με ένα πανί εμποτισμένο στο λάδι για να γυαλίσουν. Προτείνουμε να πειραματιστείτε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Καλή Ανάσταση.

Το Άγιο Φως να ζεστάνει και να φωτίσει τις ψυχές και τα σπιτικά σας.

 

Για περισσότερες αναλυτικές φωτογραφίες, για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα “Αβγά πολύχρωμα, βαμμένα με κλωστές” , επισκεφτείτε το site της eleftheriaonline.gr πατώντας ΕΔΩ

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments