Το σώμα είναι μη επεξεργασμένο διαμάντι…

istories

Η ατέλεια είναι και χαρακτηριστικό και πρόκληση. Κανείς δε γεννιέται τέλειος, μπορεί, όμως, πάνω στην ατέλεια να χτίσει πολλά… ένα κάστρο στην άμμο ή ένα μνημείο αιώνιο. Κάθε διαμάντι πανάκριβο γεννήθηκε ως ακατέργαστο ορυκτό. μα ήταν διαμάντι… Το πιο πολύτιμο άγαλμα ξεκίνησε από ένα κομμάτι μάρμαρο. Ακατέργαστο, αλλά μάρμαρο.

Η ουσία είναι πως από τη φύση τους όλα γεννήθηκαν με κάποια φυσικά χαρακτηριστικά. Πανέμορφα φυσικά χαρακτηριστικά, αν το καλοεξετάσουμε. Ο έμπειρος τεχνίτης θα τα κάνει αιώνια. Ο σχεδιαστής ενός πανέμορφου σκηνικού θα τους δώσει λάμψη κι ομορφιά, μα με ημερομηνία λήξης.

Έτσι είναι και το καλλυντικό και ο τεχνίτης του.

Πιάνουμε ένα αρχέγονο, ακατέργαστο υλικό για να βγει ένα αριστούργημα. Κι όταν η πέτρα γίνει αριστούργημα έχει πνοή δική της και εμπνέει και ελκύει, όποιον έλκεται από το ιδιαίτερο ωραίο. Δεν είμαστε Θεοί, αλλά η τέχνη είναι θεόπνευστη…

Το μυστικό για την γυναίκα δεν είναι μόνον ο καλός τεχνίτης, αλλά μόνη της να γίνει ο μαθητής τεχνίτης. Όποιος ξεκινάει ακολουθώντας κανόνες σωστά, ωριμάζοντας θ’ ανακαλύψει κανόνες δικούς του.

Και θα τους επιβάλλει.

Όποιος από την αρχή θέλει να φτιάξει την Αφροδίτη της Μήλου, σίγουρα θα φτιάξει ένα σωρό από σπασμένα πετραδάκια…

Βήμα 1ο: Για να φτιάξετε το δικό σας καλλυντικό, αφού επιλέξετε την ελκυστικότερη πρώτη ύλη, επιλέξτε την πιο ευαπορόφητη και απλή μορφή καλλυντικού που θέλετε να ξεκινήσετε π.χ. ένα ήπιο υδατοαλκοολικό διάλυμα.

Μετρήστε 3 γραμμάρια από το καθένα:

  • Πέταλα από κόκκινο τριαντάφυλλο, φύλλα Δεντρολίβανου, φύλλα ευκαλύπτου λογχοειδή και άνθη λευκού γιασεμιού.

Βάλτε τα σε ένα σκεύος με 300 ml νερό και 50 ml καθαρή αλκοόλη ποτοποιίας και αφήστε τα για 2 ώρες.

Μετά θερμαίνουμε μέχρι το σημείο πολύ ήπιου βρασμού, ακριβώς λίγο πιο κάτω από το “σιγοβράσιμο” για 12 λεπτά. Σβήνουμε και μεταφέρουμε σε μη θερμή εστία. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Μετά είναι έτοιμο προς χρήση. Ένα μεγάλο μέρος της αλκοόλης θα έχει εξατμιστεί, οπότε μην φοβάστε πως θα βάλετε αλκοόλ στο πρόσωπό σας. Αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμα μπουκαλάκια και χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την ημέρα. Δε χρειάζεται να το ξεπλύνουμε. Αν θέλετε να προσθέσετε και αιθέρια έλαια, στο σύνολο να μην ξεπερνούν τις 6 σταγόνες. 2-3 είναι αρκετές.

Από την πρώτη κιόλας χρήση θα δείτε διαφορά στη σφριγηλότητα, την υφή και τη λάμψη του προσώπου σας.

Αν θέλετε να το μετατρέψετε σε καλλυντική cold cream (θρεπτική, συσφιγκτική, ενυδατική κρέμα) είναι πανεύκολο. Θα λιώσετε 19 γραμμάρια γνήσιο μελισσοκέρι σε μπεν μαρί, 170 ml Βίο-αμυγδαλέλαιο και θα προσθέσετε αργά, αργά και 11 ml από το υδατοακοολικό διάλυμα που φτιάξαμε. Μόλις ομογενοποιηθούν μεταφέρουμε το σκεύος σε μια μη θερμή εστία και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η cold cream.

Χρησιμοποιήστε την 2 φορές τη μέρα. Θα είναι από τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments