Ομελέτα με σπαράγγια

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!

Ομελέτα… Αγαπημένο πιάτο, γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σήμερα, προτείνουμε μία εκδοχή, με μπέικον και τυρί.

Υλικά (για μία πλούσια ομελέτα):

  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον – ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Εκτέλεση: Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον και τα σπαράγγια. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τ’ αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το τυρί και ανακατεύετε. Στο τηγάνι με το μπέικον και τα σπαράγγια ρίχνετε το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί η κάθε πλευρά από 3-4 λεπτά σε σχετικά δυνατή θερμοκρασία. Γυρίζετε την άλλη πλευρά της ομελέτας με την βοήθεια ενός μεγάλου δίσκου, όπου το τοποθετείτε σκεπάζοντας το τηγάνι και το γυρνάτε τούμπα. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάλι στο τηγάνι την ομελέτα να ψηθεί και αυτή η πλευρά της. Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την βάζετε σε πιάτο.

Απολαύστε τη!

Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια: Κρατήστε το μαλακό μέρος του σπαραγγιού και πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό. Τα στραγγίζουμε και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία.

Για περισσότερες εικόνες για το παρόν άρθρο, επισκεφθείτε την σελίδα eleftheriaonline.gr

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments