Μη ρωτάς ποτέ να σου πουν, γιατί σ’ αγαπούν

Μη ρωτάς ποτέ να σου πουν, γιατί σ’ αγαπούν

Μη ρωτάς ποτέ να σου πουν, γιατί σ’ αγαπούν είχε πει κάποτε ο Άγγλος ποιητής Ουίλιαμ Μπλέικ. Μια φράση τόσο σύντομη, όμως τόσο ουσιώδης. Γιατί, το Σ’ αγαπώ δεν είναι απλά μια λέξη, δεν είναι ένα σκέτο ρήμα, μια τυπική πράξη‧ είναι ένα συναίσθημα αφοσίωσης και αγνού ενδιαφέροντος που δεν αποσκοπεί στην ανταπόδοση.

Σ’ αγαπώ σημαίνει σε νοιάζομαι. Αν είχες μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, αν έχεις ξεχάσει να φας από την πίεση του καθημερινού προγράμματος, αν έβγαλες το σκύλο βόλτα, αν αν αν … Τόσες υποθέσεις που κρύβουν απλά την ελπίδα, ότι είσαι καλά και ότι σε φρόντισες. Σ’ αγαπώ σημαίνει σε δέχομαι με τα ελαττώματα, με τα προτερήματα, τις ιδιοτροπίες σου, τα λάθη σου, τα νεύρα σου, τον αυθορμητισμό σου, την αγάπη σου για τα ριψοκίνδυνα πράγματα, τις εμμονές σου αλλά και τους πιο μικρούς σου φόβους. Αβίαστα το λες το Σ’ αγαπώ στα εύκολα, όμως η πραγματική αγάπη φαίνεται στα δύσκολα. Όσο γκρινιάρης, όσο δύστροπος κι όσο κι αν όλα καταστρέφονται γύρω σου‧ Σ’ αγαπώ σημαίνει να είσαι εκεί σιωπηλός συμπαραστάτης της ζωής. Όταν όλα θα μοιάζουν τελείως διαλυμένα, εκεί που όταν τον δεις να λυγίζει, θα απλώσεις το χέρι και θα κάνετε ένα βήμα μπροστά μαζί.

Όταν λοιπόν, θα λες το Σ’ αγαπώ, οφείλεις να το ’χεις χτίσει μέσα σου, να το ‘χεις καλλιεργήσει ανιδιοτελώς για τον άλλον. Βέβαια να θυμάσαι, πως είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον που δεν αγαπάει τον εαυτό του να νιώσει την αγάπη σου. Η αγάπη είναι άθλος. Είναι εκείνος ο καθημερινός αγώνας να φροντίσεις όσους σε δένουν συναισθήματα μαζί τους ακόμα κι αν εκείνοι ξεσπούν το θυμό τους πάνω σου. Μα αν σε έμαθαν καλά από παιδί, μπορείς στο έπακρο να αγαπήσεις και να μοιράσεις τη δύναμη της αγάπη. Αυτή είναι η τεράστια δύναμη της θέλησης που τη γιγαντώνει η αγάπη. Και υπάρχουν άπειροι τρόποι γι’ αυτό… Έτσι, να λες Σ’ αγαπώ χωρίς καμία ντροπή και να το δείχνεις με τις πράξεις στους ανθρώπους σου και τότε η ψυχή σου θα λάμπει όπως το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Γιατί, τ’ αληθινά Σ’ αγαπώ τα ζεις δε τ’ ακούς…

5 4 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments