Η βια-λογία των τοξικών

Η βια-λογία των τοξικών

Η βια-λογία των τοξικών 

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τους επιθετικούς ανθρώπους. Ποτέ δεν μπόρεσα να χωνέψω πως πιστεύουν πως με την βία θα επιβληθούν.

Και ειδικά εκείνους του αρσενικού φύλου προς το θηλυκό.

Μια άνιση επιβολή άνευ ουσίας, μια απερίσκεπτη και γελοία επιβολή που πιστεύουν πως θα θαφτεί και δεν θα έχει καμία συνέπεια.

Μια επίδειξη δύναμης, μια επίδειξη ισχυρότητας ίσως; Δεν μπορώ να βρω τον ακριβή κόσμιο χαρακτηρισμό…

Αν και δεν πιστεύω πως δεν αξίζει τίποτα κόσμιο σε έναν πλάσμα που διαπράττει μια τέτοιου είδους πράξη.

Φυσικά λίγες είναι οι φορές που παίρνει την νομική οδό, και αυτό ίσως γιατί αντιμετωπίζεται πολύ “χαλαρά” απ’ τους νόμους και η συνέχεια το πιθανότερο είναι να είναι πιο σκληρή και επικίνδυνη. Εκφοβισμός, απειλές και πολλά άλλα είναι κάποια από τα επακόλουθα γεγονότα.

Ποια γυναίκα θα αποφασίσει να συνεχίσει έναν πόλεμο που δεν ήθελε καν ποτέ να αρχίσει; Ποια γυναίκα θα επιτρέψει στον εαυτό της να αισθανθεί τον οίκτο της κοινωνίας; Γιατί αυτοί είμαστε δυστυχώς.

Λυπούμαστε το θύμα, θα βρίσουμε τον θύτη και σε λίγες μέρες όλα όπως πριν. Για όλους εκτός από εκείνην.

Για εκείνην που πληγώθηκε, που δεν δικαιώθηκε όπως άξιζε, που δεν ένιωσε ανακούφιση για όσα επέμεινε, που δεν γέμισε η ψυχή της αγαλλίαση διώχνοντας κάθε ένοχη που την φόρτωσαν όλα τα κοινωνικά τέρατα που την περιέβαλαν.

Όλα τα κοινωνικά μηνύματα την παροτρύνουν να μιλήσει ενάντια στην βία, να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τα δικαιώματα της. Τον τρόπο δεν της είπαν όμως. Όχι τον τρόπο που θα μιλήσει, αλλά τον τρόπο που θα ζήσει μετά απ αυτό.

Και εκεί βασίζονται όλοι οι θύτες…στον φόβο.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Μια γυναίκα να κινηθεί όπως πρέπει ή ακόμα και να μην κάνει απολύτως τίποτα γιατί έχει ρεαλιστική επίγνωση της πραγματικότητας. Ανάλογη τιμωρία δεν θα υπάρξει, η δικαίωση που της αρμόζει δεν θα έρθει από πουθενά, συνεπώς αντιστρέφει τους ρόλους.

Και πίστεψε με μια δυνατή ψυχικά γυναίκα ξέρει πολύ καλά τον τρόπο.

Η μυϊκή δύναμη δεν είναι προτέρημα, είναι απλά ένα στοιχείο ενός σώματος.

Η δυνατή ψυχή κατοικεί όμως εκεί που υπάρχει συναίσθημα. Εκεί που υπάρχει αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό σου, εκεί που υπάρχει ενσυναίσθηση, εκεί που υπάρχει σεβασμός ορίων.

Εκεί που απουσιάζει η αγνωμοσύνη.

Για αυτό λοιπόν ανεξάρτητα απ’ την απόφαση που θα πάρει η γυναίκα που έχει υποστεί βία, αυτό που πραγματικά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόλοιπη ζωή της είναι η δυνατή ψυχή της και όποιος σταθεί απέναντι της θα χάσει.

Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες τις αφήνει για εκείνους τους νταήδες που θέλουν να πιστεύουν πως είναι άντρες…

Σκληρό… πολύ… αλλά πέρα για πέρα αληθινό…

5 2 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments