Φενγκ Σούι – διακόσμηση σπιτιού

Φενγκ Σούι - διακόσμηση σπιτιού

Φενγκ Σούι – διακόσμηση σπιτιού

”Η διαρρύθμιση του χώρου με τον καλύτερο τρόπο σε συνδυασμό με την προσωπικότητα σου

Έχετε παρατηρήσει πως νιώθετε κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα χώρο;

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον;

Έχετε νιώσει όμορφα, ζεστά, ευχάριστα ή σε κάποιες περιπτώσεις να θέλατε να φύγετε το επόμενο λεπτό; Τι ήταν αυτό που σας επηρέασε και δημιούργησε άμεση αλληλεπίδραση με την ψυχολογία σας;

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν το Φενγκ Σούι με την εσωτερική διακόσμηση και την τοποθέτηση ειδικών αντικειμένων. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν πρόκειται μόνο για αυτό, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο και σπουδαίο.

Το Φενγκ σούι έχει να κάνει με την ενέργεια και σαν μία πανάρχαια τεχνική με ρίζες 4000 ετών, έρχεται να εναρμονίσει τον άνθρωπο, με τον χώρο και το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι η αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο, μέσω της οποίας βελτιώνεται η ψυχολογία του σπιτιού και ενεργοποιείται η συναισθηματική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Από έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον του σε υποσυνείδητο επίπεδο, ενεργοποιώντας:

τις σκέψεις -τα συναισθήματα- τις πράξεις του

Οι σκέψεις του, τα συναισθήματα που νιώθει και ο τρόπος που δρα επηρεάζουν την καθημερινότητα του, την ποιότητα της ζωής του και αποτελούν τους 3 σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν το μέλλον του.

Πολύ γνωστοί και κυρίως επιχειρηματίες, είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους  που εφαρμόζουν με επιτυχία τις τεχνικές του Φενγκ Σούι, καθώς σκοπός τους είναι να εξελίσσονται και να βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο της ζωής τους.

Η βασίλισσα των Media, Oprah Winfrey, έχει δηλώσει πως:

Το Φενγκ Σούι, όταν εφαρμοστεί σωστά, θα σας παρουσιάσει πολλές ευκαιρίες.

Το τι θα κάνετε με αυτές τις ευκαιρίες, επαφίεται στην ελεύθερη βούληση σας”


Το Φενγκ Σούι είναι ένα σύστημα που έχει αρχές, κανόνες, φόρμουλες και στηρίζεται στην παρατήρηση, την ανάλυση των δεδομένων και την πρακτική εφαρμογή. Μέσα από την μελέτη Φενγκ Σούι εντοπίζονται και αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, με αποτέλεσμα:

  • Την ευεξία και την προσωπική ενδυνάμωση
  • Εύνοια στις σχέσεις και την επικοινωνία
  • Οικονομική ανάπτυξη και έλξη ευκαιριών
  • Αυτογνωσία και διαύγεια
  • Την εναρμόνιση και τη συναισθηματική σύνδεση του ανθρώπου με τον χώρο
  • Την βελτίωση της ψυχολογίας του χώρου

Πως αντιλαμβανόμαστε ότι το Φενγκ Σούι λειτουργεί και έχει αποτελέσματα;

Ένα σύστημα που έχει μία ιστορία 4000 χρόνων και είναι δημοφιλές σε όλον τον κόσμο, σημαίνει ότι λειτουργεί, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και εγγυάται το αποτέλεσμα. Αλλιώς ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείται ακόμη ως τεχνική και να είναι διαδεδομένη κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις;


Πως να εφαρμόσεις το Φενγκ Σούι στη ζωή σου

Το Φενγκ Σούι είναι ένα σύστημα, μια τεχνική που σε βοηθάει να δημιουργήσεις ένα δυναμικό χώρο, μία επιχείρηση, ένα σπίτι. Το περιβάλλον συνεργάζεται μαζί σου και σε βοηθά να σχεδιάσεις και να απολαμβάνεις τη ζωή που επιθυμείς.

Η τεχνική του Φενγκ Σούι όταν εφαρμοστεί σωστά:

  1. Προσελκύει την ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στις ευνοϊκές μορφολογίες.
  2. Αναδεικνύει και αξιοποιεί τα θετικά σημεία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τα αρνητικά μέσα σε αυτόν.
  3. Εναρμονίζει τον άνθρωπο με το περιβάλλον σύμφωνα με τα προσωπικά του στοιχεία
  4. Λαμβάνει υπόψη την επιρροή του χρόνου

Ο χρόνος είναι ένα σημαντικός παράγοντας που λειτουργεί καταλυτικά στη φύση, στο περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο. Όπως σε μία μελέτη Φενγκ Σούι, που ο σκοπός της είναι να είναι να εναρμονίσει τον άνθρωπος με τον χώρο, έτσι σχετικά με το χρόνο υπάρχει η λεγόμενη  – η χρυσή στιγμή- golden moment που ουσιαστικά περιγράφει το πόσο σημαντικό είναι να δρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να έχουμε επιτυχία.

Σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης υπάρχουν μέρες που μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά.

Πως μπορεί κάποιος να εντοπίσει τις μέρες εκείνες που του ταιριάζουν και ευνοούν σημαντικές δραστηριότητες;

Κάθε μήνα μπορείτε να βρείτε στο blog μου www.juliafsc.com τις τυχερές μέρες για το κάθε κινέζικο ζώδιο και χωρίς να περιμένετε πότε θα δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες, έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε σημαντικές δραστηριότητες, όπως έναρξη εργασίας, υπογραφή συμβολαίου, γάμο, συναντήσεις, ταξίδια κ.τ.λ.

Εσείς δημιουργείτε τις συνθήκες, αναλαμβάνοντας δράση την κατάλληλη χρονική στιγμή, σύμφωνα με τα προσωπικά σας στοιχεία.

Σημειώστε τις Καλύτερες ή Καλές ημέρες του μήνα στο ημερολόγιο σας, για να ξεκινήσετε ή να αναλάβετε δράση σε συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας χάρτη ως βοήθημα, για να οργανώσετε τον μήνα με τις σημαντικές δραστηριότητες.  

Όταν εξασφαλίζετε την εύνοια και την υποστήριξη του προσωπικού σας χώρου, τότε είναι πιο εύκολο να αναλάβετε δράση, έχοντας διαύγεια και να καθοδηγήσετε τη ζωή σας, όπως επιθυμείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο www.juliafsc.com

Η Τζούλια Ζησοπούλου είναι Φενγκ Σούι & Life Coach και συγγραφέας. Η αποστολή της είναι «Να καθοδηγεί τους ανθρώπους να ζουν μια ζωή γεμάτη αφθονία & ευτυχία στο περιβάλλον που τους ταιριάζει»
Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και τα τελευταία 18 χρόνια συνεργάζεται με αρχιτέκτονες και εργολάβους για τη δημιουργία χώρων που συνδέουν και εναρμονίζουν τον άνθρωπο με τον περιβάλλον ώστε να ζουν μια ζωή γεμάτη αφθονία και ευτυχία στο χώρο που τους ταιριάζει.
Έχει ζήσει πέντε χρόνια στο εξωτερικό, συνεχίζοντας τα σεμινάρια πάνω στο κομμάτι της αυτοβελτίωσης και έχει συνδυάσει μοναδικά το Life Coaching με τις εφαρμογές του Φενγκ Σούι στο χώρο & την ανάλυση χαρακτήρων.

 

 

Σας εύχομαι μία υπέροχη συνέχεια!

Τζούλια Ζησοπούλου

Feng Shui & Life Coach

Γράφτηκε η Τζούλια Ζησοπούλου

 

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments