Ξέρεις τι πραγματικά θέλεις στη ζωή σου…;

kseris-ti-pragmatika-thelis-sti-zoi-sou

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, ρίσκα, ευκαιρίες, επιλογές, νέους δρόμους, είναι όμως και γεμάτη αστοχίες, εμπόδια, απογοητεύσεις, σκαμπανεβάσματα, πισωγυρίσματα και επικίνδυνες μανούβρες. Παίρνεις μια απόφαση, κάνεις μια επιλογή, προγραμματίζεις το μέλλον σου και ξεκινάς ένα βήμα, ένα απλό μικρό βήμα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στη συνέχεια, ποια κατάληξη θα έχεις, που θα σε οδηγήσει αυτή σου η απόφαση, όμως το κάνεις. Επιλέγεις τη δράση και όχι την παραίτηση ή το βόλεμα.

Κάνεις αυτό το πρώτο βήμα να πιστέψεις σε εσένα και να διεκδικήσεις όλα όσα έχεις ονειρευτεί, τολμάς να πας παρακάτω, παίρνεις το ρίσκο γνωρίζοντας μόνο πως ότι και αν έρθει στον δρόμο σου εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις «κάτι» γι’ αυτό.

Βασική προϋπόθεση όμως γι αυτό, είναι να γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις, τι αναζητάς, που θέλεις να φτάσεις, τι θέλεις να πετύχεις, ποιους θέλεις μαζί σου σε αυτό και ποιους επιλέγεις να αφήσεις, ποια μέσα θα χρησιμοποιήσεις για να το πετύχεις.

Πρέπει να προσδιορίσεις τι ακριβώς θέλεις και πως το θέλεις, ποιος είναι ο προορισμός σου, να οργανώσεις το πλάνο σου και να οραματιστείς τους μελλοντικούς σου στόχους υλοποιημένους.

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό χρειάζεται να βρεις το κίνητρο σου. Αυτό που θα σε παρακινήσει να  δώσεις όλη σου την ενέργεια στην υλοποίηση του στόχου σου. Τι είναι αυτό που σε ωθεί να το κάνεις, η επιθυμία σου για αλλαγή και εξέλιξη, η αποδοχή και η αναγνώριση από τους γύρω σου, η ανάγκη σου για ικανοποίηση και προσωπική καταξίωση, τα χρήματα και η δόξα.

Βρες τους στόχους σου.

Βρες που πραγματικά θέλεις να φτάσεις και μην συμβιβαστείς με τίποτα μέτριο και λιγότερο από αυτό που αξίζεις και έχεις ονειρευτεί.

Βάλε τις προτεραιότητες σου στην καθημερινότητα σου, συγκέντρωσε όλη σου την ενέργεια, την πρόθεση και την προσπάθεια στην επίτευξη τους.

Μην αφήνεις τον χρόνο σου να περνάει και να χάνεται σε ανούσια πράγματα, μην εστιάζεις σε ελλείψεις, σε παράπονα, σε φοβίες, σε δικαιολογίες και σε ότι σε κρατάει μακριά από τους στόχους σου. Αφιέρωσε όλο σου τον χρόνο και χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου για να τους πετύχεις.

Βήμα βήμα κατέκτησε ένα μικρό σκαλοπάτι κάθε μέρα για να έρθεις πιο κοντά. Μάθε να κρατάς υπό έλεγχο την παρόρμηση και τον ενθουσιασμό σου για άμεση επίτευξη, μέχρι να γίνεις ικανός να κατευθύνεις τη σκέψη και την ενέργεια σου  στον στόχο σου.

Παρατήρησε τι είναι αυτό που φοβάσαι μέσα σου, τι σε μπλοκάρει και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις, τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και αντιμετώπισε το.

Μην ξεχνάς ότι κάνοντας πάντα τις σωστές ερωτήσεις θα φτάσεις στις σωστές απαντήσεις αρκεί να είσαι αληθινός και αυθεντικός με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Να θυμάσαι ότι δεν αρκεί να ελπίζεις και να εύχεσαι ν’ αλλάξει μια κατάσταση για να φτάσεις εκεί που θέλεις, χρειάζεται να το πιστεύεις ολοκληρωτικά και να προσπαθείς γι’ αυτό σε καθημερινή βάση με συνέπεια, να δρας και να ενεργείς με πρόθεση για ό,τι θέλεις να κατακτήσεις. Γι αυτό πρέπει να είσαι 100% σίγουρος γι αυτό που θέλεις. Χρειάζεται να βρεις τι είναι αυτό που σε γεμίζει ψυχικά, συναισθηματικά, σωματικά και να αφιερωθείς σ’ αυτό ολοκληρωτικά. Φρόντισε να βρεις από  που πραγματικά θες εσύ μέσα σου, που το αγαπάς και ζήσε μέσα σ αυτό με θάρρος, αλήθεια και τόλμη χωρίς φόβο, αμφιβολίες και δισταγμούς. Και μην ακούς κανένα, διδάγματα, κηρύγματα, συμβουλές και βιώματα καλύτερα από αυτά που θα δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος δεν θα βρεις ποτέ.

Γι αυτό σου λέω, βρες μέσα σου αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και βάλτο καλά στην καρδιά σου και άσε τη σκέψη σου και το μυαλό σου να το υλοποιήσουν. Πίστεψε στο αδύνατο και θα δεις το θαύμα να παίρνει μορφή.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments