Η ασφάλεια πάντα χρειάζεται αναβάθμιση

Η ασφάλεια πάντα χρειάζεται αναβάθμιση

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στο μηχανοκίνητο είναι η ασφάλεια. Ότι και αν οδηγούμε και σε όποιο περιβάλλον (πίστα, δημόσιος δρόμος). Στους δημόσιους δρόμους, έχουμε μεγαλύτερους και περισσότερους κινδύνους σε σύγκριση με μια πίστα.

Στην πίστα κάθε μέτρο του οδοστρώματος είναι ίδιο, όσες φορές και αν περάσουμε. Στο δημόσιο δρόμο ισχύει ακριβώς το ανάποδο. Κάθε μετρό είναι διαφορετικό κάθε φορά που περνάμε. Μπορεί να έχει υπολείμματα από λάδια, βενζίνης, πετρελαίου, απόνερα από τη βροχή, χώμα και ρύπους που κατακάθονται πάνω στο οδόστρωμα. Η μοτοσυκλέτα είναι και αυτή ένα όχημα που επηρεάζεται σε μια τέτοια κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να χάνει την πρόσφυση της, με συνέπεια την πτώση και τον πιθανό τραυματισμό του οδηγού. Όπως σε κάθε κατάσταση υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να επηρεάσουμε και πράγματα που δεν μπορούμε.

Ένα πράγμα που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι το να έχουμε σωστή ένδυση.

  1. Κράνος
  2. Μπουφάν με προστασίες
  3. Γάντια με προστασίες
  4. Παντελόνι με προστασίες
  5. Μπότες

Ακόμα ένα σημείο που μπορούμε ένα επηρεάσουμε είναι η κατάσταση της μοτοσυκλέτας μας. Σωστή συντήρηση, ιδιαίτερα των ελαστικών και των φρένων και σαφώς τον τρόπος τον οποίο οδηγούμε την μοτοσυκλέτα μας. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που μπορούμε να το επηρεάσουμε, μέσω της φωνής μας και της αντίδρασης μας ώστε να εισακουστούμε στους αρμόδιους και να σώσουμε τους επόμενους μοτοσυκλετιστές που θα έρθουν σε επαφή με τις φονικές κατά τα αλλά μπαριερες ασφαλείας που τοποθετούνται στους δρόμους.

Πολλοί οδηγοί έχουν έρθει σε πρόσκρουση μετά από μια πτώση με αυτές τις φονικές σιδερένιες κατασκευές και τις κοφτερές γωνιές τους που σε συνδυασμό με την ταχύτητα της πρόσκρουσης, έχουν επιφέρει ακρωτηριασμούς, μέχρι και θάνατο. Αυτό πρέπει να αλλάξει αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες μπαριερες, με καινούριες που προσφέρουν ασφάλεια και στην ενδεχόμενη πτώση μοτοσυκλετιστή. Μια πολύ ωραία φωτογραφία που έπεσε μπροστά μου και την αναρτώ παρακάτω είναι από μια διαμαρτυρία μοτοσικλετιστών για τις μπαριερες που τους απεικονίζει σαν να κάθονται στη λαιμητόμο, συμβολίζοντας την επικινδυνότητα των μπαρών αυτών.

Κοινοποιώντας λοιπόν όλοι μας τέτοιες φωτογραφίες και υποστηρίζοντας διαμαρτυρίες τέτοιου τύπου μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που έγινε και στο εξωτερικό, αλλάζοντας αυτό το μοτίβο προστασίας στους δρόμους. Και με όλο αυτό θα πετύχουμε αυξημένη ασφάλεια και προστασία για όλους.

3 2 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments