Βήχας; Ρευματισμοί; Το ξεχνάμε…

Βήχας; Ρευματισμοί; Το ξεχνάμε...

Αρωματικός οίνος που θα χρησιμοποιηθεί και αυτούσιος ως σιρόπι για φυσική αντιμετώπιση του βήχα ή ως υδατική φάση σε cold cream κατά κρυολογημάτων και μυοσκελετικών πόνων. Αν καζανιστεί θα μας δώσει ένα παντοδύναμο φάρμακο για αιμόσταση, αντισηψία, επούλωση, πρώτες βοήθειες. Αντιμετώπιση θα έχουμε πολύ ικανή σε μυοσκελετικούς πόνους (επάλειψη στην πάσχουσα περιοχή ως 6 φορές την ημέρα) και αναπνευστικά προβλήματα (επάλειψη στήθους ως 3 φορές την ημέρα).

Αν δεν κάνουμε αρωματικούς οίνους ή καζάνισμα, αλλά εκχύλιση σε 60% διάλυμα αλκοόλης και πάλι θα έχουμε μια εξαιρετική αιμοστατική, επουλωτική δράση, φυσική αντιμετώπιση κατά παντός μυοσκελετικού πόνου και βελτίωση στην ποιότητα αναπνοής με επάλειψη στο στήθος. Για το 60άρι βάμμα, δεν αλλάζει κάτι απ’ αυτά που έχω ήδη πει.

Ας ξεκινήσουμε από αρωματικό οίνο και καζάνι.

Θα χρειαστούμε: 1 μπουκάλι 1,5 λίτρου γυάλινο, πεντακάθαρο που να πωματίζεται με φελλό ή “γερμανικό” με κλιπ κούμπωμα (αν δεν έχετε, έστω ένα του νερού, 1,5 λίτρου, στραγγισμένο, πολύ καθαρό.

1 λίτρο εξαιρετικό κόκκινο κρασί 13% περιεκτικότητας σε αλκοόλη τουλάχιστο (αν βρούμε παλαιωμένο φυσικό γλυκό -χωρίς προσθήκη ζάχαρης- 15% περιεκτικότητα σε αλκοόλη είναι το ιδανικό).

Χύνουμε στο κενό μπουκάλι του 1,5 λίτρου: 4 κσ “γεμάτες” εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, 2 κσ αποξηραμένες κορυφές θυμαριού φετινές, όχι πολυκαιρισμένες, 3 κσ αποξηραμένη ρίγανη (φύλλα – πρωτομπούμπουκα – όχι βλαστός), 4 κσ αποξηραμένος Μαρτιάτικος – Απριλιάτικος αυτοφυής δίκταμος Κρήτης -όχι βλαστός, μόνο φύλλα, όπως στη φωτογραφία.

Προσθέτουμε το 1 λίτρο κρασί, πωματίζουμε και ανακινούμε δυνατά.

Σε σύνολο 30 λεπτών θα πρέπει αθροιστικά να έχουμε κάνει 10 φορές ανακίνηση, μέχρι, αν βάλουμε στο αυτί μας το μπουκάλι να έχουμε τον όμορφο, γλυκόπιοτο ήχο του βρασμού.

Αποθηκεύουμε σε ξηρό και σκιερό μέρος π.χ. σε ντουλάπι ή βιβλιοθήκη με πορτάκια, ανακινώντας 2-3 φορές ημερησίως.

Ανοίγουμε στο 3ο 24ωρο, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

  • Διάρκεια ζωής: 6 χρόνια και επιδέχεται παλαίωση.
  • Χρήσεις: Αυτούσιο το κρασί ως φυσική αντιμετώπιση κατά του βήχα ως 3 κσ ημερησίως. Για ενήλικες.

Ως πρώτη ύλη για υδατική φάση cold cream θα δοθεί συνταγή.

Για καζάνισμα: Θα χρειαστούν 6 λίτρα από αυτό το κρασί για να έχουμε περίπου 1,2 ωφέλιμο φάρμακο, που δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε μονοσθενείς (μύτη) ή πολυσθενείς (ουρά) αλκοόλες.

Το αποτέλεσμα δεν είναι πόσιμο. Η ρίγανη, το θυμάρι κι ο δίκταμος σε αυτή την ποσότητα και αναλογία δεν είναι για πόσιμα, αν καζανιστούν, εκτός κι αν υποστούν μεγάλη αραίωση-45-50 σταγόνες σε 150 ml νερό.

Είναι, όμως, μια τέλεια λοσιόν και εξαιρετική υδατική φάση για κρέμες και αλοιφές για πόνους. Επιπλέον, όπως έγραψα και στην αρχή, πανίσχυρο αιμοστατικό, επουλωτικό και εξαιρετικό αντισηπτικό.

Καλή επιτυχία.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments