Ο Παναγιώτης Αρχοντής στα Χρονογραφήματα

Ο Παναγιώτης Αρχοντής στα Χρονογραφήματα

Ο Παναγιώτης Αρχοντής στα Χρονογραφήματα

Με αφορμή το βιβλίο του «Θα σου πω… πως έζησε» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

Ένα βιβλίο με 24 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο ένα γράμμα. Η ιστορία ζωής, του Νίκου και της Άρτεμης… θα γίνει η αιτία για να ξαναγεννηθεί ένα κράτος και η ελπίδα στον κόσμο.

Ο τίτλος γεννά πολλά ερωτηματικά και επί της ουσίας ο αναγνώστης δέχεται μια γροθιά στο στομάχι μόλις διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο, γιατί καταλαβαίνει ότι ένας κεντρικός ήρωας έχει πεθάνει.

Το πάθος του Παναγιώτη Αρχοντή είναι η Ελλάδα, τα βιβλία και η θάλασσα. Το «ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ…ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ» είναι το δεύτερο συγγραφικό του έργο. Αυτή την περίοδο γράφεται η συνέχεια του, όπου θα δούμε ξανά την Αρτέμιδα σε νέες περιπέτειες. Η αγάπη των αναγνωστών, όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, τον οδήγησε στην συνέχεια του βιβλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τριλογία.

Ξεκινώντας θα θέλαμε να πούμε δύο λόγια για τον τίτλο. Με κεντρικούς ήρωες του μυθιστορήματός σας την Άρτεμη και τον Νίκο, σε ποιον από τους δυο ανήκει η φράση που επιλέξατε ως τίτλο;

Απ: Ο τίτλος πραγματικά γεννά πολλά ερωτηματικά και επί της ουσίας ο αναγνώστης δέχεται μια γροθιά στο στομάχι μόλις διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο, γιατί καταλαβαίνει ότι ένας κεντρικός ήρωας έχει πεθάνει. Η φράση ανήκει στην ηρωίδα μας. Όταν ο γιος της ζήτησε να ακούσει μια ιστορία για τον πατέρα του Νικόλαο, εκείνη έδωσε αυτή ακριβώς την απάντηση και άρχισε να μας αφηγείται την ιστορία και στην ουσία τον τρόπο ζωής του άντρα της. Αποφάσισα να δώσω αυτόν τον τίτλο στο βιβλίο μου, εμπνευσμένος από μια κινηματογραφική ταινία. Άλλωστε και το ίδιο το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί ως κινηματογραφική περιπέτεια, που περνάει ένα μήνυμα ζωής, για τις αξίες και τα ιδανικά, που πρέπει να διέπουν τις πράξεις μας και να γίνονται μάθημα ζωής για τους επόμενους.

Εξαφανισμένα παιδιά. Ένα θέμα αρκετά ειδεχθές που καίει κάθε κοινωνία. Πως προσεγγίζεται συγγραφικά αυτό το πρόβλημα μέσα από το βιβλίο;

Απ: Λόγω του χαρακτήρα μου θέλω να καταπιάνομαι με τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Θεωρώ ότι οι απαγωγές των παιδιών είναι ίσως το πιο ειδεχθές. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ζήσαμε και την εμφάνιση των τρομοκρατών στις αστικές κοινωνίες. Αναρωτήθηκα λοιπόν, τι θα γινόταν σε μια υβριδική κατάσταση όπου οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν τις απαγωγές των παιδιών ως όπλο για την κατάλυση του Δυτικού τρόπου ζωής και εν γένει του πολιτισμού. Πώς θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι τέτοιο; Φανταστείτε οι απαγωγές των παιδιών να μην είχαν σκοπό την εμπορία οργάνων ή την παιδεραστία. Φανταστείτε επίσης να είχαν στόχο παιδιά υψηλά ισταμένων προσώπων. Τα παιδιά αυτά θα βρισκόντουσαν στα χέρια των πιο αδίστακτων τρομοκρατών, εξοπλισμένων με υλικά τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα διέδιδαν μέσω ίντερνετ τα πάντα για τις απαγωγές και την ανικανότητα του συστήματος ασφαλείας. Παράλληλα θα έδιναν γρίφους με στοιχεία για το που βρίσκεται κάθε παιδί. Οι σύγχρονες κοινωνικές δομές θα έπαιρναν φωτιά, γιατί αν το χρονικό όριο έληγε….τότε το παιδί θα σταυρωνόταν. Και έτσι θα διασυρόταν παγκόσμια και το σύγχρονο αστικό, αλλά και το θρησκευτικό σύστημα του σύγχρονου Δυτικού κόσμου. Φανταστείτε τώρα όλο αυτό, σ’ ένα πεδίο δράσης στην Ελλάδα και έχετε την ιστορία του βιβλίου μας. Σ’ αυτόν λοιπόν τον αγώνα δρόμου επιδίδεται ο Νίκος και η Αρτέμιδα μαζί με την υπόλοιπη συντροφιά. Για να μην σταυρωθεί κανένα παιδί. Και να σωθεί το μέλλον της Ελλάδας και όλου του κόσμου.

Στο βιβλίο σας, οι αναγνώστες εκτός από ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα συναντούν και μία καινοτομία. Έχετε προσθέσει στην αρχή κάποιων κεφαλαίων έναν κωδικό QR και τον αριθμό μίας σελίδας. Ποιες είναι οι οδηγίες σας που μας δίνετε;

Απ: Είναι μια πολύ καινοτόμα και πρωτοπόρα ιδέα του εκδοτικού μου οίκου. Είναι αλήθεια ότι οι Εκδόσεις Διάνοια πράττουν τα πάντα για το βιβλίο και τον συγγραφέα και τους ευχαριστώ γι αυτό. Βάλαμε λοιπόν στις συγκεκριμένες σελίδες, την μουσική που άκουγα κι εγώ όταν τις έγραφα και με ενέπνεε. Έτσι ο αναγνώστης “μεταφέρεται” στον φανταστικό κόσμο που διαβάζει. Πρόκειται για επική και κινηματογραφική μουσική και έχει ενθουσιάσει ήδη τους αναγνώστες. Μπορείτε λοιπόν να σκανάρετε με το κινητό σας τον αντίστοιχο κωδικό και θα μεταφερθείτε αυτόματα μέσω του YouTube στο αντίστοιχο μουσικό κομμάτι. Φορέστε ακουστικά και…απολαύστε την ανάγνωση σας.

Πώς μπορεί να προμηθευτεί κάποιος το βιβλίο σας και ποια τα μελλοντικά συγγραφικά σας σχέδια;

Απ: Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Διάνοια, από τα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία, από τα καταστήματα Public, από το ηλεκτρονικό κατάστημα Skroutz και φυσικά με παραγγελία από τα τοπικά βιβλιοπωλεία τα οποία στηρίζουμε. Όσον αφορά στο μέλλον να πω ότι τούτη την περίοδο γράφω την συνέχεια του ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ…ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ, όπου θα δούμε ξανά την Αρτέμιδα σε νέες περιπέτειες. Η αγάπη των αναγνωστών με οδήγησε στην συνέχεια του βιβλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τριλογία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην αρχή του καλοκαιριού, με τον τίτλο ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. Στο επόμενο στάδιο έχουμε την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο και την συμμετοχή στο επετειακό ανθολόγιο των εκδόσεων, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα σας περιμένω όλους εκεί και φυσικά τις κριτικές και τα σχόλια σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook / Instagram: Panagiotis Archontis

Email: panagiotisarchontis@yahoo.com

Περιλήψη: Στα άδυτα του Βατικανού, ένας νεαρός δόκιμος ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αποτρόπαια διαπίστωση. Οι απαγωγές των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα,, γίνονται όπλο στα χέρια των πιο αδίστακτων τρομοκρατών, στην ιστορία του πλανήτη. Στόχος, η διάλυση του Δυτικού τρόπου ζωής και του μοντέρνου κοινωνικού συστήματος. Μέθοδος, η θανάτωση των παιδιών με συμβολικό τρόπο, προκειμένου να γκρεμιστεί και η θρησκευτική ασπίδα του Δυτικού πολιτισμού. Τόπος εκτέλεσης του τρομοκρατικού σχεδίου, ο τόπος που όλα ξεκίνησαν. Η Ελλάδα… Οι τρομοκράτες έχοντας στα χέρια τους το παιδί της Προέδρου Δημοκρατίας της Ελλάδας, ξεκινούν την αιώνια πάλη του καλού και του κακού, αυτή τη φορά με πολύτιμο έπαθλο το μέλλον της ανθρωπότητας. Τα παιδιά… Ο Νίκος, σωματοφύλακας της Προέδρου Δημοκρατίας της Ελλάδας. Η Άρτεμις, απόγονος των αρχαίων νυμφών και αμαζόνων. Η μοίρα τους φέρνει κοντά στα βουνά της Ελλάδας και ο έρωτας τους ενώνει. Με σύμμαχους μια πολιτικό ηγέτιδα, που θα ήθελαν πολλοί λαοί, ένα υψηλό στέλεχος της ΕΥΠ και τρεις ιερείς από διαφορετικά δόγματα, ξεκινούν την μάχη ενάντια στο χρόνο, για την επικράτηση του καλού ενάντια στο κακό.

Ένα βιβλίο με 24 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο ένα γράμμα. Η ιστορία ζωής, του Νίκου και της Άρτεμης… θα γίνει η αιτία για να ξαναγεννηθεί ένα κράτος και η ελπίδα στον κόσμο.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Με καταγωγή από την Θάσο, περνάει τα παιδικά του καλοκαίρια στο όμορφο νησί της Μακεδονίας και ονειρεύεται να γίνει Αξιωματικός. Εισάγεται στη Σχολή Ευελπίδων και αποφοιτά το 1991. Έχει master στις Διεθνείς Σχέσεις και την εφαρμοσμένη Στρατηγική από το πανεπιστήμιο του Plymouth. Επίσης, πιστοποιητικό παρακολούθησης σπουδών στο Τμήμα Ανθρωπίνων Επιστημών του Harvard, με εξειδίκευση στην μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Το πάθος του είναι η Ελλάδα, τα βιβλία και η θάλασσα. Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας αποτραβιέται στη Γαλλία, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Το “ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ…ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ”, είναι το 2ο συγγραφικό έργο μετά το “ΕΒΡΟΣ”.

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments