Αποτοξινωτικό κοκτέιλ

Αποτοξινωτικό κοκτέιλ

Το καλοκαίρι θερμοφτέρουγα έρχεται κι όσο πιο “καθαρισμένο”, πιο αποτοξινωμένο είναι το σώμα μας από απομεινάρια τροφικών καταχρήσεων, τόσο ευκολότερα θα αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, αλλά και πιο άνετα θα νοιώθουμε στη θάλασσα.

Πρέπει να καταναλώνουμε πολλά υγρά, αλλά αν δε θέλουμε να πίνουμε σκέτο νερό μπορούμε πανεύκολα να φτιάξουμε ένα σωρό δροσιστικά φυσικά ποτά με βάση το νερό και διάφορα φυτά και φρούτα που παντού συναντάμε.

Δροσιστικό παγωμένο τσάι 1:

  • Γεμίζουμε με φύλλα δυόσμου το 1/2 από ένα άδειο μπουκάλι νερού χωρητικότητας 1,5 λίτρου και στη συνέχεια γεμίζουμε όλο το μπουκάλι με νερό, προσθέτοντας και 2 σφηνάκια Vodka ή ρακί ή λευκό ρούμι. Αφήνουμε για δυο 24ωρα στη συντήρηση του ψυγείου και μετά ανοίγουμε και πίνουμε όσο θέλουμε. Συντηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Φυσικά αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείτε να βάλετε περισσότερα μπουκάλια.

Δροσιστικό παγωμένο τσάι 2:

  • Γεμίζουμε με χυμό λεμονιού ή γκρέιπ φρουτ 1/2 του νερού όπως πριν μαζί με το ξύσμα από τη φλούδα των φρούτων που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε 8-10 κομματάκια μαστίχας και 3-4 κουτάλια της σούπας μαύρη ή καφέ ζάχαρη. Προσθέτουμε μια χούφτα φρέσκια πιπερόριζα και 3 σφηνάκια vodka ή λευκό ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το διάλυμα. Αποθηκεύουμε για δύο 24ωρα στη συντήρηση του ψυγείου και μετά ανοίγουμε και πίνουμε. Συντηρείται 5-6 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου.

Αποτοξινωτικό βάμμα:

  • Γεμίζουμε ένα άδειο μπουκάλι του νερού ως τη μέση, ακολουθώντας τη διαδικασία που είπαμε πριν για τα τσάγια, αλλά αντί για νερό θα χρησιμοποιήσουμε Vodka ή λευκό ρούμι. Σε ίσα μέρη θα χρησιμοποιήσουμε τα φυτά: Δυόσμος – δίκταμος – Λουίζα – βασιλικός – πιπερόριζα – ξύσμα από 1 λεμόνι. Αφήνουμε για 10 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου και μετά ανοίγουμε. Για αποτοξίνωση βάζουμε 1 κ.γ. βάμμα σε ένα ποτήρι νερό, 3 φορές την ημέρα.

Καλή επιτυχία!!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments