Αποτοξινωτική δροσιά

Αποτοξινωτική δροσιά

Μην τρομάζετε από τον ήλιο. Διαλέξτε έναν όμορφο ίσκιο κι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα υλικά για μια πολύ χαρούμενη και δροσερή έξοδο στη θάλασσα. Κάτι σαν ρομαντικό πικ-νικ…

Δε χρειάζεται πολύ αλκοόλ. Ήλιος και μυρωδιά θαλασσινή γεννούν τη δίψα για όμορφες, πάνδροσες απολαύσεις. Η ζωή είναι γουλιές. Άσκημο να μείνουν κάποιες στο ποτήρι…

Δροσιστικό αποτοξινωτικό τσάι 1:

Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι του ενάμισυ λίτρου, άδειο και στεγνό στο οποίο θα βάλουμε 3 κουταλιές του γλυκού μαύρο τσάι, 3 πράσινο τσάι, 2 λεβάντα (αν είστε τυχεροί και βρείτε άγρια, οπωσδήποτε προτιμήστε την!), 1,5-2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2-3 σφηνάκια λευκό ρούμι ή Vodka. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπουκάλι και το μισό ρούμι ή Vodka, γεμίζετε με νερό ως τη μέση και ανακινείτε δυνατά και γρήγορα μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς. Αφού διαλυθεί, γεμίζετε με το υπόλοιπο ρούμι ή vodka και νερό και αποθηκεύετε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 μέρες. Μετά το διήμερο, βγάζετε το μπουκάλι και πίνετε. Για αποτοξίνωση 2 σφηνάκια την ημέρα είναι υπέρ-αρκετά.

Δροσιστικό αποτοξινωτικό τσάι 2:

Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο με το προηγούμενο τσάι με μόνη αλλαγή τα υλικά. Θα χρειαστούμε: Φρέσκα πέταλα από δύο κόκκινα τριαντάφυλλα, φρέσκα φύλλα δυόσμου, 2 χούφτες τουλάχιστον, φρέσκα μούρα 3 κουτάλια της σούπας, 1,5-2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2-3 σφηνάκια λευκό ρούμι ή vodka. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπουκάλι, όπως στο προηγούμενη τσάι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Αν το σουρώσουμε διατηρείται ως 2-3 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου, όπως και το προηγούμενο. Για αποτοξίνωση 2 σφηνάκια την ημέρα είναι υπέρ αρκετά.

Αποτοξινωτικό βάμμα:

Θα χρειαστούμε και πάλι ένα άδειο μπουκάλι του ενάμισυ λίτρου, 1 μπουκάλι λευκό ρούμι ή vodka και αποξηραμένα τα υλικά που ακολουθούν: 4 κουταλιές της σούπας άγριο ραδίκι (ταραξάκο), 4 κουταλιές της σούπας άγρια αγκινάρα 2 κουταλιές της σούπας σπόροι γαϊδουράγκαθου και 2-2,5 κουταλιές της σούπας μέλι. Βάζουμε τα υλικά μας στο μπουκάλι του ενάμισυ λίτρου και χύνουμε μέσα όλη τη vodka ή το λευκό ρούμι. Ανακινούμε γρήγορα και δυνατά ώσπου να διαλυθεί τελείως το μέλι. Αποθηκεύουμε στη συντήρηση του ψυγείου και μπορούμε να ανοίξουμε στο επταήμερο για να πιούμε. Το μείγμα θα το σουρώσουμε στις 21 μέρες και θα το βάλουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται το λιγότερο για ένα χρόνο. Για αποτοξίνωση παίρνουμε 3 φορές τη μέρα από μισό κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.

Καλή επιτυχία

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments