Η αγάπη είναι διπλής κατεύθυνσης, χωρίς διόδια

Η αγάπη είναι

Λένε πως ο άνθρωπός σου είναι αυτός που ακούει τα λόγια απ’ τις σκέψεις σου και βλέπει τις σκέψεις πίσω απ’ τα λόγια σου. Όμως για να το καταφέρει κάποιος αυτό θα πρέπει να κάνει προηγουμένως πολλή δουλειά με τον εαυτό του… και είναι δυστυχώς λίγοι οι άνθρωποι που έχουν το “γνώθι σ’ αυτόν”!

Το “γνώθι σ’ αυτόν” δε το έχεις με το που γεννιέσαι, το κατακτάς!

Το περιβάλλον που αναπτύσσεσαι και τη αντίληψη που διαθέτεις, ώστε να φιλτράρεις ή όχι, τους συναισθηματικούς επηρεασμούς που θα σε βοηθήσουν στην συναισθηματική ωριμότητα. Βέβαια εδώ τονίζουμε κάτι πολύ σημαντικό για τον επηρεασμό συναισθημάτων. Ποιο πρόσωπο στα πρώτα βήματα της ζωής σου έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε ενδόμυχα να γίνει ο συναισθηματικός πρωταγωνιστής και καθοριστικός παράγοντας στην ανάπτυξη τους.

Πόσο διατεθειμένος είσαι να προσαρμοστείς σε δυσκολίες που θα προκύψουν, διότι, ως γνωστό, κανένας μας δεν είναι ίδιος με τον άλλον και κανένας μας δεν απορρόφησε με τον ίδιο τρόπο τους κραδασμούς συναισθηματικής νοημοσύνης, ώστε να φτάσεις στο δρόμο της ταπεινότητας που επιθυμεί η ειλικρινή αγάπη και να ζεστάνει το βλέμμα σου όταν τη συναντήσεις.

Δεν αποτελεί η λέξη αγάπη δικαιολογία στα λάθη μας για να δώσουμε στον εαυτό μας συγχωροχάρτι για τις επιπόλαιες επιλογές μας, γιατί δεν είναι απλά μια λέξη.
Πολλοί απαντούν στην ερώτηση “γιατί επιμένεις ή γιατί υπομένεις”…

– Μα τον/την αγαπώ.

Όχι, δεν είναι αγάπη αυτό.
Μονόπλευρο αλισβερίσι με το ΕΓΩ μας είναι.
Η αγάπη ήταν, είναι, ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης χωρίς διόδια.
Κοίτα με στα μάτια χωρίς φόβο και αν διαβάσεις τη σκέψη μου, σημαίνει ότι υπάρχει αγάπη.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments