Βυζαντινή κηραλοιφή

Βυζαντινή κηραλοιφή

Από την πρώιμη εποχή της δημιουργίας της η κηραλοιφή δεν έπαψε στιγμή να γνωρίζει παραλλαγές γι’ αυτό και είναι ίσως το εργαστηριακό παρασκεύασμα με τις περισσότερες στον κόσμο. Κι είναι φοβερό! Όλα στηρίζονται σε μια απλή αριθμητική σχέση:

Χρησιμοποιούμε 1 μέρος κεριού (=20 γραμμάρια) και 4 μέρη λάδι (=80 ml), θερμαίνουμε το κερί σε μπεν-μαρί, λειώνει, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι, ομογενοποιούνται τα δυο τους ενώ ανακατεύουμε διαρκώς, κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να λάβουμε την κηραλοιφή μας.

Η κηραλοιφή που θα σας προτείνω σήμερα έχει βυζαντινές ρίζες και αποτελεί κι αυτή μια κλασσική παραλλαγή της κηραλοιφής που ήδη περιέγραψα. Η παραλλαγή: Βάζουμε μαλακό, απαλό, μελομύριστο μελισσοκέρι στο μπεν-μαρί για να λιώσει και αντί για 1 βάζουμε 2 λάδια, αγουρόλαδο και σιτέλαιο σε ίσα μέρη. Ακολουθούμε τη διαδικασία που περιέγραψα πριν και όταν αποσύρουμε από τη φωτιά κάνουμε το εξής:

Προσθέτουμε για κάθε 100 ml κηραλοιφής 0,5 γραμμάριο λιβάνι βασιλικό (ακριβό, αλλά το καλύτερο) ή λιβάνι αρσενικό (φθηνότερο, αλλά συνήθως αυτό χρησιμοποιείται) που ήδη έχουμε κάνει πούδρα στο multi ή σε πέτρινο γουδί. Συνεχίζουμε με την κηραλοιφή. Ανακατεύουμε μέχρι να λάβουμε το τελικό προϊόν και αφού το παραλάβουμε προσθέτουμε 1 κ.γ. μέλι ανθέων ανά 100ml κηραλοιφής. Ανακατεύετε καλά και η Βυζαντινή κηραλοιφή μας είναι έτοιμη!

Τι πετυχαίνουμε; Εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες και αντιγηραντικό, αντιρυτιδικό, κυριολεκτικά φτιάχνει baby face και με 2 φορές χρήση την ημέρα σίγουρα θα το λατρέψετε!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments