Το θέμα είναι η στιγμή και το που θα σε οδηγήσει κάθε φορά…

Το θέμα είναι η στιγμή και το που θα σε οδηγήσει κάθε φορά...

Είναι μαγικό όταν ένα βιβλίο, μια ιστορία, μια στιγμή μέσα από ένα λογοτεχνικό κείμενο συναντιέται με εκείνο το κομμάτι της ψυχής ενός αναγνώστη -μικρού ή μεγάλου- που είναι έτοιμο να αλλάξει προς το καλύτερο, λέει η εικονογράφος, συγγραφέας και συνιδρύτρια των εκδόσεων “Κίτρινο Πατίνι” Λιάνα Δενεζάκη. Με τη βαθιά πεποίθηση πως ένα παιδί ικανό να πλάσει με την φαντασία του έναν ολόκληρο κόσμο, είναι σε θέση και να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο γύρω του, η κ. Δενεζάκη πιστεύει ότι στα παιδιά, ευτυχώς, οι αλλαγές είναι πιο εύκολο να συμβούν και τα βιβλία αποτελούν ισχυρά κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εικονογράφος και συγγραφέας Λιάνα Δενεζάκη εμπνέεται όπως η ίδια λέει από τη μυρωδιά του βρεγμένου γρασιδιού, το γουργουρητό μιας γάτας, μια εικόνα, μια είδηση της επικαιρότητας, ένα όνειρο, μια ανάμνηση, μια βόλτα στην εξοχή, τη βοή της πόλης. Το θέμα είναι η στιγμή και το που θα σε οδηγήσει κάθε φορά…

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Το βιβλίο «Ένα Δώρο για τη Μελένια» δημιουργήθηκε από την επιθυμία της εθελόντριας κ. Ελένης Αναστασίου και υποστηρίχθηκε θερμά από τον καθηγητή κ. Στέλιο Γραφάκο και τη Λιάνα Δενεζάκη που το έγραψε και το εικονογράφησε.
Στόχος του βιβλίου που εξέδωσε το Σωματείο Εθελοντικής Αρωγής και Φροντίδας «Νέοι Ορίζοντες» είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συστράτευση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για τη θεραπεία παιδιών που νοσούν από καρκίνο του αίματος.

Μπορείτε να κατεβάσετε το pdf εδώ

Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε,

το δώρο της ζωής σε όλα τα μέρη ψάξτε!

Σε πόλη κοντινή ή μακρινή θα βρείτε

τον συμβατό μ’ ένα παιδάκι δότη.

Μην αργείτε!

~~~~~~

Αν όλοι τις καρδιές ενώσουν

και τα χεράκια τους απλώσουν,

θα ζωγραφίσουμε πολύχρωμο τον ουρανό,

με τα πινέλα μας θα γράψουμε παντού το

Σ’ ΑΓΑΠΩ!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments