Οι οδηγοί του σαββατοκύριακου

moto

Η εργασιακή εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και αυτό που σκέφτεσαι είναι Σαββατοκύριακο! Παραλία, καφεδάκι, κοκτέιλ, μπυρίτσα, κόσμος κλπ.

Δεν έχεις υπολογίσει όμως τον παράγοντα “Οδηγός του σαββατοκύριακου” !!!

Αυτή η κατηγορία οδηγού εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Μια μορφή που συναντάς από τη μάστιγα αυτή είναι ο τυπάκος ή η τύπισσα, που οδηγεί με το attitude του Colin Mcrae, ταχύτητα χελώνας και ικανότητες βγαλμένες από το dump and the dumper, μέσα σε ένα smart. Πάει με 40χμλ στην αριστερή λωρίδα, πατάει και λίγο στη μεσαία και χρησιμοποιώντας φλας, δεν κοίτα καθρέπτη… “κανονικά θα πρέπει να βάλουμε μια φωτογραφία του συγκεκριμένου με την επιγραφή κίνδυνος – θάνατος, κυρίως για μοτοσυκλέτες”

Αυτή η μάστιγα όμως παίρνει κι άλλες μορφές, όπως αυτή του τυπάκου, που έχει το attitude του Colin Mcrae, την ταχύτητα του Schumacher, με τα λάχανα να έχουν περισσότερες ικανότητες και γνώσεις! Νομίζει ότι ξέρει να στρίβει όπως κάνεις άλλος, κάνει σφήνες χωρίς να μπορεί να κρατήσει το αμάξι σταθερό και απλά πατώντας με δύναμη το γκάζι και πουλώντας ψευτοτσαμπουκα αλλά χωρίς να τον αντιμετωπίζει αφού είναι ο θρασύδειλος φλώρος της καφετέριας! Θα περάσει κόκκινα φανάρια, θα προσπεράσει από δεξιά, θα πιει τον αμπάκουλο, οδηγώντας στην παραλιακή και δεν θα σταματήσει για κανένα λόγο σε καμία διάβαση πεζών, παρκάροντας τον κουβά του ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο, χωρίς να σκεφτεί την μανούλα με το καροτσάκι, τον συνάνθρωπο με αμαξίδιο, τον συνάνθρωπο με πρόβλημα όρασης που ψάχνει με ένα μπαστούνι το ελεύθερο σημείο για να συνεχίσει την πορεία του κλπ κλπ!

Συνήθως οδηγεί το TT ή την Z4 του μπαμπά (και αυτός τα ίδια σκατά είναι)! Είτε οδηγεί Saxoralo με εξάτμιση μπουρί, φίλτρο αέρα και πρόγραμμα αλλά με μαμά αναρτήσεις και λάστιχα μεταχειρισμένα Cormoran 10 € με τα λινά να κρέμονται! Και για να εξηγούμαι αυτοί που πειράζουν το αμάξι τους σωστά και μπαίνουν σε πίστα, εκπαιδεύονται, εξοπλίζονται και έχουν αυτό το χόμπι, είναι ωραίοι, μάγκες και το γουστάρω είτε δίτροχο, είτε τετρατροχο! Είτε άνδρας είτε γυναίκα!

Ο δρόμος δεν είναι όμως πίστα GP ούτε Rally Acropolis! Κανονικά τους παίρνεις αμάξι, δίπλωμα και απαγόρευση οδήγησης οπουδήποτε! Κίνδυνος θάνατος για ότι άλλο κινείται στο δρόμο, στη διάβαση, στο πεζοδρόμιο!

Τέλος η μορφή τούτου Παππού – γιαγιάς!

Ιδιαίτερη μορφή! Βλέμμα που λέει παθαίνω εγκεφαλικό, ανάμεσα σε δύο λωρίδες σε πλήρη αφασία, έχοντας ξεχάσει ότι το αμάξι έχει καθρέφτες, φλας και ότι ο δρόμος έχει φανάρια λωρίδες και σήμανση! Αφού δεν τα βλέπει! Είναι η μορφή που θα σε σκοτώσει παίρνοντας σε παραμάζωμα, βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα ή αλλάζοντας 100 φορές λωρίδα σε ένα λεπτό, αφού δεν καταλαβαίνει πως πάει ευθεία το αμάξι και δεν θα το ακούσει ή δεν θα το νιώσει αφού είναι λίγο πριν το αιωνία η μνήμη! Γονείς φίλου την πάτησαν από μια τέτοια περίπτωση, με την μητέρα του φίλου να είναι πόσους μήνες εντατική, πόσους μήνες σε αποκατάσταση η γιαγιά στον κόσμο της χωρίς να έχει πάθει τίποτα και ο φίλος να τρέχει δικαστικά, με τις ασφαλιστικές και τα έξοδα να τρέχουν!

Και μην έχετε στο μυαλό σας ότι τώρα και καλά περνάνε εξετάσεις πορείας, εκτός από γιατρούς (που πέρναγαν και πριν γιατρούς), μόνο πορεία δίνουν και αυτή με εξεταστές που ξέρουμε τι κάνουν κάποιοι και πως δίνουν τα διπλώματα και επιτρέπουν την οδήγηση στο δρόμο. Τους παίρνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιούν Μ.Μ.Μ ή ταξί!

Και για μην ξεχνιόμαστε!

ΚΡΑΝΟΣ – ΜΠΟΥΦΑΝ – ΓΑΝΤΙΑ!

ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Και αν πιούμε αλκοόλ, αν δεν αισθανόμαστε καλά, αφήνουμε το όχημα μας σε ένα πάρκιν και περνούμε Μ.Μ.Μ είτε ταξί!

Η ζωή μας αξίζει περισσότερο από μερικά ευρώ!

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments