Με τα μάτια της κρυμμένης αλήθειας

Με τα μάτια της κρυμμένης αλήθειας

Με τα μάτια της κρυμμένης αλήθειας… Αλήθεια; Σε ποια ανάγκη κρύφτηκε; Πως τη ξεχωρίζουμε; Πόσο κρατάει; Πόσο αντέχει; Και το ψέμα σε ποια αλήθεια κρύφτηκε; Ονειρεύομαι μετά από χρόνια να γράφω πάλι, ψάχνοντας για μια κρυμμένη αλήθεια. Μπορεί να μην γίνει ποτέ. Μπορεί να είναι μια πλάνη στο μυαλό μου, ένα χάδι στην ανασφάλειά μου. Ε, και τι έγινε; Αυτή η ανάγκη μου να ψάξω να την βρω με κάνει να γράφω τώρα. Κάνω ένα μεγάλο βήμα και βγαίνω από τα όριά μου. Έξω από το πρέπει. Το πρώτο μεγάλο βήμα στην αγκαλιά του Θέλω. Του Θέλω χωρίς δικαιολογίες, ενοχές, μάχες, προσπάθεια. Θέλω – Παίρνω. Έτσι απλά. Με κάνει να νιώθω, να ρισκάρω. Κι αυτό που νιώθω είναι αληθινό. Το ξέρω πως όλα έχουν κόστος, μα δεν με νοιάζει. Το μόνο που πλημμυρίζει την ύπαρξή μου είναι το χαμόγελό σου, Ζωή.

Άραγε τι σημαίνει Αλήθεια; Πόσο μοιάζουν οι λέξεις; Άραγε πόσο συγγενική είναι η λέξη ελευθερία με τη λέξη παιγνίδι; Πόσο μοιάζει το Σ’ αγαπώ με το Φύγε; Λέξεις παιγνίδια στα χέρια μας. Λέξεις, στον άνεμο που φεύγουν και χάνονται. Γράφω κι αδειάζω. Γεμίσω με νέες σκέψεις, νέα συναισθήματα. Που κάποτε θα γίνουν λέξεις, απλές, κενές, ξερές λέξεις που θα πετάξουν μακρυά μου. Μα αν είμαι τυχερός, θα γίνουν δάκρυα…. δάκρυα ψυχής, ζεστά, καυτά που θα κατακλύσουν το κορμί μου.

Η ελευθερία μοιάζει με ένα παιχνίδι που δίνει χαρά σαν την έχουμε στα χέρια μας και το σ’ αγαπώ κρύβει ένα είδος φευγιού μιας και όταν το λέμε έχουμε ήδη φύγει από την πραγματικότητα, είμαστε στο όνειρο, στη χαρά, στο πετάρισμα που δίνει η λέξη σ’ αγαπώ!

Ποιος άραγε μπορεί να πει αν η Αλήθεια είναι αξία αντικειμενική ή υποκειμενική; Βιάζεστε να απαντήσετε; Κακώς! Κοιτάξτε γύρω σας και πείτε μου. Τι μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι Αλήθεια και σε ποιόν;

Έχετε μπροστά σας μια οθόνη. Είναι Αλήθεια! Συμφωνώ μαζί σας. Τι γίνεται όμως αν κάποιος διαφωνήσει; Τι γίνεται αν κάποιος αμφισβητήσει την Αλήθεια σας; Αν έρθει κάποιος και σας πει ότι αυτό δεν είναι μια οθόνη αλλά κάτι άλλο, τι θα γίνει; Θα τον πείτε ψεύτη, χαζό ή τρελό; Και γιατί να είναι αυτός ο τρελός και όχι όλοι οι υπόλοιποι που συμφωνούν μαζί σας ότι αυτό που έχετε μπροστά σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνον μια οθόνη. Η Αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα μας.

Βάλτε έναν Χριστιανό, έναν Μωαμεθανό και έναν Βουδιστή να συζητήσουν για τις θρησκείες τους. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Κανείς! Οι απόψεις τους για το Θεό είναι διαφορετικές. Kι όμως για τον καθένα, το δικό του πιστεύω είναι η “μία και μοναδική Αλήθεια” !

Πόσο “μία” και πόσο “μοναδική” μπορεί να είναι η Αλήθεια;

Η ανάγκη μας για την αλήθεια είναι εκείνη που έχει μοναδική υπόσταση! Είναι αυτή που μας αναγκάζει κάθε φορά να δημιουργούμε μία Αλήθεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας.

– Η Ανάγκη της ανωτέρας δύναμης για να στηριζόμαστε όταν το χρειαζόμαστε δημιούργησε την Αλήθεια του Θεού.

– Η Ανάγκη της διευκόλυνσης στην ζωή μας δημιούργησε την Αλήθεια της τεχνολογικής ανάπτυξης.

– Η Ανάγκη της συναισθηματικής ασφάλειας δημιούργησε την Αλήθεια των σχέσεων.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments