Γράφτηκε από τηνΚωνσταντίνα Δρακουλάκου
Αφράτοι κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Άρωμα ανθόνερου με μπόλικη άχνη ζάχαρη !!!
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο.
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.
- 3 κρόκοι αυγών.
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
- 3-4 κουταλιές του γλυκού ανθόνερο.
- 6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό.
- 1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρις ότου το μείγμα γίνει πολύ αφράτο. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους, κατόπιν το κονιάκ και το ανθόνερο. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Αφού η ζύμη γίνει ελαφρά την αφήνουμε για 1 ½ στο ψυγείο να σφίξει αρκετά. Κατόπιν πλάθουμε τους κουραμπιέδες, δίνοντας ωραία σχήματα. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 C – 180 C για 20 λεπτά περίπου. Πριν κρυώσουν τους τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη.