Κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων

Κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων

Γράφτηκε από τηνΚωνσταντίνα Δρακουλάκου

Αφράτοι κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Άρωμα ανθόνερου με μπόλικη άχνη ζάχαρη !!!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο.
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.
  • 3 κρόκοι αυγών.
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  • 3-4 κουταλιές του γλυκού ανθόνερο.
  • 6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό.
  • 1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρις ότου το μείγμα γίνει πολύ αφράτο. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους, κατόπιν το κονιάκ και το ανθόνερο. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Αφού η ζύμη γίνει ελαφρά την αφήνουμε για 1 ½ στο ψυγείο να σφίξει αρκετά. Κατόπιν πλάθουμε τους κουραμπιέδες, δίνοντας ωραία σχήματα. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 C – 180 C για 20 λεπτά περίπου. Πριν κρυώσουν τους τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη.

Πηγή.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments