Αρχαιοελληνική κηραλοιφή με αιθέρια έλαια και φυσικές πούδρες

Αρχαιοελληνική κηραλοιφή με αιθέρια έλαια και φυσικές πούδρες

Αν δεν υπήρχε Ελλάδα, τόσο η πορεία της Ιατρικής-Φαρμακευτικής, όσο και της κοσμετολογίας θα ‘ταν ουραγός δεισιδαιμονιών κι εξωπραγματικών αναζητήσεων. Εδώ για πρώτη φορά συστηματοποιήθηκε η έρευνα, εδώ έγιναν και οι πρώτες καινοτομίες που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούμαι ως οδηγούς.

Ένα κλασσικό παράδειγμα η κηραλοιφή που θα δώσουμε σήμερα σε μια από τις εύκολες, αλλά υπέροχες εκδοχές της. Η καινοτομία: Η χρήση αρωματικών ελαίων και φυσικής πούδρας σε σύστημα δυναμικής συνέργειας, δηλαδή υπέρ συνεργασίας όλων για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Θα χρησιμοποιήσουμε έλαιο άγριας ελιάς (αν δε βρούμε, τότε αγουρόλαδο ή έξτρα παρθένο), μαστίχας και νάρδου (είδος πολύ αρωματικής βαλεριάνας). Αν δε βρούμε με αυτά τα έλαια, τότε θα κάνουμε το εξής:

Θα χρησιμοποιήσουμε 54ml αμυγδαλέλαιο και 27 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τα οποία θα χύσουμε αργά αργά στο λιωμένο κερί μας (θα χρειαστούμε 20 γραμμάρια) και αφού αποσύρουμε το μπεν μαρί απ’ τη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να παραλάβουμε την κηραλοιφή μας. Όταν ολοκληρώσουμε την παρασκευή μας προσθέτουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο νάρδου και 3-5 σταγόνες αιθέριου έλαιου μαστίχας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν από την κηραλοιφή. Όταν έχουν πλήρως απορροφηθεί τότε προσθέτουμε πούδρα από αποξηραμένα φύλλα μαντζουράνας και δυόσμου σε ίσα μέρη. Βάζουμε 0,5 γραμμάριο (ο,25+0,25) για κάθε 100 ml κρέμας. Οι πούδρες φτιάχνονται πολύ απλά. Ζυγίζουμε μια ποσότητα φύλλων από το κάθε είδος, περισσότερο απ’ όσο θα χρησιμοποιήσουμε, γιατί πάντα στην πορεία έχουμε απώλειες. Βάζουμε τα φύλλα χωριστά το κάθε είδος σε multi ή σε γουδί και τα κάνουμε πούδρα. Με αυτή την πούδρα θα δουλέψουμε.

Στη συνέχεια ζυγίζουμε και προσθέτουμε αργά αργά τις πούδρες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με την κηραλοιφή. Αφού ολοκληρώσουμε κι αυτό το βήμα προσθέτουμε το μέλι μας, ανθέων που προτιμούσαν πολλές φορές οι αρχαίοι μας για τα καλλυντικά τους, ανακατεύουμε καλά και η αρχαιοελληνική μας κηραλοιφή είναι πανέτοιμη!

Όπως βλέπετε ακολουθούμε τα ίδια βήματα που έχουμε ήδη ακολουθήσει και στις προηγούμενες κηραλοιφές που έχω αναφέρει. Οι αναλογίες είναι ίδιες, 20/80, τα μέρη των συστατικών ίσα και οι πρώτες ύλες οι καλύτερες που μπορούμε.

Τι πετυχαίνουμε: Χίλια δύο! Εξισορρόπηση του υδρολιπιδαιμικού προφίλ, αξιοζήλευτο αγαλμάτινο πρόσωπο και στήθος, αν εφαρμόσουμε κι εκεί (εφαρμόστε!), καταπληκτικό άρωμα που διαρκεί, αντιγήρανση και ένα είδος ήπιου, μη βίαιου peeling με αίσθηση δροσιάς που μεταμορφώνει το πρόσωπο και ερωτεύεστε την κηραλοιφή. Εφαρμόστε 2 φορές την ημέρα και τα αποτελέσματα θα’ ρθουν τόσο γρήγορα που δεν θα τα περιμένετε!

ΥΓ: Αν θέλετε και αυτή την συνταγή, αλλά και τις επόμενες μπορώ να σας τις παρουσιάζω με φωτογραφίες και κείμενο βήμα βήμα. Γράψτε μου τι θέλετε και θα το έχετε..

5 1 vote
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments