Το αληθινό νόημα της ζωής

Το αληθινό νόημα της ζωής

Ποιο είναι το το μοναδικό πράγμα που δεν θα μετανιώσουμε ποτέ; Η μεταμέλεια. Όλοι την φοβόμαστε αρκεί να ανατρέξουμε στο παρελθόν ευχόμενοι να είχαμε αλλάξει κάποια πράγματα…

Ναι… Ίσως περισσότερο από το θάνατο αυτό φοβόμαστε. Γιατί αν έχουμε ζήσει πλήρες μια καλή ζωή, μπορούμε να αποδεχτούμε τον θάνατο.. Αν θέλουμε λοιπόν το αληθινό νόημα, να μην μετανιώνουμε για τίποτα, το μόνιμου χρειάζεται είναι να ξεπερνάμε τις αναπόφευκτες απογοητεύσεις που μας φέρνει η ζωή. Πρέπει να κινούμαστε σε αυτό που θέλουμε, παρά τον φόβο μας.

Δεν θα μετανιώνουμε για τα ρίσκα που πήραμε και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε. Αυτό που πραγματικά μετανιώνουμε είναι για τα όσο δεν προσπαθήσαμε. Αυτό που μας στοιχειώνει δεν είναι η αποτυχία, είναι η επιλογή να μη ρισκάρουμε καθόλου να αποτύχουμε.

Δεν μπορούμε ποτέ να εγγυηθούμε την επιτυχία στην ζωή μας. Κάθε απόπειρα έχει την πιθανότητα της αποτυχίας. Αν αγαπήσουμε υπάρχει κίνδυνος, απόρριψης. Αν ονειρευτούμε υπάρχει πιθανότητα να μην τα καταφέρουμε.

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία, μπορούμε να εγγυηθούμε την αποτυχία μόνο και μόνο επιλέγοντας να μην προσπαθήσουμε για τίποτα.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments