Άνθρωποι βαμπίρ

Άνθρωποι βαμπίρ

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η αγάπη αποκτιέται μέσω εξαναγκασμού. Μας ρίχνουν στο πρέπει… Μέχρι που αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τους αγαπάμε με τους όρους τους. Αλλιώς θα τους χάσουμε…. Οι χειραγωγοί… Η αλλιώς βαμπίρ. Σου ρουφάνε ενέργεια…

Το εσωτερικό σου είναι χτυπώντας την αδυναμία της αγάπης σου, προς αυτούς. Παρά πολύ συχνά πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Μας κόβουν τα φτερά, μας κλείνουν σε ένα άνετο κλουβί και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη ανάλογα με τα καπρίτσια και τις ανάγκες τους. Ο εξαναγκασμός εξαντλεί.

Η αγάπη πρέπει να μας δίνει δύναμη και όχι να συμμορφωνόμαστε διαρκώς στις επιθυμίες των άλλων και στους στόχους τους. Η αγάπη πρέπει να μας απελευθερώνει να μας δίνει την δυνατότητα να ζήσουμε χωρίς φόβο!

Η αγάπη θέλει ενθάρρυνση είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την συνηθισμένη κριτική που ασκούμε στους αγαπημένους μας. Υποτιμητικά σχόλια, κατηγορίες, παράπονα. Η αγάπη πρέπει να αφήνει χώρο για όλους. Γιατί πρέπει να χειριζόμαστε τον άλλον; Να χειραγωγούμε; μήπως φταίει η ανασφάλεια που έχουμε; μήπως κόμπλεξ; θέλουμε να κατεβάσουμε τον σύντροφό μας; θέλουμε να τον πλάσουμε ανάλογα με τα θέλω μας; Αυτό λοιπόν δεν λέγεται αγάπη λέγεται βόλεμα. Βόλεμα στα θέλω του εγώ μας.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
1 Comment
Παλαιώτερα
Νεώτερα Μεγαλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
21/01/2019 7:20 ΜΜ

Η Αγάπη είναι φτερά που αποκτάς για αν πετάξεις χωρίς φόβο.
Η Αγάπη είναι κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και εξέλιξης.
Η Αγάπη είναι το σούπερ καύσιμο για νέα ταξίδια.
Η Αγάπη είναι ελευθερία.