Αυτοπεποίθηση

Αυτοπεποίθηση

Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση είναι σπουδαία ποιότητα. Οι ανόητοι άνθρωποι έχουν πάντοτε περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η βλακεία πάντοτε είναι σίγουρη και έχει αυτοπεποίθηση. Οι ανόητοι είναι πιο πεισματάρηδες γιατί είναι τυφλοί ορμούν οπουδήποτε. Κάθε επιλογή οδηγεί σε ένα διαφορετικό δρόμο, οπότε είναι αναπόφευκτο να υπάρχει έλλειψη σιγουριάς και αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντοτε καλή. Πάντοτε στέκεσαι σε σταυροδρόμια και δεν ξέρεις ποιος είναι ο σωστός. Πως μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση όλοι οι δρόμοι μοιάζουν σχεδόν ίδιοι, έναν όμως πρέπει να επιλέξεις δεν είναι ξεκάθαρο….

Τότε θα υπήρχε σιγουριά αλλά τι νόημα θα είχε; Τίποτα δεν θα ήταν συναρπαστικό. Θα ήταν ρουτίνα. Η ζωή είναι συναρπαστική κάθε βήμα σε φέρνει σε ένα άλλο σταυροδρόμι, όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι και πάλι πρέπει να επιλέξεις. Αρχίζεις να τρέμεις… Θα επιλέξεις το σωστό η όχι; Πως μπορείς να είσαι σίγουρος και να έχεις αυτοπεποίθηση; Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να σκεφτείς όλες τις εναλλακτικές και όποια αισθάνεσαι πως είναι λίγο καλύτερη από τις άλλες…

Μην ψάχνεις το απόλυτο σωστό και το απόλυτο λάθος. Στην ζωή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ζωή χωρίζεται στο καλό και στο κακό. Κοίτα λοιπόν αντικειμενικά, σιωπηλά χωρίς ανησυχία. Δες κάθε πιθανότητα και κινήσου προς αυτό που νιώθεις πως είναι λίγο καλύτερο από τα άλλα ύστερα κινήσου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να είσαι σίγουρος. Μπορεί να κάνεις λάθος δεν υπάρχει τρόπος να το μάθεις αν δεν περπατήσεις όλο το δρόμο ως το τέλος.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments