Δημιουργήστε αλφάβητο τοίχου

Δημιουργικήαπασχόληση

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που το μικρό μας πλάσμα βαριέται, δεν παίζει με τα παιχνίδια του, δεν ζωγραφίζει και είναι ‘κολλημένο’ πάνω στα πόδια μας. Κατανοώ ως μαμά πως αυτές τις στιγμές δεν μπορείς να μαγειρέψεις, να σιδερώσεις και γενικά να ασχοληθείς με θέματα, που είναι αδύνατον να μείνουν ημιτελή. Κάπως έτσι ήμουν και εγώ το καλοκαίρι. Σκαρφίστηκα  λοιπόν, μια νέα απασχόληση για το μικρό μου τερατάκι, που όμως απαιτούσε από εμένα ελάχιστο χρόνο την ημέρα. Αυτό ήταν το αλφάβητο τοίχου. Φυσικά, του είπα πως  για να γίνει ομορφότερο το δωμάτιο του, πρέπει να βοηθήσει και αυτός. Πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και αγόρασα την εξής λίστα:

1)Μπλοκ με 24 χαρτόνια κανσόν (σε πολλά χρώματα)

2)Ένα βιβλίο με έτοιμα σκίτσα

3)Μαρκαδόρους

4)Μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο

5)Ένα μαλακό μολύβι

6)Μερικές κόλλες Α4

Και  7)Σημεία συγκόλλησης MultiFix Pritt(είναι σαν κόλλα σε πλαστελίνη)

Και ξεκινήσαμε….

Πρώτα, είπαμε πως θα φτιάχνουμε τρία γράμματα την ημέρα. Αφού συμφωνήσαμε σε αυτό, διαλέξαμε μία εικόνα από το βιβλίο των έτοιμων σκίτσων για το γράμμα Α, δηλαδή το αεροπλάνο. Πήρα μία κόλλα Α4, την έβαλα πάνω από το σκίτσο και σχεδίασα το περίγραμμα του σχεδίου. Όταν τελείωσα, ο μικρός μου διάλεξε ένα χρωματιστό χαρτόνι κανσόν από το μπλοκ και αφού τοποθέτησα τη σελίδα Α4 στο κέντρο του κανσόν, ξαναπέρασα με το μολύβι από το περίγραμμα, όπως είχα κάνει προηγουμένως. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε στο κανσόν ένα περίγραμμα σαν χαρακιά. Βγάζοντας το Α4, πήρα τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο και έβαψα το περίγραμμα στο κανσόν.

Τώρα έμενε μόνο να το βάψω όμορφα. Όμως ο μικρός θέλει και εκείνος να ασχοληθεί, έτσι του έδωσα το Α4 να το ζωγραφίσει όπως θέλει και εγώ έφτιαξα το κανσόν.  Μόλις τελειώσαμε, ο μικρός μου έγραψε τα γράμματα, το Α κεφαλαίο και το α μικρό και εγώ έγραψα τη λέξη ‘αεροπλάνο’. Βάλαμε και την κόλλα πλαστελίνης και ξεκινήσαμε να γεμίζουμε το τοίχο του, μέρα με τη μέρα.

Μετά από αυτή την όμορφη διαδικασία, περνούσε χρόνο στο δωμάτιο του χαζεύοντας τις εικόνες και βλέποντας ξανά και ξανά τα γράμματα και τις λέξεις, του ήταν πιο εύκολο να αναγνωρίζει και να διαβάζει τις πινακίδες στο δρόμο. Ο χρόνος που απαιτείται από εσάς είναι περίπου 10-12 λεπτά για κάθε γράμμα.

Φτιάξτε το πρόγραμμα σας και τον αλφάβητο-τοίχο σας. Σας αφήνω με μία φωτογραφία από τον δικό μας τοίχο.

Δημιουργήστε αλφάβητο τοίχου

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.