Ζωγράφισε τον παράδεισο

Ζωγράφισε τον παράδεισο

«έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» ~ Νίκος Καζαντζάκης ~

Είμαστε Δημιουργοί της πραγματικότητας μας, είμαστε μικροί Θεοί μέσα σε ανθρώπινα σώματα, είμαστε σπουδαίοι Μάγοι της καθημερινότητας μας και ασυγκράτητοι Θαυματοποιοί της ζωής μας.

Έχουμε τόσα μέσα, αμέτρητα εργαλεία, απεριόριστα υλικά αγαθά, επιστημονικά επιτεύγματα,  χιλιάδες γνωστικά αντικείμενα έτοιμα  να μας δείξουν τον δρόμο, να μας διευκολύνουν στην αποστολή μας. Απλά  περιμένουν από εμάς να τα χρησιμοποιήσουμε για να ευτυχίσουμε.

Γιατί δεν τους δίνουμε την ευκαιρία να μας ανοίξουν τον δρόμο και να μας προσανατολίσουν στο σωστό μονοπάτι για τον καθένα μας;

Κάθε στιγμή δημιουργούμε καινοτόμες ιδέες και νέα οράματα, οργανώνουμε  νέα ταξίδια, θέτουμε νέους στόχους και φιλοδοξίες, ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε ένα νέο μέλλον.

Κάθε δευτερόλεπτο υπερβαίνουμε τα όρια μας, ανακαλύπτουμε βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, εξερευνούμε κρυμμένα ταλέντα και κοιμισμένα χαρίσματα εντός μας.

Με κάθε αναπνοή μας μπορούμε να δίνουμε νόημα κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, των καταστάσεων και των ανθρώπων και να αποκαλύπτουμε τη βαθειά σοφία και τη μαγεία σε κάθε τι που αντικρίζουμε και δημιουργούμε.

Με κάθε  χτύπο της καρδιά μας κάνουμε σαφή την πρόθεση μας να εμβαθύνουμε τη σύνδεση μας με την δημιουργία γύρω μας, να εμπνευστούμε από αυτήν και να εκπαιδευτούμε και  να αυξήσουμε  τη δόνηση μας.

Είμαστε σπουδαίοι ζωγράφοι της πραγματικότητας μας. Ο καθένας από εμάς ιδιαίτερος και μοναδικός, ξεχωριστός και ανεκτίμητος.  Δεν κρινόμαστε στις λεπτομέρειες. Δεν βαθμολογούμαστε σε διαγωνισμούς. Δεν περνάμε εξετάσεις. Δεν μπορούν να μας αγοράσουν, ούτε να μας πωλήσουν. Μπορούν μόνο να μας θαυμάζουν.

Μόνο εμείς μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, να το μορφοποιήσουμε και να χρωματίσουμε τη ζωή μας. Να επιλέξουμε τα πινέλα που μας ταιριάζουν, τον πιο γερό καμβά, τα φωτεινότερα χρώματα, τα αμέτρητα σχέδια, το στυλ και το ύφος που μας εκφράζουν. Να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε.

Ο πίνακας της ζωής μας μας  περιμένει να τον σχεδιάσουμε, να τον χρωματίσουμε και να τον ολοκληρώσουμε. 

Να βάλουμε μέσα του πνοή, ζωή, χρώμα, κίνηση.

Να δείξουμε τον αυθορμητισμό μας, τον εσωτερικό μας πλούτο και την ψυχή μας. Κάθε τι μου μας εκφράζει και μας ολοκληρώνει. Ό,τι αγαπάμε. Ότι μας εμπνέει.

Ακόμα και οι μουτζούρες και οι σκιές κάτι δικό μας θέλουν να πουν και να δείξουν ή να κρύψουν. Όλα είναι είναι μέσα μας. Είναι νοήματα της ψυχής μας, ανείπωτα συμπεράσματα και αναπάντητα γιατί της ψυχοσύνθεσης μας. Είναι στάσεις του ταξιδιού μας και μικρά διαλείμματα. Μερικές φορές αποτελούν συναισθήματα σκοτεινά, φόβους, τύψεις και ενοχές που θέλουμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί, μήπως έτσι και απαλύνουμε τον πόνο μας. Όλα δεκτά. Όλα χρήσιμα. Όλα μας διδάσκουν. Όλα μας εξελίσσουν. Όλα πτυχές του εαυτού μας.

Ας επιλέξουμε με σοφία και ευθύνη τα πινέλα και τα χρώματα. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες εντός μας, αμέτρητα χαρίσματα, ακαλλιέργητα ταλέντα, κρυφές κλίσεις, έτοιμα να μας υπηρετήσουν και να μας οδηγήσουν στον Παράδεισο. Εκεί που θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και  ολοκληρωμένοι. Αρκεί να ακούσουμε προσεχτικά την ισχυρή θέληση και την πρόθεση εντός μας, που πυροδοτούν τα ταλέντα μας και την διαίσθησή μας που μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

Όλα αυτά θα μας φέρουν πιο κοντά στον προσωπικό μας Παράδεισο. Ο παράδεισός μας είναι μοναδικός, δεν μοιάζει με κανενός άλλου. Διαμορφώνεται από τις καλύτερες αναμνήσεις μας, τις πιο όμορφες και ζωηρές εμπειρίες και περιπέτειες της ζωής μας, τα όνειρα μας, τις στιγμές με ανθρώπους που μας γέμισαν χαρά, ευτυχία, γέλιο, τραγούδια, φωνές. Περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας και περνούν και απλά μας ολοκληρώνουν και καθρεφτίζουν τις όμορφες και θετικές πτυχές μας. Ο παράδεισός μας είναι εν τέλει οι επιλογές μας, τα συναισθήματα μας και οι σκέψεις μας. Ο παράδεισος μας είμαστε εμείς ως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ας σταματήσουμε λοιπόν να τον αναζητούμε γύρω μας και ας τον δημιουργήσουμε μέσα μας.

Αρκεί να ενθυμηθούμε πόσο χαρισματικοί και ευλογημένοι με δυνατότητες και ικανότητες είμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε ή να γίνουμε. Τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε με τη δύναμη της πρόθεσης, της σκέψης και της δράσης.

Αρκεί να ανέβουμε στο τρένο της ζωής και να το οδηγήσουμε εκεί που θέλουμε εμείς να πάμε. Στον παράδεισο εντός μας.

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments