Ζω άρα ονειρεύομαι

Ζω άρα ονειρεύομαι

Όνειρα….. Από μικρή ηλικία, από τη στιγμή που αρχίζουμε κιόλας να καταλαβαίνουμε ξεκινά η ανάβαση στο γαλάζιο κόσμο των ονείρων . Όνειρα για το πως θα συνεχίσουμε το μέλλον μας, πως μας φανταζόμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε , που θέλουμε να πάμε, τι θέλουμε να γίνουμε ως άνθρωποι. Η πορεία δύσκολη! Θέλουμε και προσπαθούμε να τα επιτύχουμε όλα κι ας μην ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε .

Το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε. Μεγάλο επίτευγμα η προσπάθεια. Κι εμείς ως μαχητές δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη. Σκοντάφτουμε, πέφτουμε, πονάμε αλλά οι αποτυχίες μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο μάχιμους . Γιατί αν το βάζαμε κάτω στην πρώτη δυσκολία τι θα είχαμε καταφέρει ως τώρα ; Μα απολύτως τίποτα ! Είμαστε γενναίοι όμως εμείς !

Εξάλλου τι νόημα θα είχε αν καταφέρναμε όσα θέλαμε με την πρώτη ; Ίσως και να ήταν πληκτικά . Βλέπεις οι πιο δύσκολοι δρόμοι καταλήγουν στην πιο όμορφη θέα . Είναι θαρρώ μια διαπίστωση αυτή, για να πιεις νερό από την πηγή πρέπει να πασχίσεις να περάσεις όλα τα δύσκολα μονοπάτια . Μα όταν φτάσεις επιτέλους και καταλαγιάσεις πόσο υπέροχα νιώθεις, πόσο μοναδικά. Άφησες πίσω τα δύσκολα, τα προσπέρασες, τα κατατρόπωσες και να, είσαι τροπαιοφόρος των στόχων σου.

Τα όνειρα όλο και μεγαλώνουν, δε σταματούν, δεν κουραζόμαστε ποτέ να κάνουμε όνειρα γιατί αυτά γεννιούνται από τα αισθήματά μας, από εντός μας, όπως και η χαρά γεννιέται πολλές φορές μέσα από τον πόνο μας. Τα όνειρα λοιπόν δεν έχουν τέλος. Όσο ελπίζουμε, παλεύουμε και ζούμε θα ονειρευόμαστε και είναι στο χέρι μας να ζήσουμε όσα ονειρευόμαστε όσο δύσκολο κι αν μας φαίνεται αυτό κάποιες φορές.

Δεν σταματάμε να είμαστε αισιόδοξοι, δεν σταματάμε να βλέπουμε τη ζωή με θετική όψη, δεν σταματάμε να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε πρίμα. Ναι, γιατί οι καλοί καπετάνιοι  στις φουρτούνες φαίνονται κι η ζωή έχει πολλές φουρτούνες αλλά είναι όμορφη, είναι υπέροχη κι αξίζει να τη ζήσουμε όπως επιθυμούμε, προσπαθώντας όσο μπορούμε να φτάσουμε όσο πιο κοντά στα όνειρά μας!

Ας είναι στο εξής μότο μας η φράση ”Ζω, ελπίζω, ονειρεύομαι” κι ας είναι το χαμόγελό μας σπαθί που θα διαλύει όλα τα άσχημα στο διάβα μας και θα μας βοηθά να ανεβαίνουμε όλο και πιο πολλά σκαλιά στη σκάλα των ονείρων και της ευτυχίας μας!

0 0 votes
Article Rating
Posted in ,
Κατερίνα

Κατερίνα

Αγαπώ ό,τι με περιβάλλει και μου αρέσει να προσπαθώ για το ο,τιδήποτε ακόμη και για πράγματα που μπορεί να συναντώ για πρώτη φορά!

Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments