Βοήθεια!!! Δεν προλαβαίνω να μάθω όσα θέλω!!!

Βοήθεια!!! Δεν προλαβαίνω να μάθω όσα θέλω!!!

Τί μ’ έχει πιάσει τα τελευταία χρόνια; Κρίση ηλικίας να την πω; Μπορεί. Έχω διανύσει περισσότερα από τα μισά χρόνια τής ζωής μου. Συμβόλαιο για να ξεράσω τα 80 δεν έχω κλείσει με κάποια ανώτερη δύναμη, οπότε, καθημερινά, όλο και αυξάνονται οι προβληματισμοί γύρω από τα υπαρξιακά.

Είναι αλήθεια πως, μέχρι προσφάτως, το ζητούμενο ήταν αποκλειστικά η δουλειά: γιατί να μην διοριστώ, αφού πήγα τόσο καλά με τις σπουδές μου; Ας δουλέψω λίγες ώρες παραπάνω, αφού μπορώ,…Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια, νιώθω πως δε μου φτάνει ο χρόνος για περισσότερη γνώση. Θέλω να προλάβω να μάθω, να διαβάσω, ν’ ακούσω. Και λέω μέσα μου : 24 χρόνια ασχολούμαι με τα γαλλικά και κάθε μέρα ανακαλύπτω τόσα καινούργια πράγματα γύρω από την γλώσσα. Πράγματα τα οποία δεν ήξερα και γουρλώνω τα μάτια, όταν τα διαβάζω, όπως το μικρό παιδί που πάει για πρώτη φορά στη θάλασσα και μη γνωρίζοντας τον όρο “θάλασσα” λέει “πολύ νερόοοοοοο”.

Η αρρώστια η δική μου έχει πάρει την παρακάτω τροπή: Βλέπω ένα άρθρο που αφορά το ποδόσφαιρο και σκέφτομαι “αχ, πόσο πίσω έμεινα στις γνώσεις μου πάνω στ’ αθλήματα! Να ενημερωθώ λιγουλάκι πάνω σ’ αυτό”. Και μετά ακούω κάτι πάνω στην πολιτική, και πάλι απ’ την αρχή. Θέλω να εξοικειωθώ πάνω και σ’ αυτόν τον τομέα. Αν πάλι βρεθεί μπροστά μου, στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου, ένα καινούργιο βιβλίο, το θέμα τού οποίου μ’ εξιτάρει, αρχίζω να μαλώνω με την έλλειψη τού χρόνου μου, το άδειο πορτοφόλι μου, που δε μ’ αφήνει να τ’αγοράσω, την ηλικία μου που περνάει και που θα καταλήξω εντέλει ακαλλιέργητη…

Βάσανο, σας λέω. Και γεννάται το ερώτημα: εξειδίκευση ή γενικές γνώσεις; τί λέτε;

0 0 votes
Article Rating
Παρακολούθησε τις απαντήσεις
Ενημέρωσε με για
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments