Τριφασικά λάχανα στην εποχή της καραντίνας

trifasika-lachana-ston-epochi-tis-karantinas

Σιγά σιγά τελειώνει η καραντίνα που σκοπό είχε να προστατευτούμε από έναν ακόμα κορωνοϊό (γιατί δεν είναι ο μοναδικός), που μεταδόθηκε αρκετά γρήγορα. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν να βγαίνουμε έξω, να πηγαίνουμε στην εργασία μας και ίσως μια μικρή βόλτα, μιας και οι χώροι διασκέδασης θα παραμένουν κλειστοί για αρκετό καιρό ακόμα. Και γενικότερα θα είμαστε σε μια κατάσταση λίγο περίεργη έως ότου βρουν εμβόλιο, θεραπεία κλπ

Είδαμε πολλά σε αυτή την καραντίνα. Είδαμε τους μοτοσικλετιστές που προσπέρασαν το μπλόκο της αστυνομίας, στη μια ρόδα (ναι οκ δεν ήταν σωστό), αν όμως θέλεις σωστούς πολίτες να έχεις σωστή πολιτεία. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι γενικότερα το κράτος θέλει οργάνωση με μέθοδο και σκέψη. Όχι με σπασμωδικές κινήσεις. Είδαμε να χτυπούν ηλικιωμένο στο Σύνταγμα, κάτι οποίο παραπέμπει όχι σε ανάδειξη πολιτισμού, αλλά σε ανάδειξη ότι έχουμε αφήσει στην άκρη της αξίες μας (και εδώ σε παραπέμπω «σωστή πολιτεία, σωστός πολίτης»).

Βλέποντας λοιπόν τις ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων είδα να ξεδιπλώνονται και άλλες καταστάσεις! Μάσκες υποχρεωτικά σε κλειστούς χώρους (αλλιώς πρόστιμο 150). Αφού θέλεις να την κάνεις με νόμο και με πρόστιμο οκ, να το δεχτώ αλλά μοίρασε στον κόσμο μάσκες γιατί δεν έχουν όλοι την δυνατότητα και δεν είναι υποχρεωμένοι να την έχουν! Όχι να ακούμε τις φράσεις «αν δεν έχει να πληρώσει τη μάσκα να κάτσει σπίτι», «ανέβηκε η τιμή τους (μάσκες) γιατί ανέβηκε η ζήτηση»!

Χάρηκα δε όταν είδα μια ανακοίνωση από Θεσσαλονίκη (μακάρι να ισχύει) ότι οι αστυνομικοί αντέδρασαν στο να ασχοληθούν με το κόψιμο προστίμων και το κυνήγι για τις μάσκες! Μένει να το δούμε στην πράξη!

Όμως το θέατρο του παραλόγου δεν σταματάει ποτέ! Άκουσα λοιπόν πως απαγορεύεται συνεπιβάτης στα δίκυκλα! Υπάρχει κόσμος που δεν έχει αυτοκίνητο και μετακινείται με μοτοσυκλέτα! Χειρότερο είναι να πει στη γυναίκα του για παράδειγμα, να πάρει το λεωφορείο (κόσμος, συνωστισμός πιο μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης), παρά να είναι συνεπιβάτης. Που φοράει κράνος, μπουφάν, γάντια. Που στο 80%, οδηγός και συνεπιβάτης έχουν πιο στενή επαφή, μένουν στο ίδιο σπίτι και δεν περιμένουν την μοτοσυκλέτα για να κολλήσουν, πριν βγουν από το σπίτι το έχει μεταδώσει ο ένας στον άλλο. Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος για να το πιστεύει αυτό! Θα κυκλοφορούμε στον κόσμο με ασφάλεια μεν, όχι με φόβο δε! Θα είμαστε έξω στο δρόμο! Θα μπούμε σε μαγαζιά, super market, ΜΜΜ, στα γραφεία κλπ και θα περιμένουμε να κολλήσουμε από τον συνεπιβάτη στη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο, με τον οποίο μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο ως επί το πλείστον, που το να πάρει το λεωφορείο, που δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ, μπαίνει τόσος κόσμος καθημερινά, που είναι ποιο επικίνδυνο και έχει μεγαλύτερο δείκτη μετάδοσης ενός ιού! Δεν κολλάει εκεί; Δεν θα το μεταφέρει στο σπίτι μετά; Ο ιός θα πει: «είναι στο λεωφορείο, δεν πάω! Μηχανήηηη πάμε! Και ειδικά μετά τις δώδεκα;;;; χαμόοος! Go go go go go! Θα σας κολλήσω όλους». Κάτι δεν μου ταιριάζει!

Καλύτερα να πάει λοιπόν με τη μηχανή ή το αυτοκίνητο κάποιος την/τον σύντροφο του στην εργασία του παρά να πάρει ΜΜΜ, ταξί κλπ! Που την αποφυγή των ΜΜΜ την υποστηρίζουν οι ίδιοι που λένε όχι στον συνεπιβάτη-συνοδηγό! Κάτι δεν πάει καλά στα σίγουρα!

Πραγματικά δεν υπάρχουν οι λέξεις να σχολιάσεις το παράλογο! Μάλλον η σκέψη τους θα είναι σαν την συμπεθέρα στους 10 μικρούς Μήτσους… Παράλογοοοοο;. δεν απαντάει κανείς! Άρα λογικό! Και κάπου εδώ το συζητώ με ένα φίλο που κλαίει από τα γέλια! «Ρε μαν τι γράφεις; χαχαχα»!

Αλήθεια ο οδηγός του σαββατοκύριακου έχει περισσότερη σκέψη και προσωπικότητα, για να συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει!

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, μην υιοθετείται ότι σας λένε! Ερευνήστε το!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!

ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ!

LIVE TO RIDE AND RIDE TO LIVE MY FRIENDS!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.