Το πληγωμένο παιδί μέσα σου.

Το πληγωμένο παιδί μέσα σου.

Το πληγωμένο παιδί μέσα σου.

Και τι είναι αυτό που αγαπάς και θαυμάζεις στους ανθρώπους κάποτε με ρώτησαν: Όταν βλέπω χάος μέσα στα μάτια τους.

Όταν βλέπεις χάος σημαίνει: Η κατάσταση πριν την ύπαρξη του κόσμου, και στην συνέχεια το διάστημα, το κενό, ο αμέτρητος χώρος, το άπειρο!! Μήπως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις το πληγωμένο παιδί που κρατάς μέσα σου;

Ήρθε η ώρα να έρθεις σε επαφή με το συναίσθημα, μόνο όταν αγκαλιάσεις το συναίσθημα σου, αυτό το παλιό, το κρυμμένο, τότε θα ξαναγνωριστείς με εσένα!!

Το οικογενειακό Δέντρο δεν είναι τυχαίο που μας το μάθαιναν με ασκήσεις, στο Δημοτικό, από την οικογένεια και από την παιδική ηλικία, ξεκινάνε όλα αυτά που σε ξυπνάνε τις νύχτες!! Και εσύ ακόμα και σήμερα θυμάσαι ότι οι γονείς σου ήταν κλεισμένοι στον δικό τους κόσμο, αυτό κλείδωσε την ψυχή σου!! Αν ρωτήσεις τώρα τον εαυτό σου, πως αισθάνεσαι αμέσως θα δικαιολογήσεις αυτή την συμπεριφορά τους, διότι ότι μας πονάει το δικαιολογούμε νιώθουμε ένοχοι σαν να φταίμε εμείς!!

Το παρακάτω στάδιο που θα ξαναρώτησεις τον Εαυτό σου, θα περιγράψεις τα γεγονότα που βίωσες, αλλά και πάλι δεν θα λες πως νιώθεις. Όλα τα κακά για την ψυχολογική μας υγεία ξεκινάνε από την στιγμή που δεν λέμε τι νοιώθουμε.

Δώσε χώρο σε αυτό το παιδί, που έχεις μέσα σου, νιώθεις ντροπή, μέσα σου έχεις ένα χαοτικό εσωτερικό χαρακτήρα. Από την στιγμή που θα καταφέρεις να λες τι νοιώθεις, θα νοιώσεις και την αυτοεκτίμηση που δεν απόκτησες τότε, γιατί θα βλέπεις πλέον τον Εαυτό σου με ακρίβεια!!

Δεν θα αποφεύγεις πλέον την πραγματικότητα, που σε βαραίνει όπως έμαθες με τους γονείς σου, θα αγκαλιάσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα. Δεν αλλάζει το παρελθόν, ήρθε η ώρα όμως να πενθήσεις, και να προχωρήσεις!! Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις αυτό το παιδί στα μάτια, να του χαμογελάσεις, και να το αποχαιρετίσεις, προχωρώντας μπροστά!!

Επιμέλεια – Σύνταξη: Ειρήνη Πυλαρινού.

Ειρήνη Πυλαρινού

Αγαπω την φύση, την αρθρογραφία, την πεζοπορία, και τα extreme sports.
Αγαπώ τον χειμωνα, τα βουνα, και την βροχή.
Ειρήνη Πυλαρινού

Άσε το σχόλιο σου

avatar
  Παρακολούθησε τις απαντήσεις  
Ενημέρωσε με για